بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/02/10
شماره 2458 - تاریخ 1403/02/10
آخرین اخبار
پوستر نوزدهمین دوره اعطای مدرک به حافظان قرآن کریم رونمایی شد
بازپیرایی فضای سبز و کاشت بیش از 500 اصله درخت در 5 محور منطقه 19
محور شریانی بزرگراه آزادگان در محدوده منطقه 19جان تازه ای گرفت
اجرای طرح «کوچه به کوچه خدمت» در محلات منطقه ۱۹
نظارت های ستادی نواحی منطقه ۱۹ در سال جدید با بازدید از محور ویژه در ناحیه ۲ آغاز شد
اجرای طرح آراستگی"خونه به خونه" درمحدوده نواحی شش‌گانه منطقه ٦ تهران
پاتک شهرداری منطقه٦ تهران برای جلوگیری از حمله سفیدبالک‌ها
پروژه بوستان محله جوادیه از مرز پیشرفت ۹۰٪ عبور کرد
بهره‌گیری از ظرفیت شوراهای در تحقق شعار سال
هوای پاک،مسئول پاسخگو، شهروند مسئول
پاکسازی ۷۰ هزار متر مربع زمین های بایر در منطقه ۲۱
اجرای ۶ هزار و ۲۵۰ مترطول عملیات آبرسانی در منطقه ۲۱
برگزاری همایش پیاده‌روی خانوادگی و رویداد مثبت ۱۰۰ در بوستان بزرگ ولایت
واردات ۱.۸ میلیارد دلاری طلا برای رفع تعهدات ارزی
سیدصالحی: نکونام کار بزرگی کرد/ تیمی موفق می‌شود که میانه زمین را تصاحب کند
ارائه حوزه های چهارگانه همکاری های معدنی ایران و آفریقا
رشد 16.3 درصدی تولید فولاد خام ایران
حیات در فلات مرکزی با اجرای خط یک پروژه انتقال آب خلیج فارس
امکان مشارکت سودآور مردم در بخش معدن فراهم می شود
افتتاح خانه بهداشت کارگری در محل طرح فولاد سازی قروه
رعایت الزامات حوزه HSE همگام با روند توسعه، در اولویت ایمیدرو قرار گیرد
پوستر نوزدهمین دوره اعطای مدرک به حافظان قرآن کریم رونمایی شد
هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر پیش‌بینی می‌کند
هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر پیش‌بینی می‌کند
اظهارات ضد و نقیض درباره یک مهمان‌ ویژه
آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان
کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟
قالیباف: مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی فقط یک درصد از افراد جامعه را شامل می‌شود
عملکرد سه ماهه ۱۲ صندوق بخشی فعال در بازار سرمایه با صدرنشینی "سمان"
عملکرد سه ماهه ۱۲ صندوق بخشی فعال در بازار سرمایه با صدرنشینی "سمان"
پذیره نویسی ۲۰۰ میلیارد تومانی اوراق مرابحه "سیرنگ" با نرخ سود ۲۳ درصدی
پذیره نویسی ۲۰۰ میلیارد تومانی اوراق مرابحه "سیرنگ" با نرخ سود ۲۳ درصدی
بزرگداشت شهدای مدافع سلامت در قطعه 50 گلزار شهدای بهشت زهرا (س)
جلب مشارکت مردمی در پشتیبانی و مراقبت از طرح ساماندهی آسیب های اجتماعی
سیمای شبانه 7 بوستان منطقه 19 با اصلاح و تعمیر ۱۷۷ شعله از ابتدای سال روشن تر شد
نصب سازه پرتابل فرهنگی درجوار اماکن مذهبی وکانون تجمعات مردمی
ارزیابی امکانات، تجهیزات و ملزومات نگهداشت فضای سبز منطقه ٦ تهران
جمع آوری تابلوهای غیرمجاز از سطح منطقه۵
از ساماندهی کیوسک‌های مطبوعاتی تا اصناف و مشاغل مزاحم
اهمیت فرهنگ‌سازی در ارتقای مسئولیت اجتماعی حفظ محیط زیست
برگزاری همایش "پیاده روی خانوادگی " در بوستان جنگلی سرخه حصار
افتتاح اولین دبیرخانه کانون نوجوانان منطقه 13
تحکیم بستر آسفالت بزرگراه آزادگان و تعریض و ایمن‌سازی کندروی شرقی این بزرگراه در تقاطع با بزرگراه شهید لشگری
ایمن سازی و زیباسازی ۵۲ دستگاه پل عابر پیاده در منطقه ۲۱
بازرسی کارشناسان اداره HSE از سطح نواحی
اجرای عملیات رنگ آمیزی المان های بوستانی - عمرانی و ترافیکی در بوستان جنگلی یاس فاطمی
بازدید وزیر کشور از پروژه های سازمان نوسازی شهر تهران
با همکاری شهرداری تهران بسته‌های ویژه نوسازی بافت فرسوده تدوین می شود
برگزاری آیین افتتاحیه زورخانه ده ونک با حضور مسئولان شهری پایتخت و پیشکسوتان ورزش باستانی
از احداث بیمارستان جدید در منطقه تا منتقل شدن خط راه آهن تهران-اهواز
اجرای طرح همیاران آرامش در منطقه۲۲
آغاز بکار نخستین خانه خلاقیت و نوآوری در منطقه ۲۲ تهران
کد خبر: 213997 | تاریخ : ۱۳۹۸/۹/۱۵ - 15:52
سر بی کلاه

