بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/02/05
شماره 2455 - تاریخ 1403/02/05
آخرین اخبار
تلاش برای ارتقاء همکاری های حداکثری شرکای اجتماعی حوزه سلامت
طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در منطقه ۶ تهران با قوت ادامه دارد
تلاش برای بهبود وضعیت ترافیک در پهنه مرکزی تهران
رونمایی از تمثال جدید سردار شهید احمد کاظمی در منطقه ۱۹
زیرگذر بزرگراه خلیج فارس به روستای پلایین با اقدامات ترافیکی ایمن سازی شد
ورودی بناهای تجاری غیر مجاز در منطقه 19 با استقرار نیوجرسی مسدود شد
دریاچه بوستان شقایق منطقه 19مجهز به محل تفریحی و فراغتی می شود
به صدا در آمدن زنگ هفته سلامت در مدارس منطقه ۱۶
شمارش معکوس پایان رفع معارضین مسیر آزاد راه شهید شوشتری در منطقه ۱۵
مرمت و تعویض ۴۵ گاردریل‌ در بزرگراه امام رضا (ع)
کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاههای زنجیره‌ای شهروند
احیا آسفالت مدرسه شهید ناظم در ناحیه۶
هم اندیشی و اجرایی نمودن تصمیمات لازم به منظور بهبود وضعیت جمع آوری زباله در ناحیه۷
اجرای ۸۰ هزار متر خط کشی محوری در سال ۱۴۰۳ در منطقه ۲۱
زباله گردی در شهر؛ باید از خودمان شروع کنیم...
زباله گردی در شهر؛ باید از خودمان شروع کنیم...
نشست تخصصی مباحث ترافیکی در شمال شرق شهر
تور گردشگری افراد دارای معلولیت
پاکسازی چهره منطقه ۴ از حضور زباله گردها
جمع‌آوری ۵۰۰ کیلو زباله از محوطه ایستگاه‌ها
پروژه بوستان محله جوادیه از مرز پیشرفت ۹۰٪ عبور کرد
تحقق دو برابری اخذ سند برای املاک فاقد سند در بافت فرسوده نسبت به برنامه چهارم توسعه
توجه ویژه مدیریت شهری به حمل و نقل عمومی
پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک درمنطقه٢ تهران
محلات طرشت و شریف صاحب خانه محیط زیست شدند
برپایی ایستگاه های حال خوب سلامت در معابر منطقه2
آغاز عملیات نرده‌گذاری رفیوژ میانی شهید محلاتی
برگزاری آیین تجلیل از متولیان ورزش زورخانه ای و پهلوانی در منطقه ۱۲
پایانه‌های حمل و نقل عمومی منطقه ۲۲ تجهیز می شوند
جلب مشارکت حداکثری شهروندان در اجرای برنامه های دوستدار محیط زیست در منطقه22
سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
موشک «فالکون ۹» یک رکورد جدید را ثبت کرد
حق پخش تلویزیونی سرخابی‌ها را به سرانجام می‌رسانیم/ دریافت ۱۱۰ همت مالیات از ابربدهکاران
توقعات آمریکایی‌ها تمامی ندارد/خوب شدن حال کارگر یعنی خوب شدن حال کشور
بررسی نقش مشارکت قانونی در جرایم گروفروشی
بررسی نقش مشارکت قانونی در جرایم گروفروشی
دغدغه و درخواست شهروندان با ۵۶۴ مصوبه بازدید میدانی محلات پیگیری شد
اجرای عملیات طعمه‌گذاری و لانه‌کوبی درنواحی شش‌گانه منطقه٦ تهران
ارتقاء سطح دانش و اشاعه فرهنگ گیاه‌ پروری بین اقشار مختلف
تجهیز و آغاز فعالیت دبیرخانه کانون های اجتماع محور در منطقه ۲۱
برگزاری ششمین جلسه هم اندیشی دبیرخانه تکریم با مسئولین تکریم ارباب رجوع مناطق ۲۲ گانه در منطقه ۲۱
حال خوش شهروندان منطقه ۴ در هفته سلامت
طرح ارزشمند "کوک چهارم"
ترویج فرهنگ آپارتمان نشینی در محلات منطقه 13
معرفی پروژه مرمت و بهسازی ساختمان شهرداری منطقه۱۳ در دومین نشست احیا گران بافت تاریخی تهران
اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از وقوع آتش سوزی در اراضی جنگلی سرخه حصار و خجیر
پاکسازی مستمر زمین های بایر و قطعات خالی سطح ناحیه۳
آماده باش عوامل خدمات شهری در منطقه ۵
در روز جهانی زمین پاک رود دره کن از زباله‌ها پاکسازی شد
افزایش ناوگان حمل و نقل اتوبوسرانی در منطقه ۲۲
کاشت یک صد درختچه در بوستان های منطقه 17
هفته سلامت در منطقه ۱۷
کد خبر: 154874 | تاریخ : ۱۳۹۶/۱۱/۳۰ - 09:05
دستگاه قضا و وکلا برای سد کردن مسیر فساد با یکدیگر همکاری کنند
ابراهیم‌خانی:

