کد خبر : 188754 تاریخ : ۱۳۹۸ شنبه ۲۲ تير - 17:56
وزیر تعاون دولت اصلاحات در گفت‌وگو با نوآوران تأکید کرد: گذر از بحران با پشتیبانی و حمایت مردم آرزو قادری / روزنامه نگار

نوآوران آنلاین- در همه کشورها مردم مهم ترین پشتوانه و سرمایه حکومت ها هستند و از این جهت بسیار مورد توجه قرار می گیرند و تأمین انتظارات و همچنین تحقق نیازهای شان در اولویت کاری همه دستگاه ها قرار می گیرد. متأسفانه در کشور ما مشکلات دولت قبل رفع نشده مشکلات دولت جدید بروز می کند و مشکل بر مشکل افزوده می شود. شرایط سال های اخیر نشان از آن دارد که رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم در حاشیه قرار گرفته است. وضعیت اقتصادی کشور ما اکنون به گونه ای شده است که دیگر مردم به مسؤولان شان اعتماد ندارند و این امر در بلندمدت مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد؛ از این رو ضروری است که مسؤولان در تمام تصمیم گیری های شان، مردم را در نظر داشته باشند.  

در همین خصوص به گفت و گو با علی صوفی، وزیر تعاون دولت اصلاحات پرداختیم که مشروح آن تقدیم مخاطبان گرامی می شود.

* متاسفانه شرایط کنونی کشور به ویژه در حوزه اقتصادی به گونه ای است که دیگر مردم اعتماد ندارند و همین موجب شده تا انگیزه سرمایه گذاری از بین برود و در طرح های توسعه ای مشارکت نکنند. شما این وضعیت را چطور ارزیابی می کنید؟

قطعاً به سرانجام رساندن طرح های اقتصادی که ضامن رشد و توسعه کشور است، مستلزم صرف هزینه هایی است. در حال حاضر دولت قادر به تامین سرمایه لازم برای اجرای طرح های سودآور نیست و در چنین شرایطی بهترین اقدام این است که زمینه لازم برای ورود سرمایه های مردم فراهم شود. متأسفانه اقتصاد کشور ما به قدری غیرقابل اعتماد است که به هیچ عنوان سرمایه گذاران امنیت لازم برای سرمایه گذاری را احساس نمی کنند و به همین دلیل به طرح ها و پروژه های اقتصادی نیز ورود نمی کنند. این در حالی است که در بسیاری از کشورها دولت‌ها این امکان را فراهم کرده اند که سرمایه گذاران در طرح های توسعه ای از طریق سرمایه گذاری ورود کنند تا بخشی از هزینه ها به این ترتیب تامین شود و فشار کمتری به دولت بیاید و از دیگر سو نیز طرح ها سریع تر به مرحله بهره برداری و ثمردهی برسند که سرمایه گذاران نیز خود منتفع شوند. این بهترین رویه ای است که می توان در پیش گرفت تا همه از این شرایط سود ببرند، اما در کشور ما چنین اتفاقی نمی افتد و به همین دلیل بسیاری از پروژه ها نیمه کاره رها می شوند و همین نیمه کاره ماندن طرح ها نیز خود هزینه بر است و متاسفانه نتیجه ای نیز به دنبال ندارد. سرمایه گذاران داخلی نیز امنیتی را احساس نمی کنند که سرمایه شان را وارد طرح های اقتصادی کنند. به این ترتیب بسیاری از پروژه ها بدون نتیجه و به صورت نیمه تمام باقی می مانند؛ این در حالی است که بسیاری از ایرانیان در خارج از کشور اقدام به سرمایه گذاری می کنند و این سرمایه های سرگردان صرف تامین هزینه های طرح های اقتصادی سودآور دیگر کشورها می شود. حال اگر در داخل شرایط مناسب، مهیا بود دیگر نیازی به سرمایه گذاری در دیگر کشورها نبود و پروژه های داخلی کشورمان به مرحله سوددهی می رسید و در مسیر رشد و توسعه اقتصادی گام برمی داشتیم.

* به نظر شما در شرایط کنونی که با تحریم های خارجی مواجه هستیم تا چه اندازه ضروری است که برای عبور از این شرایط بحرانی زمینه نقش و حضور پررنگ تر مردم در زمینه ها و طرح های توسعه ای را فراهم کنیم؟

سرمایه گذاران بسیاری در داخل کشور ما هستند که رد صورت وجود امنیت اقتصادی مایل به سرمایه گذاری در بخش های تولیدی هستند، اما متاسفانه فضای مناسب برای حضورشان در عرصه تولید و صنعت فراهم نیست. متاسفانه علاوه بر مشکلات داخلی در عرصه خارجی نیز با مسائلی همچون تحریم ها مواجه هستیم که تاثیر بسیاری بر بروز مشکلات داخلی داشته است. البته نباید از این امر غافل شویم که مدیریت داخلی در شرایط تحریم اصل بسیار مهم و استراتژیک است. اگر در کشور ما افراد کارآمد اداره امور را عهده دار می شدند قطعاً مسیر بهتری را برای دور زدن تحریم ها و دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی طی می کردیم. هدف اصلی امریکا از اعمال فشار بر ایران دست اندازی در مسیر توسعه اقتصادی است که متاسفانه نبود مدیریت صحیح داخلی، شرایط را برای تحقق این هدف دشمنان فراهم کرده است. در چنین شرایطی ضروری است علاوه بر استفاده از مدیرانی کارآمد از طریق تقویت تعاونی ها زمینه مناسب برای حضور مردم در اقتصاد و طرح های سودآور را فراهم کنیم و به این ترتیب با پشتیبانی خود مردم از بحران ها گذر کنیم.