سر بی کلاه "حمل و نقل عمومی" از سهمیه بندی بنزین

حال حمل و نقل عمومی تهران خوب نبود و حالا با افزایش تعداد مسافرانش در پی سهمیه بندی بنزین، اوضاع شلوغی‌اش به مراتب بدتر شده است. مترو در هر هروز هفته در ساعات پیک صبح و عصرگاهی شلوغ بود و حالا این شلوغی به دلیل گرایش بیشتر به استفاده از مترو به کل ساعات تسری یافته! وضعیت اتوبوس هم دست کمی از مترو ندارد؛ به خصوص خطوط BRT.

نوآوران آنلاین-سر حمل و نقل عمومی کلانشهرها به خصوص تهران چندین سالی است که از بودجه‌های دولتی بی کلاه مانده، به همین دلیل ناوگانی فرسوده و تعمیری حاصل سالها کم‌توجهی مسئولان برای مردم تهران باقی مانده است. مراجعه بیشتر شهروندان به سیستم حمل و نقل عمومی، آنهم در صورتی که نه واگن و نه اتوبوسی به سیستم اضافه شده است؛ تنها موجب افزایش تعداد مسافران شده، بگونه‌ای که محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران به ایسنا می‌گوید: افزایش نرخ سوخت تاثیر مستقیمی بر حمل و نقل عمومی تهران دارد و برآورد می‌شود که با سهمیه‌بندی بنزین بیش از  ۱۵ تا  ۲۰درصد افزایش مسافر  داشته‌ایم که این موضوع مشهود است.

وی ادامه می‌دهد: با اینکه تمام ناوگان حمل و نقل عمومی را برای سرویس دهی بهتر و سریع  فعال کردیم؛ اما دقت داشته باشید که با توجه به سهمیه بندی بنزین، استقبال مردم از مترو و اتوبوس بیشتر است و این در حالیست که شهرداری تهران توان افزایش ناوگان را ندارد.

محسن پورسید آقایی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران نیز با تأیید افزایش تعداد مسافران وسایل حمل و نقل عمومی بعد از سهمیه بندی بنزین، می‌گوید: در هفته اول در مترو شاهد افزایش ۱۱ درصدی مسافران که حدود ۲۰۰ هزار نفر می‌شود، بودیم و در شبکه اتوبوسرانی نیز به خصوص در خطوط بی. آر. تی تعداد مسافران افزایش یافته بود که در حال آمارگیری هستیم؛ اما حالا که استقبال مردم از حمل و نقل عمومی بهتر شده است باید از این فرصت استفاده کنیم چرا که تجربه نشان داده معمولا در پی افزایش هزینه‌ها یک الی دو ماه مردم از حمل و نقل عمومی استفاده می‌کنند اما اگر امکانات کافی نباشد، بعد از مدتی دوباره به حمل و نقل شخصی خود روی می‌آورند.

