کد خبر : 180725 تاریخ : ۱۳۹۷ چهارشنبه ۱۹ دي - 14:14
بازخوانی دستاوردهای انقلاب اسلامی در ورزش دانش آموزی نشست بازخوانی دستاوردهای ۴۰ ساله انقلاب اسلامی در حوزه ورزش دانش آموزی با حضور مدیران تربیت بدنی ورزش مدارس برگزار شد.

نوآوران آنلاین- نشست بازخوانی دستاوردهای چهل ساله انقلاب اسلامی در حوزه تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با حضور مهرزاد حمیدی معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش، کیومرث هاشمی رییس سابق کمیته ملی المپیک و مدیر سابق حوزه ورزش دانش آموزی و دیگر مدیران ارشد ادوار ورزش دانش آموزی پس از انقلاب اسلامی در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزار شد.

مرتضوی: شهید رجایی گفت فقط معلم تربیت بدنی تربیت کنید

در ابتدای این نشست و پس از خیر مقدم حمیدی به حضار و قدردانی از حسن محمدی معاونت تربیت بدنی تهران بخاطر برگزاری این نشست، علی محمد مرتضوی مدرس باسابقه تربیت بدنی مدارس که در سال ۷۶ بازنشسته شده است، در سخنانی اظهار کرد: زمانیکه شهید رجایی وزیر آموزش و پرورش بودند مرحوم حاج مصطفی داودی مدیر کل تربیت بدنی آموزش و پرورش بود.در جلسه ای درخواست معلم ورزش برای مدارس ابتدایی داشتیم که مرحوم رجایی فرمودند چه لزومی برای اینکار است؟ مگر در راهنمایی و دبیرستان چکار می کنند، وقتی توپ را از پشت پنجره به زمین مدرسه می‌اندازند؟ این کار را هر کس حتی مستخدم و مدیر هم می تواند انجام دهد و با این درخواست موافقت نکردند.

مرتضوی خاطرنشان کرد: پس از چندی از استاد بذرکار دعوت کردیم یک هفته با دانش آموزان یک مدرسه ابتدایی کار کند. سپس از شهید رجایی دعوت کردیم و ۹۰ دقیقه بذرکار با این بچه ها بدون وسیله کار کرد. بعد از آن رجایی گفت اگر به من قول بدهید اینطور معلم ورزش داشته باشید در ابتدایی هیچ معلمی غیر از ورزش نمی خواهیم و بچه ها از صبح شنبه تا پنج شنبه فقط ورزش کنند. همانجا در دفتر نوشتند ۲۵۰۰ معلم ورزش برای مقطع ابتدایی تهران تربیت کنید. با کمک دوستان و با استفاده از اساتید دانشگاه حدود ۸۰۰ دختر و پسر دیپلم گرفتند و ۴۲۰ ساعت در دانشگاه شریف آموزش ورزش مدارس دیدند و در مدارس ابتدایی مشغول به کار شدند.

وی افزود: امیدوارم مجددا فرصتی فراهم شود تا برای مدارس ابتدایی معلم ورزش متخصص تربیت کنیم چرا که اگر ورزش در مدارس ابتدایی درست شود باقی کار درست خواهد شد.

عموزاده خلیلی: گفتن کارهایی که نکرده ایم راحت تر است

در ادامه این نشست عموزاده خلیل مدیر کل اسبق ورزش وزارت آموزش و پرورش و رییس اسبق فدراسیون ورزش دانش آموزی گفت: اگر می گفتند کارهایی را که نکرده اید بگویید راحت تر بودیم تا اینکه بخواهیم کارهایی که کرده ایم را بگوییم. پیشکسوتان ما به ما یاد داده بودند که زنگ ورزش مهمترین بخش کار ماست که کاملا درست بود اما در عمل با وجود بخشنامه‌ای مختلف کار دشوار بود. بهترین کار این بود که جایگاه معلم ورزش را باز تعریف کنیم.

