بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/02/26
شماره 2469 - تاریخ 1403/02/26
آخرین اخبار
اجرای طرح سراسری ساماندهی آسیب‌های اجتماعی درناحیه٢ منطقه٦
شهردار منطقه۶ میهمان منزل شهدا شد
توافق دوشان‌تپه تصویب شد
برگزاری پویش یکشنبه با ورزش بانوان
پاکسازی ۱۱۰ متر مربع جداره ها در منطقه ۲۱
۶۰ مصوبه، رهاورد سومین بازدید میدانی شهردار منطقه ۱۵، از ناحیه یک بود
نصب ۱۴۴ تابلو قدم شمار در منطقه ٢١
-از کادر آموزشی مدارس استثنایی منطقه۴ تقدیر شد
اهتزاز پرچم رضوی در محوطه برج میلاد
منطقه ١٢ تهران درآستانه میلاد امام رضا (ع) غرق نور و سرور شد
توسعه پارکینگ های منطقه راهکار کاهش مشکلات ترافیکی است
قطعی برق روشنایی داخلی ایستگاه میرزای شیرازی برطرف شد
لایروبی بیش از 10 هزار متر از انهار معابر سطح منطقه 17
اجرای لوله گذاری ۴ کیلومتری فضای سبز بزرگراه شهید خرازی
اجرای طرح مبارزه با حیوانات موذی در منطقه۲۲
یادداشت مدیر روابط عمومی شهرداری منطقه ۳ به مناسبت روز ارتباطات و روابط عمومی
چه فرقی می‌کند پنجشنبه تعطیل باشیم یا شنبه؟
تولید بیش از 56 هزار تن شمش آلومینیوم طی ماه نخست 1403
خشایار راد: سوژه‌های روزمره دمده شده!
دادگاه فرزندان معاون اول سابق قوه‌قضاییه غیرعلنی نیست/ با ناشران اسناد مالی مردم برخورد می‌کنیم
چرا مالیات مشاغل و اصناف ناچیز است؟
خشایار راد: سوژه‌های روزمره دمده شده!
بومی‌سازی جوهرهای نانو آنتی‌باکتریال خودکار در کشور
جبهه مقاومت نیازمند روایت صحیح و هنرمندانه است
بهسازی محورهای مواصلاتی در حریم منطقه ۲۲
رفع آخرین معارض پروژه آزادراه شهید شوشتری در منطقه ۱۵
پایش آسفالت معابر منطقه ٦ تهران زیر ذره بین سازمان بازرسی شهرداری تهران
اتمام عملیات آسفالت و تبدیل انهار به کانیو در معابر خیابان لقمان منطقه 19
عملیات اجرایی آسفالت ریزی بلوار شقایق در منطقه 19آغاز شد
بهسازی مسیر خاکی2 هزار متر مربعی ضلع غربی بلوار یادگار با تخلیه 50 کامیون تراشه آسفالت
122 نقطه از معابر شهری منطقه 19 با پخش 75 تن آسفالت بهسازی شد
اصلاح هندسی نقاط حادثه خیز محور آزادگان در منطقه 19 با تعویض گاردریل و اجرای تک جدول
انهار معابر شهیدان لطیفی و ورامینی در منطقه 19 به کانیو تبدیل شد
افزایش روشنایی پایه چراغ های ۹ متری بلوار میلاد در قالب پروژه های «من شهردارم دو»
۲ هزار دانش آموز دختر منطقه۱۳ تکریم شدند
رصد مدیران شهری از پروژه های ترافیکی شمال شرق شهر
سیر تکامل روابط عمومی و ارتباطات در گذر زمان به تصویر کشیده می شود
پل تندرستی بزرگراه شهید همت درآینده نزدیک آماده بهره برداری می شود
ایستگاه های سیار «آینده شبیه توست» میزبان دختران منطقه2
نصب ابرپرچم‌های امام رضا (ع) در ۲ نقطه از منطقه ۱۶
روشنایی معابر در طرح تحول خدمت تأمین می شود
نمایشگاه و کارگاه هنری ارتباطات و روابط عمومی در منطقه ۴ تهران
آغاز مرحله جدیدی از پروژه ساماندهی حاملان بار با چرخ دستی در بازار تهران
صرف بیش از ١٠٠ هزار متر‌مربع پوشاننده برای پاکسازی و زیباسازی جداره‌ها و نما‌های فرسوده هر ماه
رئیس شعبه مرکزی بانک ایران زمین معرفی شد
رئیس شعبه مرکزی بانک ایران زمین معرفی شد
جمع آوری 12 هزار کیلو پسماند غیرمجاز در منطقه 17
حضور بانک آینده؛ در شصت و سومین نمایشگاه و کنگره دندانپزشکی ایران- اکسیدا
حضور بانک آینده؛ در شصت و سومین نمایشگاه و کنگره دندانپزشکی ایران- اکسیدا
نامگذاری پل محله شهید باقری به نام شهید اکبر ملک‌شاهی
اجرای طرح‌های هوشمندسازی، مکانیزاسیون و مصرف بهینه آب در بوستان جنگلی چیتگر
حوزه حمل و نقل عمومی پایتخت متحول می شود
کد خبر: 175539 | تاریخ : ۱۳۹۷/۸/۴ - 19:35
دولت با گفتن «ما مقصر نیستیم» پرونده مشکلات را مختومه نکند
وزیر تعاون دولت اصلاحات در گفت‌وگو با نوآوران تأکید کرد:

دولت با گفتن «ما مقصر نیستیم» پرونده مشکلات را مختومه نکند

آرزو قادری / روزنامه نگار

نوآوران آنلاین- دولت تدبیر و امید برای دومین بار در 29 اردیبهشت 1396 موفق شد تا بیشترین آرای مأخوذه در انتخابات ریاست جمهوری به‌عنوان مهم‌ترین عرصه مشارکت سیاسی را از آن خود کند. درحقیقت اظهارات دکتر روحانی و وعده‌های او در مناظرات موجب شد تا مردم با جلوس او بر کرسی کلیدداری پاستور نسبت به آینده امیدوار شوند و به همین دلیل نیز روحانی را بهترین گزینه برای ریاست‌جمهوری دانستند. یک سال از این انتخاب مهم گذشت، اما متأسفانه شاهد عملکرد مناسبی از کابینه دوازدهم نبودیم و اگر همین روال تداوم یابد به جرأت می‌توان گفت که گزینه موردحمایت جریان اصلاح‌طلب در 1400 موفق به جلب نظر مثبت مردم نخواهد شد؛ چراکه عدم توفیق دولت دوازدهم در اجرای سیاست‌های وعده داده شده موجب می‌شود نگاه مردم نسبت به این جریان تغییر یابد و نامزدهای معرفی شده از سوی آن‌ها چندان مورد پذیرش جامعه قرار نگیرند. از همین رو ضروری است که در فرصت باقی‌مانده سیاست‌ها به نحوی تغییر یابد که این تفاوت نگرش نسبت به جریان اصلاح‌طلب در انتخابات‌های آتی که مشارکت گسترده مردم را می‌طلبد به ایفای نقش نپردازد. 

در همین خصوص به گفت‌و‌گو با علی صوفی، وزیر تعاون دولت اصلاحات و دبیر کل حزب پیشروی اصلاحات پرداختیم که مشروح آن تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

 

* با توجه به این‌که دکتر روحانی با حمایت اصلاح‌طلبان موفق به جلب رأی مردم شد قطعاً کارنامه دولت و تدبیر در وجهه این جریان مؤثر خواهد بود متأسفانه اخیراً اتفاقات تلخی که ریشه در عملکرد نامناسب کابینه دارد را شاهد بودیم. به نظر شما تا چه اندازه ضروری است که دولت در فرصت باقی‌مانده امید را به جامعه بازگرداند تا شاهد کاهش نگرانی مردم به‌ویژه از وضعیت معیشتی‌شان در آینده باشیم؟

