کد خبر : 188783 تاریخ : ۱۳۹۸ يکشنبه ۲۳ تير - 15:38
انتخابات فدراسیون وزنه برداری و ماجرای آن نیم رای در حالی که یک هفته از انتخابات فدراسیون وزنه برداری گذشته، برخی از کاندیدا نسبت به حد نصاب رای «علی مرادی» اعتراض دارند و اعلام کرده که وی نتوانسته است حد نصاب را کسب کند.

نوآوران آنلاین- فدراسیون وزنه برداری که متولی یکی از رشته‌های مدال آور المپیکی ایران به شمار می‌رود پس از پایان دوره چهار ساله ریاست علی مرادی، از اردیبهشت ماه سال ۹۸ با سرپرست اداره می‌شد. در این مدت ۹ نفر از شخصیت‌های سرشناس این رشته در حوزه مدیریت و قهرمانی برای رسیدن به کرسی ریاست ثبت نام کردند. با اعلام اسامی این افراد انتخابات شانزدهم تیرماه برگزار شد

علی مرادی با کسب ۲۲ رأی از مجمع انتخاباتی این فدراسیون، برای چهار سال به ریاست این فدراسیون رسید اما چند روز پس از پایان شمارش، برخی از نامزدها با تشکیک در آرا، اعلام کردند حدنصاب رعایت نشده و ریاست این فدراسیون وجاهت قانونی ندارد. آنان مدعی اند که فرد برنده باید ۲۲.۵ رأی کسب کند.

اما ماجرای آن نیم رأی چیست و چرا خبر ساز شد؛

در جریان رقابت‌های انتخاباتی این فدراسیون هشت نفر حضور داشتند که چهار نفر از آنان (مرادی ۲۲ رأی، انوشیروانی ۱۱ رأی، آخوندی هشت رأی و غزالیان ۲ رأی) کسب کردند و «عبدالکریم پورکیان» که در ابتدای مجمع در میان کاندیداها حاضر نبود و همه تصور می‌کردند غیبت او به منزله انصراف از انتخابات است با چند دقیقه تأخیر در مجمع حاضر شد اما هیچ رأی کسب نکرد. «حسین رضازاده» نیز با غیبت در مجمع رسماً انصراف داد و کوروش باقری و نصرت الله عابدینی نیز به سود انوشیروانی کنار کشیدند.

کاندیداها برنامه ارائه دادند و رأی گیری شروع شد اما از ۴۴ نفر عضو مجمع، رئیس هیأت آذربایجان شرقی به خاطر تأخیر در حرکت قطار به مجمع نرسید و قرار شد انتخابات بدون حضور وی برگزار شود؛ این عدم حضور برای او گران تمام شد و در نهایت مجمع وزنه برداری آن استان وی را از ریاست هیأت خلع کرد.

اما ماجراهای غیبت وی به اینجا ختم نشد بلکه برخی مدعی اند که عدم حضور او در مجمع تنها نیم رأی را از آرا مجمع کسر می‌کند نه یک رأی، لذا برای برنده شدن در انتخابات ۲۲ رأی مرادی نمی‌تواند برنده این انتخابات اعلام شود زیرا آن نیم رأی را کسب نکرده است.

اما چرا این اعتراض یک هفته پس از انتخابات رسانه‌ای شده است؟ در این زمینه باید گفت سکوت آن زمان مرادی، انوشیروانی، آخوندی، غزالیان و پورکیان یکی از ابهامات بود. در حالی که پیش از آغاز رأی گیری بنا به اعلام هیأت رئیسه مجمع انتخاباتی برنده این ماراتن پنج نفره فردی است که حداقل ۲۲ رأی کند، کسی نیز به این سخن اعتراضی نداشت.

به عبارتی پنج کاندیدای ریاست فدراسیون پذیرفتند که نفره برنده باید حداقل ۲۲ رأی کسب کند و در آن شرایط بود که رئیس هیأت استان آذربایجان غربی در میان سکوت مجمع و عدم اعتراض نامزدها نخستین رأی را به صندوق انداخت.

اینکه چرا در آن زمان هیچ کاندیدایی حتی علی مرادی نسبت به نیم رأی اعتراض نکرد در نوع خود جالب بود زیرا بنا به چهار عمل اصلی ریاضی ۲۲ رأی هیچگاه نصف بعلاوه یک رأی برنده تعداد ۴۳ رأی نیست.

اما اینکه امروز برخی مطرح می‌کنند که انتخابات وجاهت قانونی ندارد تصمیمی است که وزارت ورزش و جوانان باید درباره آن اظهار نظر کند.

«سید محمد شروین اسبقیان» مدیر کل دفتر امور مشترک فدارسیون های ورزشی وزارت ورزش و جوانان امروز (یکشنبه) در جمع خبرنگاران اعلام کرد که مجمع انتخاباتی فدراسیون وزنه برداری بدون هیچ ابهامی و بر اساس مقررات برگزار شده است.
وی اضافه کرد: نیازی نبود انتخابات به دور دوم کشیده شود هرجا برای نامزدها ابهامی هست ما توضیح خواهیم داد. انتخابات انجام شده و بر اساس صورت جلسه مرادی رئیس فدراسیون وزنه برداری است.