وی افزود: اولین کاری که کردیم این بود کرنومتر وارد کنیم و به هر معلم برای استفاده در زنگ ورزش یک کرنومتر بدهیم. بعد با وزیر صحبت کردیم که به نام تک تک معلمان ورزش تقدیرنامه با ذکر نامشان صادر کند و برای تشویق به ۹۰ درصد آن ها این تقدیرنامه ها اهدا شد. سپس برای سختی کار معلمان ورزش شروع به کار کردیم که ابتدا وزارت مخالف بود اما در نهایت ۱۵ درصد درخواست ما برای سختی کار به ۱۰ درصد رسید. سپس برای معلمان ورزش هر استان لباس و کفش یکدست تهیه کردیم.

وی با اشاره به برگزاری المپیاد ورزشی مدارس گفت: اولین دوره المپیاد سال ۷۰ برگزار شد. یک هفته مانده به آن به من گفتند وزیر دستور داده این المپیاد را لغو کنید و دلیلشان این بود که به او گفته اند به لحاظ مدیریتی توان برگزاری چنین رویدادی را ندارید و اگر قرار باشد ۵ هزار نفر را روزی فقط ۳ تا نان بدهید امکان تهیه ۱۵ هزار نان در مشهد نیست! من هم گفتم یا استعفا می دهم یا اینکه خیالتان راحت باشد و ما آن را برگزار می‌کنیم. در نهایت وزیر گفته بود من تعهد کتبی بدهم تا موافقت کند که خوشبختانه به بهترین شکل برگزار شد اما وزیر از نگرانی، ۳ روز برای المپیاد در مشهد مستقر شده بود که با استقبال همه روبرو شد.

مصطفی قنادها: معلمان تربیت بدنی پاک ترین اقشار جامعه هستند

یکی دیگر از مدیران کل و معاون اسبق ورزش آموزش و پرورش در دهه هفتاد و هشتاد مصطفی قنادها بود که در این نشست سخنرانی کرد. وی در سخنانی اظهار کرد: جدا از انجام وظایف ما دو کار مهم انجام دادیم که در جهت احقاق حقانیت تربیت بدنی مستقل گام برداشتم و تلاش برای بازآفرینی تربیت بدنی مستقل در آموزش و پرورش داشتم چرا که معتقد بودم معلمان تربیت بدنی جزو پاک ترین و دلسوزترین اقشار در جامعه هستند.

پهلوان: راه پیشرفت در ورزش قهرمانی توجه به ورزش دانش آموزی است

به گزارش ایسنا، محمدرضا پهلوان مدیرکل سابق تربیت بدنی آموزش و پرورش دیگر سخنران این جلسه بود. وی با بیان اینکه ماموریت آموزش و پرورش در کشورهای پیشرفته مخصوصا در دوره ابتدایی تربیت افراد مسئولیت پذیر، کارآمد و سالم است که در این راه ورزش نقشی ویژه ایفا می کند و از ابزار بازی و ورزش برای تربیت این افراد استفاده می‌شود اما، متاسفانه این موضوع در کشور ما مورد غفلت قرار گرفته است.

پهلوان افزود: مشکل اساسی که در تربیت بدنی وجود داشت این بود که به معاونت پرورشی وصل بود و به هسته اصلی و مرکز تصمیم گیری وصل نبود. بعد از مدتی که آنجا حضور داشتیم به این نتیجه رسیدیم که با این روند نمی‌توانیم به اهدافمان برسیم. از آنجا که برخی می گفتند جدا شدن ورزش از پرورشی اسلام را به خطر می اندازد متاسفانه معاونت تشکیل نشد و دو اداره کل ایجاد شد اما در دوره بعد از آن در زمان سجادی معاونت تربیت بدنی ایجاد شد.

وی خاطرنشان کرد: تلاش ما این بود حقانیت ورزش مدارس را به جامعه ورزش نشان بدهیم و در بخش برون مرزی نیز فعالیت های خوبی صورت گرفت و سعی کردیم در بخش ورزش قهرمانی نیز نقش ویژه ای داشته باشیم. فکر می‌کنم اگر ورزش کشور بخواهد در ورزش قهرمانی با هزینه‌ای بسیار کمتر موفق شود راه آن توجه به ورزش دانش آموزی است.
کمانه: استعدادیابی در مدارس ناقص باشد استعدادها از بین می روند

سید غلامرضا کمانه مدیر کل اسبق ورزش دانش آموزی و رییس اسبق فدراسیون ورزش دانش آموزی و نایب رییس فعلی فدراسیون ورزش همگانی در سخنانی اظهار کرد: باید همه کمک کنیم حمیدی و تیمش موفق شوند و خوشبختانه ورزش مدارس رو به رشد است. نگاه حرفه ای این است که بدانیم قهرمانان ما در المپیک ۲۰۲۴ الان پشت میز مدارس هستند. استعدادیابی این نیست که در یک مدرسه فقط چند نفر انتخاب شوند چرا که بقیه دانش آموزان سرخورده می شوند و باید اینکار به دقت و در زمینه های مختلف اجرا شود.