فرسودگی یک چهارم ناوگان اتوبوسرانی پایتخت

به گزارش ایسنا، در حالی مسئولان شهرداری از کمبود ناوگان حمل ونقل عمومی گلایه مند هستند که نگاهی به وضعیت و سن ناوگان نشان می‌دهد، وضعیت ناوگان حمل و نقل عمومی در شرایط خوبی قرار ندارد؛ به گونه‌ای که در حوزه اتوبوسرانی حدود ۶۰۰۰ دستگاه اتوبوس‌ها اعم از گازسوز یا دیزلی فعال است که بیش از ۳۵۰۰ دستگاه آن عمری بیش از ده سال دارند. به عبارت ساده تر یک چهارم ناوگان اتوبوسرانی از سن فرسودگی عبور کردند و این در حالی است که حدود ۱۰ سال است که دولت‌های مختلف  هیچ اتوبوس جدیدی به تهران تحویل نداده است.

همچنین در مترو نیز با اینکه وضعیت فنی بهتر از اتوبوسرانی است اما کمبود شدید واگن سبب شده در تمامی ساعات شاهد شلوغی ایستگاه های مترو باشیم، همانگونه که محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران عنوان می‌کند: باید فکر اساسی به حال مترو کرد؛ چرا که در حال حاضر بیش از یکهزار واگن در مترو فعالند و حدود ۳۰ درصدشان نیز باید اورهال شوند؛ اما اجبارا باید از این قطارها استفاده کنیم که ممکن است در حین سرویس دهی دچار حادثه یا خرابی شوند و دقت داشته باشید که اگر یک واگن یا یک قطار مترو نتواند به درستی کار کند، کل سرویس دهی خط  و حتی شبکه مترو را دچار اختلال می‌کند.

بدهی ۴۴ هزار میلیاردی دولت به کلانشهرها

سهم حمل ونقل عمومی تهران از سهمیه بندی بنزین،یک ریال هم نیست!

محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در گفت وگو با ایسنا، در مورد وضعیت نامناسب ناوگان حمل و نقلی پایتخت بعد از گرانی بنزین با تاکید بر لزوم جبران کمبودها در این حوزه می‌گوید: تهران باید طبق برنامه ۹۰۰۰  اتوبوس و ۳۰۰۰ واگن داشته باشد اما ندارد، در حال حاضر شبکه اتوبوسرانی کمتر از ۶۰۰۰  اتوبوس و تعداد واگن‌ها نیز ۱۳۰۰ دستگاه است و عمر متوسط اتوبوس‌های‌مان بیش از ۱۱ سال است، در حالیکه کمتر از ده سال فرسوده می شوند و باید پیگیری کنیم که چرا یارانه حمل‌ونقل عمومی داده نشده است.

وی با اشاره به قوانین و آئین نامه‌های توسعه ناوگان در تهران تصریح می‌کند: براساس قانون هدفمندی یارانه‌ها، سالانه می‌بایست 4000 میلیارد تومان به حمل‌ونقل عمومی اختصاص داده می‌شد که متاسفانه در طول ۱۱ سال دولت‌های روحانی و احمدی‌نژاد پولی در این خصوص به شهرداری کلانشهرها از جمله تهران نداده‌اند و حالا حمل‌ و نقل عمومی کلانشهرها ۴۴ هزار میلیارد تومان طلبکار هستند.

هاشمی با بیان این‌که افزایش نرخ سوخت باعث فشار بر روی حمل‌ونقل عمومی می‌شود و از این محل حتی یک ریال نیز به حمل‌ونقل عمومی نداده‌اند، می‌افزاید: شورای اقتصاد مصوبه خرید ۲۰۰۰ واگن را دارد اما برای اجرایی شدن باید هفت دستگاه دیگر اعم از بانک مرکزی،‌وزارت نفت و... نیز پای کار بیایند که نمی آیند.