دستگاه قضا و وکلا برای سد کردن مسیر فساد با یکدیگر همکاری کنند

یک عضو کمیسیون طرح و برنامه کانون وکلای مرکز گفت: دستگاه قضایی و جامعه وکالت با توجه به قانون اساسی برای کشف حقیقت با هم مشارکت کرده تا بتوانند مبانی فساد را در مسیر پیش روی خود مسدود کنند.

نوآوران آنلاین- محمدعلی ابراهیم‌خانی در نشست "نقش اخلاق حرفه‌ای وکالت در پیشگیری از فساد" که از سوی انجمن حقوق شناسی و خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، ضمن تسلیت ایام فاطمیه و حادثه سقوط هواپیمای تهران - یاسوج در رابطه با اخلاق حرفه‌ای اظهار کرد: اخلاق حرفه‌ای مجموعه‌ای از کنش‌ها و واکنش‌هایی است که در محیط حرفه‌ای برای ارتقای حرفه و منضبط کردن آن بر اساس مقررات و دستوراتی که در مورد آن حرفه وجود دارد پذیرفته شده و باید رعایت شود.

وی افزود: اخلاق حرفه ای نوعی زیست است و از جهت دیگر نوعی مدیریت است. برخلاف آنچه که فکر می‌کنیم وکلا باید منفعل باشند از جنبه مدیریتی هم وکلا می‌توانند در مورد حرفه خودشان و وظیفه‌ای که به مناسبت وکالتی که بر عهده می‌گیرند، می‌توانند مدیریت کرده و از بروز فساد پیشگیری کنند.

این عضو کمیسیون طرح و برنامه کانون وکلای مرکز با بیان اینکه سه منظر برای هر وکیل در نظر گرفته می‌شود، تصریح کرد: اولین مورد موقعیت اجتماعی یک وکیل بوده و دومین مورد موقعیتی که دادگاه و مراجع شبه قضایی است و منظر دیگر مجموعه‌ای که خود وکیل منتسب به آن بوده و آن هم کانون وکلا می‌باشد.

ابراهیم‌خانی در ادامه گفت: هر کدام از منظرهای ذکر شده نوعی رفتار و منش را نیاز دارد. هر دو سوی قضیه برای هر وکیلی امکان‌پذیر است، هم می‌تواند بدون اخلاق حرفه‌ای و بدون توجه به ضوابطی که صنف و حرفه‌اش را مورد آسیب قرار می‌دهد رفتار کند و هم می‌تواند در تعالی و رشد آن فعالیت مجدانه داشته باشد.

وی افزود: ظرف فعالیت وکیل به طور عمومی حقوق و قوانین است باید ببینیم یک وکیل در چه زمان و مکانی فعالیت می‌کند و در چه بستری می‌خواهد ایفای نقش و وظیفه کند.

این وکیل دادگستری تصریح کرد: اگر عرصه دادگاه به این جهت که حقوق هم به نوعی وابستگی به زیبایی شناسی دارد، عرصه هنرمندی وکیل باشد و تابع علوم نظری صرف و ریاضیات نیست، توانایی و استعدادهای فردی هر وکیل هم بسیار مهم و تاثیرگذار است.

ابراهیم‌خانی با بیان اینکه در قانون اساسی ما منظور از فعالیت قوه قضائیه و وظیفه اصلی آن عدالت گستری و دفاع از حقوق فردی است، بیان کرد: این مساله که در اصول قانون اساسی قید شده یک تفاوت ماهوی و اصلی با نظام قبلی دارد. با دقت در آیین دادرسی اخیر برخلاف آنچه که قاضی مکلف بود که فقط توزین و ارزیابی دلایل کند اکنون مکلف است که  حقیقت را دریابد.

این عضو کمیسیون طرح و برنامه کانون وکلای مرکز گفت: دریافت حقیقت با وظیفه‌ای که قبلا دادگاه در مورد توزین دلایل و فسخ خصومت داشت، وظیفه وکیل را از این جهت سخت و دشوار می‌کند که توزین دلایل بسیار ساده است و با توجه به دانش و تجربه هر یک از وکلا می‌توانند به راحتی موضوع را مدیریت کرده و نتیجه مطلوب را بگیرند.