وی افزود: نباید به معلم تربیت بدنی بگوییم حتما این کارها را انجام بده و زنگ ورزش را در یک چارچوب محکم و بصورت خشک و بدور از شادی برگزار کن. تدوین برنامه پنجم کار بسیار خوبی بود که تا حدودی میان وزارت ورزش و ورزش آموزش و پرورش منعقد شد.
بهمنی: شورای مشورتی ورزش مدارس تشکیل شود

منوچهر بهمنی مدیرکل اسبق ورزش آموزش و پرورش و رییس اسبق فدراسیون ورزش دانش آموزی دیگر سخنران این مراسم بود.

وی گفت: هیچوقت علاقه ای به کار اجرایی نداشتم چرا که کار کردن در فضای ملتهب سیاسی کار دشواری است. افتخار می کنم مدرس ورزش در مدارس و دانشگاه ها بودم اما علی رغم پیشنهاد ۳ وزیر نهایتا در سال ۸۷ با ارائه برنامه و شرط موافقت با آن ها کار را قبول کردم.

بهمنی خاطرنشان کرد: پیشنهاد می کنم اتاق فکر و شورای راهبردی یا مجلس مشورتی خارج از هر دیدگاه سیاسی و حزبی در وزارتخانه تشکیل شود تا از همه دست اندرکاران حداقل هر ۶ ماه یکبار دعوت شود تا بررسی کنیم و راه رفته را مجددا طی نکنیم، کاری که ما در گذشته انجام دادیم. تا ندانیم چه قابلیت ها، توانمندی ها و یا آسیب هایی وجود دارد نمی توانیم منشاء حرکت مناسب باشیم.
سیدباقری: معلمان ورزش محبوبترین معلمان نزد دانش آموزان هستند

رییس اسبق فدراسیون ورزش دانش آموزی نیز در سخنانی کوتاه با تاکید بر نقش ویژه و اهمیت ورزش در مدارس اظهار کرد: معلمان ورزش محبوبترین معلمان نزد دانش آموزان هستند چرا که درس عشق، محبت و وفاداری به دانش آموزان می دهند و بچه ها از بودن کنار آن ها لذت می برند.
فرهادی زاد: پیشرفت ورزش دختران مدیون معلمان تربیت بدنی است

مهین فرهادی زاد مدیرکل اسبق تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش در سال های ۷۸ تا ۸۳ نیز در سخنانی گفت: نقش و کارکرد اصلی که در آموزش و پرورش داشتم در هیچ کجای دیگر نداشتم. ما بخاطر جوی که وجود داشت باید آرام آرم در باره مشارکت زنان و دختران در ورزش گام برداریم و اگر الان دختران ما در ورزش مشارکت ویژه دارند و به موفقیت های زیادی رسیده اند با تلاش معلمان تربیت بدنی بوده است.

وی افزود: معلم ورزش و درس تربیت بدنی باید مورد حمایت جدی باشد و ورزش دختران نیز هر چه بیشتر مورد حمایت قرار گیرد. از همه کسانی که به ما فرصت دادند در ورزش دختران به جلو حرکت کنیم تشکر می‌کنم کما اینکه دفتر ورزش دختران در جشنواره شهید رجایی در ۳ سال اول مقام نخست را کسب کرد اما برای سال چهارم گفتند بیایید بروید.
کیومرث هاشمی: انقلاب نبود ما در این جایگاه ها قرار نمی گرفتیم

کیومرث هاشمی قائم مقام اسبق وزیر در حوزه تربیت بدنی و معاون اسبق تربیت بدنی وسلامت آموزش و پرورش در سال های ۸۸ تا ۹۲ نیز نفر بعدی بود که در سخنانی اظهار کرد: بنا ندارم بیان عملکردی داشته باشم. برگزاری این نشست و انتقال تجربیات جای قدردانی دارد و لازم است مستمر نیز باشد. وظیفه تک تک ما این است دستاوردهای تربیت بدنی را سینه به سینه از طریق معلمان ورزش و افراد فعال در این حوزه انتقال دهیم. دولت محترم ستادی را تشکیل داده تا عملکرد ۴۰ ساله انقلاب و در حوزه های مختلف تشریح شود و از زمانی که آمریکا کمر به نابودی انقلاب بسته باید خدمات به خوبی گفته شود.