رئیس شورای اسلامی ادامه می‌دهد:  مصوبه‌ دیگری در مورد خرید ۱۹ هزار اتوبوس و ۴۰ هزار مینی‌بوس در دولت به امضاء رسید اما آنهم به دلیل مشکلات مالی و تحریمی اجرایی نشد که با وجود برگزاری جلسات متعدد با مسئولان دولتی هنوز این مهم اجرایی نشده است.
هاشمی با اشاره به جلسه مدیریت شهری با جهانگیری معاون اول رییس جمهور در مورد توسعه حمل و نقل عمومی می‌گوید: تا به حال سه زمان برای جلسه با جهانگیری مشخص شده و از آنجایی که معاون اول می‌خواهد مقامات ارشد مرتبط نیز در این جلسه باشند؛ به دلیل عدم حضور آن‌ها این جلسات به تعویق افتاده است.

به گزارش ایسنا، محسن پورسیدآقایی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران نیز در مورد وضعیت ناوگان حمل ونقل عمومی پس از سهمیه بندی بنزین با بیان اینکه انتظار عمومی مردم این است که وقتی قیمت حامل‌های انرژی افزایش یافته، حمل ونقل عمومی نیز توسعه یابد، به ایسنا می‌گوید: ما در صورتی مردم را به صرفه جویی و استفاده کمتر از بنزین و حمل ونقل شخصی دعوت می‌کنیم که ناوگان حمل ونقل شخصی توان و کشش لازم را ندارد.

وی با بیان اینکه طبیعی است که بخشی از منابع حاصله از سهمیه بندی بنزین و حتی صادرات بنزین صرف توسعه حمل ونقل عمومی شود، ادامه می‌دهد: مسئولان بارها اعلام کرده‌اند که تمام منابع حاصله از سهمیه بندی بنزین را به افراد جامعه برمی‌گرداند و حمل ونقل عمومی مصداق بارز برگرداندن پول به مردم است؛ چراکه همه افراد در هر قشری، اعم از ثروتمند یا فقیر و.... از حمل و نقل عمومی استفاده می‌کنند و بهتر است از محل سهمیه بندی یا صادرات بنزین منابعی برای حمل ونقل عمومی در نظر گرفته شود.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به نامه نگاری حناچی و وزیر کشور با دولت برای اختصاص بخشی از درآمدهای سهمیه بندی بنزین به توسعه حمل و نقل عمومی می‌افزاید: صحبت هایی در این زمینه شده اما مکانیزم دقیق و روشنی پیش بینی نشده است.

پورسیدآقایی با تاکید بر اینکه در حال حاضر ناوگان حمل و نقل عمومی جوابگوی این حجم مراجعات مردمی نیست، می‌گوید: اگر کمکی برای توسعه ناوگان نشود اوضاع به مراتب بدتر خواهد شد و نمی‌توان به خوبی پاسخی به فشار تقاضای مسافران داد و این در حالی است که تاکید ما بر خرید اتوبوس است چراکه خرید واگن زمان بیشتری لازم دارد و از زمان تامین اعتبار تا ورود واگن به ناوگان ۱.۵ تا دو سال زمان صرف خواهد شد اما اتوبوس‌ها به سرعت وارد ناوگان می‌شوند.

به گزارش ایسنا، آنگونه که مسئولان شهری اعلام کردند، تعداد مسافران حمل و نقل عمومی پس از سهمیه بندی بنزین ۱۵ تا ۲۰ درصد رشد کرده و این در حالی است که وضعیت ناوگان حمل و نقل عمومی نیز در شرایط مطلوبی به سر نمی برد و به نظر می رسد می بایست برای پوشش بهتر، مسئولان شهری رایزنی بیشتری با دولت ،مجلس و... داشته باشند تا مبادا سر حمل ونقل عمومی تهران از سهمیه بندی بنزین بی کلاه بماند.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.