کد خبر : 248913 تاریخ : ۱۳۹۹ جمعه ۲ خرداد - 20:28
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران: کرونا هنوز ضعیف نشده است فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: شواهدی مبنی بر تضعیف ویروس کرونا در دست نیست و هنوز کووید ۱۹ می‌تواند افراد را بی رحمانه در معرض خطر قرار دهد و سلامت و جان آنان را تهدید کند.

نوآوران آنلاین- علیرضا زالی فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در جلسه دیدار با نمایندگان سازمان‌های مردم نهاد و شبکه‌های ملی و تخصصی سازمان‌های غیردولتی کمک (کارگروه مهار کرونا) با اشاره به نقش موثر فعالیت های تشکیلاتی سازمان‌های مردم نهاد در مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران، جلب اعتماد عمومی و بالا بردن میزان مشارکت مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی را از مهمترین دستاوردهای این نهادها عنوان کرد. وی با اشاره به نقش کاتالیزوری نهادهای خیریه غیردولتی در اعتماد آفرینی، تاکید کرد: سازمان های مردم نهاد را می توان پل اعتماد آفرینی بین مردم و دولت دانست. زالی با اشاره به اینکه در صورت تداوم اپیدمی‌ها، ممکن است مردم به تدریج از رعایت پروتکل‌های بهداشتی و همچنین حفظ همبستگی اجتماعی خسته شوند، گفت: با بهره‌گیری از ظرفیت های سازمان ها و نهادهای مردم نهاد می‌توان از به سردی گراییدن هیجانات مثبت مردم جلوگیری کرد. فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به محدودیت هایی که اپیدمی کرونا در سطوح زندگی فردی و اجتماعی مردم به وجود آورده است، گفت: باید با اجرای برنامه های علمی برای حفظ امواج هیجانات مثبت مردمی تلاش کرد، زیرا در صورت عدم تمکین پذیری داوطلبانه از پروتکل های بهداشتی منطقی، اپیدمی مجدد رشد خواهد کرد. زالی با اشاره به میزان بالای مرگ و میر و بستری بیماران کرونایی تهران در اسفند و اواسط فروردین ماه، سیر نزولی بیماری در زمان فعلی را نتیجه رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم و همچنین ایزوله سازی افراد پرمخاطره توسط خانواده‌ها عنوان کرد. وی با اشاره به نظرسنجی‌های انجام شده در هفته دوم اسفند، اظهار کرد: ۶۲ درصد مردم تهران در آن زمان نسبت به ابتلا به کرونا احساس خطر نمی‌کردند، همچنین ۴۰ درصد مردم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی اعتقاد داشتند. زالی ادامه داد: نتیجه نظرسنجی‌ها در اردیبهشت ماه نشان داد ۸۵ درصد مردم تهران نسبت به بیماری کرونا احساس خطر می‌کنند و تنها ۳۰ درصد اصول بهداشت فردی را رعایت نمی کنند. فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با تأکید بر نقش مهم نهادهای مردم نهاد برای ارتقای آگاهی عمومی و آموزش‌های همگانی، تصریح کرد: کار به پایان نرسیده و بحران کرونا که  «شبکه کمک» در راستای آن شکل گرفته است، هنوز پابرجاست. وی  افزود: آثار سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کرونا به مراتب از آثار بیولوژیک آن فراتر است و جهان شمول بودن آن مقابله با آثار مخرب آن را سخت‌تر می‌کند. زالی با بیان اینکه بر خلاف ویروس سارس، ویروس کووید ۱۹ هنوز در طبیعت از بین نرفته است، گفت: همچنین هنوز شواهدی مبنی بر تضعیف این ویروس در دست نیست و کووید ۱۹ هنوز می‌تواند افراد را بی رحمانه در معرض خطر قرار دهد و سلامت و جان آنان را تهدید کند.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران افزود: همچنین برخلاف تئوری هایی که احتمال می‌داد گرمای فصلی می تواند این ویروس را تحت تاثیر قرار دهد، هنوز به دست قهار طبیعت تغییری در کووید ۱۹ ایجاد نشده است و شاهد شیوع بیماری حتی در نیمکره جنوبی هستیم.

زالی با بیان اینکه هنوز در هیچ کشوری درمان قطعی برای کرونا یافت نشده است، گفت: سطح بالای سرایت پذیری، ارتباط مستقیم با شلوغی و تردد، ناقلین بی علامت و بقای ویروس در سطوح آلوده مقابله با آن را در کلان شهری مانند تهران با پیچیدگی های فراوان همراه می کند.

وی با تأکید بر تداوم کرونا یادآور شد: اگر چه از نظر مرگ و میر و مراجعه و بستری در مراکز بهداشتی درمانی شاهد سیر نزولی هستیم، اما این وضعیت شکننده است.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا با اشاره به مفهوم «عدد مولد پایه» برای رصد اپیدمی‌های عفونی، درباره این اصطلاح توضیح داد: برای مثال اگر عدد مولد پایه برابر با سه باشد، به این معناست که هر فرد بیمار می‌تواند سه نفر دیگر را بیمار کند، هرچقدر این عدد پایین‌تر باشد یعنی به سمت کنترل اپیدمی حرکت می کنیم. زالی با بیان اینکه در روزهای اول اسفند ماه عدد مولد پایه در تهران بین ۲.۵۷ تا ۳.۲ در نوسان بوده است، گفت: از هفته اول اردیبهشت این عدد به زیر یک رسیده است و تمام تلاش ها این است که عدد مولد پایه زیر یک باقی بماند.

وی با اشاره به فریبنده بودن وضعیت اپیدمی، یادآور شد: اما نباید این عددهای نزولی ما را فریب بدهد، زیرا ممکن است وضعیت با یک مداخله دچار تغییر جدی شود.