کد خبر : 176111 تاریخ : ۱۳۹۷ يکشنبه ۲۰ آبان - 19:40
یک کارشناس اقتصادی در گفت و گو با نوآوران آنلاین عنوان کرد: نبود زیر ساخت های اقتصادی مناسب جهت مواجهه با بحران وابستگی اقتصاد به ویژه بودجه به نفت موجب شده است که اقتصاد ایران در برابر آسیب‌های خارجی به ویژه تحریم، آسیب‌پذیر باشد. در اقتصادی که 80 درصد آن نفتی است اگر درآمد اصلی دولت که نفت است قطع شود، دولت به تبع آن ور شکسته خواهد شد. حال اگر ما نتوانیم یک بشکه نفت هم بفروشیم در شرایطی حساس کنونی اقتصاد کشور به شدت آسیب خواهد دید. کارشناسان بر این باورند با توجه به این که دولت در سیاست خارجی ما چندان دخالتی ندارد، میزان اثرگذاری دولت در اقتصاد کشور نمی تواند بیش از 40 درصد باشد و در درون دولت نیز رسماً اقتصاد در دست وزرای تولیدی مانند کشاورزی، نفت و ... می باشد. با توجه به سوابق اجرایی چهار وزیر پیشنهادی که موفق به جلب رأی نمایندگان مجلس نیز شدند بعید است که بتوانند در این اقتصاد بی سامان اثرگذاری مطلوبی داشته باشند .

نوآوران آنلاین- در همین راستا مرتضی افقه، کارشناس اقتصادی در گفت و گو با نوآوران آنلاین گفت: دولت دستگاه اجرایی کشور و دامنه تأثیرگذاری تیم انتخابی این قوه در اقتصاد حدود 40 درصد است. از این رو باید گفت بخش قابل توجهی از اتفاقاتی که در حوزه اقتصادی می افتد خارج از دولت قرار دارد.

وی افزود: اقتصاد ما اقتصادی نفتی و به شدت وابسته به درآمدهای حاصل از فروش نفت است که برای کسب این درآمد ما نیازمند برقراری ارتباطات سیاسی و اقتصادی با دیگر کشورها هستیم و چون دولت در سیاست خارجی ما چندان دخالتی ندارد، لذا میزان اثرگذاری دولت در اقتصاد نمی تواند بیش از این مقدار باشد .

افقه اظهار داشت: در درون دولت نیز درست است که چهار وزیر پیشنهادی برای وزارتخانه های بدون وزیر اسماً اقتصادی هستند، ولی رسماً اقتصاد در دست وزرای تولیدی مانند کشاورزی، نفت و ... است. با توجه به سوابق اجرایی چهار وزیر پیشنهادی که موفق به اخذ رأی نمایندگان مجلس نیز شدند بعید می دانم که بتوانند در این اقتصاد بی سامان اثرگذاری مطلوبی داشته باشند؛ چراکه هنوز زیر ساخت های اقتصادی مناسب جهت مواجهه با شرایط بحران در کشور وجود ندارد و در عرض چند روز نیز نمی توان زیرساخت های اقتصادی را بهبود بخشید .