هاشمی افزود: به برکت نظام و انقلاب ما در این جایگاه ها قرار گرفتیم و فرصت خدمت پیدا کردیم در غیر اینصورت اینجا حضور نداشتیم. مشاور ترامپ گفت ایران ۴۰ سالگی انقلابش را نمی بیند اما به کوری چشم آن ها چند روز دیگر جشن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب برگزار می شود.

وی خاطرنشان کرد: ضرورت دارد فعالیت ها در این حوزه به خوبی توسط رسانه ها منعکس و انتقال داده شود. باید گفته شود این خدمات پس از انقلاب ارائه شده و مقایسه با پیش از انقلاب صورت گیرد وگرنه بچه‌هایمان از دست می روند چرا که برخی ها درصددند مردم را ناامید کنند. آمادگی دارم نهضتی را در این فاصله چند روزه تا سالگرد پیروزی انقلاب راه بیندازیم تا مقایسه ها و پیشرفت ها با زمان قبل از انقلاب تبیین شود.

حسن زاده: ورزش دانش آموزی درگیر مسائل و مشکلات مقدماتی است

حسن زاده یکی دیگر از مدیران کل اسبق تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش در سال های ۷۸ تا ۸۰ بود که در سخنان خود اظهار کرد: اولین مسئله ما در آغاز کار آسیب شناسی بود که وضعیت خوبی نداشتیم و اولین کار ما ایجاد فدراسیون ورزش های دانش آموزی بود و بعد از آن وارد نظام برنامه ریزی درسی شدیم و این نظام در همان سال شکل گرفت. ما شاخص برای نیروی انسانی، زیرساخت و برنامه ریزی نداشتیم. در همان سال باشگاه دانش آموزی ایجاد کردیم اما الان ببینید باشگاه های دانش آموزی هستند؟ دیگری بحث افزایش ساعات درس تربیت بدنی بود و ۳ ساعت درس تربیت بدنی در هفته را مطرح کردیم.

وی افزود: امروز متاسفانه در وضعیت مطلوب نیستیم. هنوز هم ورزش دانش آموزی درگیر مسائل و مشکلات مقدماتی است.قصد انتقاد ندارم اما باید مشکلات گفته شود. ما ۴۰ هزار معلم تربیت بدنی داریم اما کارآیی مناسبی ندارند. باید از همه ظرفیت ها استفاده کرد. امروز مدل های پیشرفته‌ای وجود دارد تا در مدیریت استفاده شود. تعامل بین بخش های مختلف ورزش وجود ندارد و ورزش کشور ما متولی ندارد. وزارت ورزش کار خودش را می کند و با ۲۴۰۰ میلیارد تومان حتی نمی توانند ورزش قهرمانی را بچرخانند.

حسن زاده افزود: آسیب های جدی در ورزش کشور وجود دارد و ورزش مدارس را به کنج برده اند. ببینید معلمان ورزش چه وضعی دارند و اصلا امکاناتی دارند یا خیر. معاونت تربیت بدنی با پرورشی هم ادغام شده که انقریب اعلام می شود. حتی جلسات مقدماتی هم در این حوزه تشکیل نمی شود. ما معاونت تربیت بدنی را در سال ۸۰ ایجاد کردیم اما باز به وضع سابق برگشتیم.

مهرزاد حمیدی درباره صحبت های حسن زاده گفت: اخبار شما درست نیست و با تصویب مجلس دیروز اعلام شد معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش به کار خود ادامه می دهد.
به گزارش ایسنا، در این مراسم همچنین در بخش های مختلف کلیپ جانفشانی دانش آموزان و معلمان ورزش و شهید ابراهیم هادی معلم ورزش در ۸ سال جنگ تحمیلی برای حضار پخش شد که حاضرین را تحت تاثیر قرار داد.