کد خبر : 169529 تاریخ : ۱۳۹۷ سه شنبه ۲۲ خرداد - 19:07
مشاور رئیس دولت اصلاحات در گفت‌وگو با نوآوران تأکید کرد: انسجام ملی تنها عامل مقابله با تهدیدات خارجی آرزو قادری / روزنامه‌نگار

نوآوران آنلاین- بر کسی پوشیده نیست که وحدت، عامل نجات‌بخش همه کشورها در شرایط حساس و بحرانی است. انسجام ملی از جمله ضروریاتی است که در این مقطع حساس تاریخی کشور ما باید موردتوجه قرار گیرد و در این مسیر نیازمند تلاش و تحرک همه نهادها هستیم. کشور ما به دلیل قرار گرفتن در شرایط جغرافیایی خاص منطقه‌ای، همواره آبستن حوادث و اتفاقاتی بوده که مقاومت در برابر آن‌ها نیازمند تقویت همبستگی ملی و انسجام داخلی است. در این راستا نیز از یک سو مردم و از دیگر سو مسؤولان باید زمینه وحدت در کشور را فراهم کنند.

در همین خصوص به گفت‌وگو با حجت‌الاسلام مصطفی درایتی، مشاور رئیس دولت اصلاحات پرداختیم که مشروح آن تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

 

* متأسفانه در شرایط فعلی با بی‌اخلاقی‌هایی مواجه هستیم که وحدت ملی را خدشه‌دار می‌کند؛ آن هم در وضعیتی که کشور در مواجهه با مشکلات بیرونی است، باید به نحوی عمل کرد که اختلافات به حداقل ممکن برسد. متأسفانه در راهپیمایی روز قدس شاهد توهین به دکتر صالحی بودیم که در صورت تداوم چنین بی‌اخلاقی‌هایی موجبات بدبینی مردم را ایجاد می‌کند. به نظر شما چنین رفتارهایی از کجا نشأت می‌گیرد؟

بی‌اخلاقی‌هایی همچون توهین به دکتر صالحی را می‌توان رفتارهایی سازمان یافته دانست. در وضعیت خاصی که کشور در آن قرار گرفته و در مراسمی که باید نماد وحدت باشد چطور افرادی به خود اجازه توهین به دیگران را می‌دهند؛ به جرأت می‌توان گفت که چنین رفتارهایی مأموریت‌یافته است و برخی تصور می‌کنند که بی‌حرمتی به دیگر اشخاص، آن‌ها را به اهداف‌شان می‌رساند؛ درحالی‌که چنین نیست و در صورت باب شدن چنین رفتارهای زننده‌ای در کشور باید منتظر مشکلات بسیاری باشیم. همه می‌دانیم که دکتر صالحی فردی معتدل و با اخلاق است و سعی می‌کند در رفتارها و موضع‌گیری‌هایش قوانین و مقررات نظام را رعایت و در آن چارچوب فعالیت کند. توجه به این نکته ضروری است که توهین به چهره‌ها نباید ادامه‌دار شود. به نظر می‌رسد که بروز چنین قضایایی نتیجه عملکرد افرادی است که با هدف تخریب گماشته شده‌اند و این موضوع را نمی‌توان به نحو دیگر تحلیل کرد. این نکته را باید همه افراد جریان‌ها و جناح‌ها در نظر داشته باشند و نباید در مسیری گام بردارند که هم‌نوا با دشمنان کشورمان باشند. دشمن در حال حاضر از هر ابزاری استفاده می‌کند تا کشور را در فشار و ناامنی قرار دهد. وقتی در داخل اتفاقاتی به این شکل می‌افتد، قطعاً به ناامنی‌ها دامن زده می‌شود. همواره جریانی در کشور بوده که علاوه بر توهین به تخریب نیز پرداختند؛ نمونه رفتار این عده را هنگامی که مسأله برجام پیش آمد به عینه شاهد بودیم که همه زحمات تیم هسته‌ای کشور را زیر سؤال بردند. به نظر می‌رسد که متأسفانه برخی در کشور ما تنها منافع خود را می‌بینند و در این راستا منافع ملی و مصالح مردم را نیز قربانی تحقق اهداف شخصی‌شان می‌کنند. پایه‌گذاران این رویه باید به بررسی رفتارهای نامناسب‌شان بپردازند. آنچه که امروز در حال رخ دادن است، جز با وحدت ملی با هیچ ابزار دیگری نمی‌توان مقابلش ایستاد. تنها ابزار مقابله با مشکلات، انسجام ملی ماست و حرکت در خلاف این مسیر عملاً فعالیت همسو با دشمنان کشور محسوب می‌شود. از این رو ضروری است باتوجه به این‌که اتحاد داخلی تنها سلاحی است که در اختیار داریم، جریان‌های سیاسی طوری رفتار کنند که پشتوانه مردمی به‌عنوان مهم‌ترین سرمایه اجتماعی از میان نرود.