ابراهیم‌خانی اظهار کرد: اگر بخواهیم حقیقت را با پیشینه‌ای که در قانون اساسی بیان شده کشف کنیم، سخت است که وکیل بتواند هم رعایت غبطه موکلش را کند، هم در دام فساد نیفتد و اگر نتیجه دادرسی موکول به شرایط خاصی شد که اخلاق آن را نمی‌پذیرد، با آن کنار نیاید و وظیفه وجدانی، اخلاقی و حرفه‌ای خودش را انجام دهد.

این وکیل دادگستری تاکید کرد: اگر دستگاه قضایی و جامعه وکالت نظرشان بر افق‌هایی باشد که در قانون اساسی قید شده باید برای کشف حقیقت با هم مشارکت کرده و می‌توانند مبانی فساد را در مسیر پیش روی خود مسدود کنند.

ابراهیم‌خانی اظهار کرد: لازمه فعالیت وکیل احترام به خودش است و یکی از اصول اخلاقی که در مباحث عملی و نظری مطرح شده و کمتر شاهد آن بودم این است که اگر وکیل به خودش احترام نگذارد، کسی به او احترام نخواهد گذاشت.

این عضو کمیسیون طرح و برنامه کانون وکلای مرکز افزود: اگر جامعه وکالت ما می‌خواهد سرافراز باشد و به عنوان یکی از نهادهایی که هم احقاق حق می‌کند و هم به درستی احقاق حق می‌کند و تابع جریانات نمی‌شود این است که وکیل جایگاه تاریخی و ارزش خود را بداند و آگاه باشد که کدام یک از آسیب‌هایی که به او وارد می‌شود، می‌تواند در سرنوشت یک حرفه بزرگ تاثیر بگذارد.

ابراهیم‌خانی با اشاره به یکی از حقوق بدیهی یک وکیل خاطرنشان کرد: وضعیت علمی و نوع رفتار با خود یک وکیل بسیار مهم است. اولین آشفتگی فطری که یک وکیل پیدا می‌کند در بدو ورود است، باید به خود احترام بگذارد و از مجاری که امکان دارد راه‌حل مناسب آن را پیدا کند.

وی گفت: به جهت وجود پرونده‌های بسیار زیاد ممکن است اجازه دفاع مناسب و گفت‌وگو در زمان مناسب به وکیل داده نشود که یکی از آسیب‌هایی است که در احقاق حق و اجرای عدالت پیش می‌آید و اگر وکیل نتواند در زمانی که مدیریت زمان در دست او نیست احقاق حق کند فساد پیش می‌آید.

این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: در خود کانون وکلا هم باید وکیل محترم باشد. اگر احترام وکیل در مبادی آموزش، نظارت و دادسرا و دادگاه‌هایی که برای رسیدگی به تخلفاتی که احتمال می‌دهیم در راستای فعالیت حرفه‌ای وکیل پیش‌ می‌آید احترام او حفظ نشود، یک وکیل سرخورده، شکست خورده و بی‌شخصیت هیچ وقت نخواهد توانست انسجامی را که از یک حرفه انتظار داریم در اجرای فعالیت‌های یک کانون وکلای موثر پی بگیرد و حضور او نمی‌تواند موثر باشد.

ابراهیم‌خانی گفت: در آموزش همکاران قضایی در دوره کارآموزی نیز باید به نحوی رفتار شود که وکلا احساس کنند در جامعه وکلا شریف هستند و جایگاهی دارند و اهداف و آرمان‌هایی که کانون وکلا در نظر گرفته با حضور آنها امکان‌پذیر است.

وی افزود: اگر به هر علتی در آموزش و زمانی که اخلاق حرفه‌ای را می‌خواهیم به آنها منتقل کنیم آنها دچار فراگیری تبعیض شوند، فساد از همانجا آغاز خواهد شد.

این عضو کمیسیون طرح و برنامه کانون وکلای مرکز تاکید کرد: یکی از مبانی که می‌تواند پیشگیری از فساد کند در خانه خودمان یعنی درون کانون وکلا و در قسمت آموزش است.

ابراهیم‌خانی در رابطه با موضوع نظارت اظهار کرد: آیا دادیار یا رئیس دادگاه انتظامی این حق را دارد که از وکیلی که در کلاس درس استادان بزرگ حقوق شاگردی کرده اند را تحقیر کنند؟

این وکیل دادگستری تصریح کرد: متناسب با زمان باید تجدید نظر کنیم، آنچه وکیل برای احترام اولیه خود نیاز دارد را فراهم کرده و آن موقع از او به عنوان یک وکیل پاسخگو توقع داشته باشیم پاسخ احتمال انحراف خود را بدهد.

ابراهیم‌خانی در پایان گفت: اگر بتوانیم بدون اغماض و توجه به گروه‌های صنفی که وجود دارد همه ما سرلوحه فعالیتمان تعالی این خانه مشترک باشد، می‌توانیم به این هدف دست پیدا کنیم.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.