کد خبر : 184894 تاریخ : ۱۳۹۷ يکشنبه ۲۶ اسفند - 18:53
بررسی ریزش احتمالی آرای اصلاح‌طلبان در گفت‌وگوی نوآوران با احمد شیرزاد عدم اقبال مردم به اصلاح‌طلبان به معنای گرایش به اصولگرایان نیست آرزو قادری / روزنامه نگار

نوآوران آنلاین- یکی از مسائلی که این روزها بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران تا حدودی مورد بحث و بررسی قرار داده‌اند و قابل پیش‌بینی می‌دانند ریزش آرای جریان سیاسی اصلاح‌طلب است. با توجه به وعده‌های داده شده اما محقق نشده نامزدهایی از این جریان که اکنون در جایگاه نمایندگی مجلس، عضو شورای شهر و یا ریاست جمهوری به فعالیت می پردازند، می‌توان انتظار داشت که میزان مشارکت تا حدی کاهش یابد و تمایل مردم به اصلاح‌طلبان کمتر شود، اما متأسفانه باید گفت کمرنگ شدن اعتماد مردم به جریان اصلاح‌طلب در راستای منافع ملی نیست؛ چراکه دیگر جامعه به سمت رأی دادن به اصولگرایان نمی رود و نهایتاً با کاهش اعتماد به اصلاح‌طلبان، انتخاباتی با کمترین میزان مشارکت را خواهیم داشت.

در همین خصوص به گفت و گو با دکتر احمد شیرزاد، نماینده مجلس ششم و فعال سیاسی اصلاح طلب پرداختیم که مشروح آن تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

 

* به نظر می رسد که جریانات سیاسی فعالیت های زیرپوستی شان را برای انتخابات آغاز کرده‌اند. به نظر شما اگر اصلاح‌طلبان همچون دوره قبل لیست واحد ارائه دهند موفق خواهند شد که همچون قبل مورد اقبال مردم قرار بگیرند و وارد مجلس شوند؟

پیش بینی در این خصوص بسیار دشوار است و من به لحاظ نظری شهامت پیش بینی قطعی در این خصوص را ندارم. از جهاتی دیگر اصلاح طلبان در تمام این یک سال و نیم اخیر آماج امواج تبلیغاتی بسیاری هم در داخل و هم از خارج بودند. همواره فشارهای اصولگرایان و رسانه های رسمی همچون رسانه ملی بر اصلاح طلبان بوده و همواره در این راستا تلاش کرده اند که از یک سو اصلاح طلبان را تضعیف کنند و از دیگر سو نیز بر دولت فشار بیاورند. علاوه بر این نیروهای مخالف نظام در خارج از کشور و طرفداران شان در داخل که البته متشکل نیستند، اما به هر حال حضور دارند تلاش می کنند تا با تخریب دولت اهداف خود را دنبال کنند. شاید از این جهت به نظر برسد که وضعیت اصلاح طلبان برای انتخابات آتی خوب نباشد، اما به نظر من گاهی علامت هایی هست که نشان می دهد به معنای رفتن به دامن اصولگرایان و پناه آوردن به این جریان سیاسی نیست و به این راحتی نمی توان گفت که مردم اصولگرایان را ترجیح خواهند داد. ممکن است که مردم اقبالی نسبت به اصلاح طلبان نداشته باشند، اما به معنای این نیست که به سمت اصولگرایان رو خواهند آورد. موجی که اخیراً در دفاع از دکتر ظریف پس از استعفای شان ایجاد شد نشان داد که در جامعه نسبت به کناره‌گیری نیروهای معتدل، معقول و منطقی نگرانی وجود دارد و این جریان همچنان در بین مردم محبوبیت دارند.

 

* به نظر شما با توجه به شرایط کنونی می توان گفت که ائتلاف میان اصلاح‌طلبان و سایر جریان‌ها همچون اعتدالگرایان صورت خواهد گرفت؟

به اعتقاد من کماکان ائتلاف با اعتدالگرایان به نفع اصلاح‌طلبان و همچنین میانه‌روهاست. باید این نکته را نیز ذکر کنم که اگر مذاکره‌کننده این ائتلاف شخصی غیر از آقای واعظی باشد می توانیم به نتیجه بهتری برسیم. به نظر من با مجموعه اعتدالگرایان امکان به نتیجه رسیدن هست و با آن ها می‌توان هماهنگی کرد که این به نفع همه جریان های سیاسی است.

 

* مشارکت مردم را چطور پیش‌بینی می‌کنید. با وجود مشکلات اقتصادی که اکنون گرفتارش هستیم تصور می‌کنید می‌توانیم امید داشته باشیم مردم همچون قبل تمایل به حضور در انتخابات داشته باشند و اصلاح طلبان را به عنوان گزینه مطلوب خود انتخاب کنند؟

با این امر موافق نیستم که اعتماد عمومی از بین رفته است. باید بپذیریم که اعتماد عمومی کمرنگ شده، اما به طور کامل از میان نرفته است. باز هم به بحث استعفای دکتر ظریف اشاره می کنم که در صحنه پرتلاطم بین المللی مردم انتظار دارند فردی بر سر کار باشد که آرامش شان را حفظ کند. باید این نکته را موردتوجه قرار داد که نه کسانی که به ترامپ نامه می نویسند و درخواست می کنند که مردم ایران را تحت فشار تحریم‌ها قرار دهند قابل اطمینان هستند و نه کسانی که تلاش دارند ایران را با تمام قدرت‌های جهان به چالش بکشانند و آشکارا نسخه هایی را تجویز می کنند که نتیجه اش مشکلات روزافزون است. در چنین وضعیتی شما می توانید تصور کنید که مردم از وضعیت اقتصادی شاید رضایت نداشته باشند و سال آینده بسیار تلخ باشد، اما آیا واقعاً می توان گفت این عوامل بر میزان مشارکت شان در عرصه های مهم و سرنوشت ساز همچون انتخابات تأثیر خواهد گذاشت؟ در پاسخ باید گفت خیر؛ چراکه مردم ایران همواره در عرصه های مهم و  سرنوشت ساز همچون انتخابات حضور حداکثری داشتند و اجازه ندادند که مجموعه نظام زیر سؤال برود. مردم ایران به درجه‌ای از درک، دست یافته‌اند که در جهت مخالف منافع ملی و مصالح کشور عمل نکنند؛ از این رو می توان پیش بینی کرد که انتخابات های پیش رو چه مجلس شورای اسلامی که در سال 98 برگزار می شود و چه انتخابات ریاست جمهوری که در سال 1400 قرار است انجام شود مشارکت خواهند داشت.