در شرایط کنونی با معضل ضعف اعتماد عمومی به عنوان مهم‌ترین سرمایه اجتماعی مواجه هستیم و متأسفانه نسبت به دولت بی‌‌اعتمادی ایجاد شده است. بی‌اعتمادی در همه دوره‌ها به نسبت وجود داشته است، اما در حال حاضر بی اعتمادی سیاسی ایجاد شده است؛ به این معنا که احساس می‌کنند نظام در مقابل‌شان مقاومت می‌کند و با تشکیل نهادهای مدنی و احزاب در قالب رسانه‌ها، ان‌جی‌اوها سعی می‌کنند صدای خود را برسانند و حاکمیت را متوجه این موضوع کنند تا به اهداف‌شان دست یابند، اما در شرایط کنونی که بی‌اعتمادی به سطح معیشتی مردم رسیده و جنبه اقتصادی یافته است باید گفت این بی‌اعتمادی بسیار نگران‌کننده و همچون آتش‌فشان است. بی‌اعتمادی سیاسی راه‌حل‌هایی دارد که به مرور زمان مشکلات رفع می‌شود.

تأمین معیشت و رفع مشکلات اقتصادی ناشی از بی‌تدبیری و ضعف مدیریت است که مردم این را برنمی‌تابند؛ چراکه در ارتباط مستقیم با حیات‌شان است و تمام شئونات زندگی‌شان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. جامعه‌ای که گرفتار فقر اقتصادی شود بسیار خطرناک خواهد بود؛ به‌ویژه جامعه‌‌ای که نظامش برآمده از یک انقلاب است و تغییراتی در نظام سیاسی و اجتماعی برای رفع برخی کاستی‌ها ایجاد شده است. مردم انتظار دارند همان‌گونه که مسؤولان شعار تأمین انتظارات‌ را سر می‌دهند در عمل نیز به وعده‌ها عمل کنند و شرایط رفاهی برای همه ملموس باشد. اگر در جامعه مردم شاهد همراهی و همدلی مسؤولان با خودشان نباشند و مرزی میان خود و آن‌ها ببینند موضوع پیچیده می‌شود که در عرصه حکومتداری در طول تاریخ این مسأله بسیار نادر است. در شرایط کنونی احساس می‌شود که به رأی مردم خیانت شده است و مردم در این میان زیان کرده‌اند و مورد سوء استفاده قرار گرفتند. مردم با مشارکت حداکثری در انتخابات شرکت کردند و امید داشتند که در امور و زندگی‌شان به‌ویژه در عرصه معیشتی گشایش ایجاد شود، اما در عمل متأسفانه چنین اتفاقی نیفتاد. بسیاری از مشکلاتی که اکنون با آن‌ها مواجه هستیم ریشه در عدم مسؤولیت‌پذیری دولتمردان دارد؛ به این معنا که احساس می‌شود انگیزه‌ای برای تحقق تعهدات‌شان در قبال مردم ندارند. این در حالی است که باید در راستای رفع مشکلات مردم انگیزه‌های فردی را کنار گذاشت و تنها به فکر تأمین انتظارات مردم بود.

 

* به نظر شما آیا تعمدی در کار است که مشکلات همچون کلافی سردرگم به هم گره بخورد؟

متأسفانه در شرایط کنونی و با وضعیت موجود عده‌ای تلاش کردند تا با کارشکنی شرایط را به نحوی رقم بزنند تا اصلاح‌طلبان قادر نباشند از ظرفیتی که در جامعه وجود دارد و اقبال و اعتمادی که در انتخابات مجلس، شورای شهر و ریاست‌جمهوری مردم به این جریان داشتند، استفاده کنند. طبیعی است در غیاب این اعتماد به مقاصد دیگر نیز دست می‌یابند. متأسفانه کابینه دوازدهم نیز چندان پُرقدرت ظاهر نمی‌شود. برای نمونه چندی پیش معاون اول رئیس‌جمهور صراحتاً اعلام کرد که حتی قدرت تغییر منشی خود را نیز ندارد.