 

* متأسفانه برخی از تریبون‌داران با کشاندن اختلاف‌نظرات به سطح جامعه به تحریک مردم می‌پردازند و این اتفاق درنهایت بی‌اعتمادی مردم و دلسردی آن‌ها را به دنبال دارد و کشور را در برابر بحران‌های بین‌المللی با مشکل مواجه می‌کند. به نظر شما تا چه اندازه ضروری است که این افراد از طرح برخی مسائل در جامعه اجتناب کنند؟

متأسفانه جریانی که از طریق داشتن تریبون، صدای‌شان در سطح جامعه شنیده می‌شود، در برخی موارد رعایت اصول اخلاقی را در حاشیه قرار داده‌اند و به توهین چهره‌های دلسوز پرداخته‌اند که چنین رفتارهایی برای مردم اصلاً قابل توجیه نیست. مردم نیازمند استدلال هستند و با شعار و سخنرانی درخصوص مسائل قانع نمی‌شوند. در حال حاضر متأسفانه برخی تریبون‌ها به محلی برای تخریب عملکرد و زیر سؤال بردن دولت تدبیر و امید تبدیل شده است. حال این سؤال مطرح است که چرا همین افراد در زمانی که در دولت نهم و دهم قدرت را در اختیار داشتند، نتوانستند کشور را در مسیری صحیح قرار دهند و نتیجه این شد که مردم، هزینه‌ رفتارهای نابخردانه برخی را پرداختند. متأسفانه این افراد توصیه‌پذیر نیز نیستند و خود را نمونه بارز حق می‌دانند. این نکته غیرقابل انکار است که باید به سمتی حرکت کنیم که حفظ اتحاد ملی و وحدت رویه در میان دستگاه‌ها شرایطی را فراهم کنیم که قدرت ایران را در چانه‌زنی‌های بین‌المللی برای دفاع از حقوق مردم بالا ببریم.  

 

* شما هم اعتقاد دارید که در این میان افزایش دانایی و آگاه‌سازی مردم در دفع آسیب‌های داخلی بسیار مؤثر خواهد بود؟

یکی از مسائلی که از طریق تریبون‌های مذهبی برخی سعی کردند مردم را فریب دهند و به این ترتیب عملکرد دستگاه دیپلماسی کشور را زیر سؤال ببرند، بحث پرونده هسته‌ای ایران بود که بیش از یک دهه مذاکرات به طول انجامید و نهایتاً تلاش‌ها با درایت و هوشمندی تیم هسته‌ای دکتر روحانی به ثمر نشست. موضوع هسته‌ای تا حدی با زندگی مردم ایران عجین شده است که مردم فریب سوء‌استفاده‌کنندگان را نمی‌خورند. نه تنها اکنون که ترامپ رسماً خروجش از برجام را اعلام کرده است، بلکه پیش از این نیز و در هنگام تصویب برجام نیز صداهای مخالف شنیده می‌شد، اما مردم فریب این مخالفت‌ها و طرح مسائل خلاف واقع را نخوردند.