 

* بهتر نبود در چنین شرایطی دولت شفاف‌تر و صادقانه با مردم درخصوص مشکلات، کارشکنی‌ها و محدودیت‌ها سخن می‌گفت؟

باید دولت موانع پیش‌رو را صراحتاً با مردم در میان بگذارد و پنهان‌‌کاری نکند؛ چراکه تأثیرات سوئی به دنبال خواهد داشت. رئیس‌جمهور در مجلس در پاسخ به سؤال نمایندگان اعلام کرد که علت بروز بسیاری از مشکلات عملکرد دولتمردان نیست. طبیعی است که باید مسائل را با مردم در میان بگذارد و تنها با گفتن این‌که ما مقصر نیستیم، پرونده مشکلات را مختومه نکند؛ چراکه این امر پذیرفتنی نیست و رفع مسائل امروز کشور پنهان‌کاری برنمی‌دارد. متأسفانه در حال حاضر در نتیجه بسیاری از اقدامات نامناسبی که صورت گرفت، قدرت خرید مردم به دنبال کاهش ارزش پول ملی کاهش یافت و از این منظر آن‌ها بسیار آسیب دیدند که دولت باید به واکاوی موضوع و بیان موانع بپردازد.

 

* برخی از تحلیلگران چنین عنوان می‌کنند که بیشتر از کابینه، سیاست‌های رئیس‌جمهور نیازمند اصلاح است. شما در این خصوص چه اعتقادی دارید؟

به اعتقاد من همین‌طور است در برخی موارد دولت سیاست‌های نامناسبی را به کار گرفت که نتیجه آن به زیان مردم تمام شد. البته این نکته نباید از نظر دور بماند که برخی وزرا نیز در ترکیب کابینه از قدرت بالایی برخوردار نبودند و یا تلاشی برای بهبود امور به‌ویژه به طور مشخص تنظیم بازار نمی‌کردند و نتیجه این شد که بدترین شرایط اقتصادی و معیشتی را برای مردم رقم زدند. به همین دلیل مجلس نیز اقدام به استیضاح برخی وزرا کرد.

 

* به نظر شما گزینه‌های معرفی شده برای چهار وزارتخانه مهم که عملکردشان اقتصادی است مناسب هستند یا بهتر بود از ظرفیت جوانان براساس وعده‌های‌شان استفاده می‌شد که تازه‌نفس هستند و انگیزه کار در آن‌ها بیشتر است؟

به نظر من زن و مرد بودن و یا مؤلفه‌هایی همچون پیری و جوانی باید حتماً در راستای شایسته‌سالاری باشد. چراکه یکی از اصول اولیه حکمرانی خوب شایسته‌سالاری است و در سایه آن نیز شاهد کارآمدی خواهیم بود و امور در کشور سامان می‌یابد و مردم نیز امیدوار می‌شوند و حقوق شهروندی مردم به درستی رعایت می‌شود و کشور در مسیر رشد و توسعه قرار می‌گیرد. منابع انسانی مهم‌ترین مؤلفه برای پیشبرد امور و دستیابی به رشد و توسعه است. وزرا نیز جزئی از همین نیروی انسانی هستند که متأسفانه اخیراً فراکسیون امید مجلس که آن‌ها نیز اصلاح‌طلب هستند نسبت به گزینه‌های معرفی شده انتقاد دارند. حال این سؤال مطرح است که چرا رئیس‌جمهور برای انتخاب وزرا با اصلاح‌طلبان مشورت نکرد و آن‌ها را به رسمیت نشناخت.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.