کد خبر : 250014 تاریخ : ۱۳۹۹ يکشنبه ۸ تير - 17:27
مشاور رئیس دولت اصلاحات در گفت و گو با نوآوران عنوان کرد: معیشت نا به سامان مردم؛ بازتاب عملکرد ناموفق مدیران آرزو قادری / روزنامه نگار

نوآوران آنلاین- متأسفانه طی سال های اخیر اکثر توجهات به جای رفع مشکلات مردم به سمت مبارزه با مفاسد گسترده اقتصادی جلب شده است.

علت اصلی بروز چنین مفاسدی را می توان در وجود زمینه های ارتکاب آن جست. پر واضح است تا زمانی که شرایط مهیا نباشد، هیچ شخصی قادر به فساد نخواهد بود، اما در شرایطی که به واسطه برخورداری از پشتوانه های قوی امکان فساد وجود داشته باشد و هم چنین نظارتی نیز بر نحوه عملکردها نباشد، قطعاً انگیزه فساد تقویت می شود و از این شرایط برخی به نفع خود بهره خواهند برد.

کشور ما سال هاست شاهد نبود ناظرانی قوی در بخش های مختلف است. این ضعف به ویژه زمانی بیشتر جلوه می کند که بودجه بسیاری از بخش ها در نتیجه حقوق های نجومی برخی مدیران دچار کسری شود و مردم تحت فشار قرار گیرند.

در حال حاضر در بسیاری از زمینه ها با مشکل کمبود منابع مالی مواجه ایم  و علت اصلی این اتفاق را می توان در سوء استفاده برخی عنوان کرد که منافع مردم برای شان محلی از اعراب ندارد.

وجود چنین افرادی در بخش های مدیریتی کشور، اتفاق تلخی است که طی سال های اخیر به وقوع پیوسته است.

در همین خصوص به گفت و گو با عبدالله ناصری، مشاور رئیس دولت اصلاحات و فعال سیاسی اصلاح طلب پرداختیم که از نظر می گذرد.

 

* برخی معتقدند بیش از ویروس کرونا در حال حاضر گرفتار سوء تدبیری در مدیران هستیم. شما در این خصوص چه اعتقادی دارید؟

 

ویروس کرونا در مدت زمانی که در کشور ما شیوع یافته است اتفاقات تلخی در زمینه اقتصادی ایجاد کرده است. اقتصاد همه بخش ها اکنون به شدت آسیب دیده است. رکود شدیدی در حال حاضر ایجاد شده است. البته نمی توان گفت که رکود در اقتصاد ایران نبوده است و قبل از کرونا شرایط خوبی از نظر اقتصادی در کشور ما حاکم بوده است، بلکه باید گفت کرونا فقط به بروز بحران ها دامن زده است و موجب شده تا مسائل تلخ بیش از گذشته عمق یابند.

اقتصاد ایران اتفاقات تلخ کم به چشم ندیده است. همه این مشکلات به نبود سوء تدبیر بازمی گردد و در حال حاضر نیز ویروس کرونا دستاویزی برای تعمیق بحران های اقتصادی است. این طور نیست که هیچ مشکلی وجود نداشته و کرونا موجب بروز مشکل شده است.

مدت هاست اقتصاد ایران از نبود مدیرانی قوی رنج می کشد، اما اکنون این وضعیت به دلیل نبود تیم هماهنگ و منسجم در حوزه اقتصادی ایجاد شده است. در حقیقت باید گفت بیش از این که اقتصاد ما تحت الشعاع تبعات منفی ویروس کرونا قرار بگیرد، گرفتار ویروس سوء تدبیر است.

در حال حاضر نمی توان چشم بر مدیریت ناکارآمد در برخی بخش ها بست و سیاست های غلط گذشته را تکرار کرد. تکرار اشتباهات گذشته قطعاً نتیجه ای جز همان اشتباهات را به دنبال نخواهد داشت. پس بهتر است که این رویه متوقف شود و در تمام تصمیم گیری ها مسائل کلان و مهم کشور را مدنظر قرار دهیم.

منافع ملی و مصالح مردم ضرورت غیرقابل انکاری است که باید همه مسؤولان در بخش های مختلف آن را مورد توجه قرار دهند و در همه سیاستگذاری ها بر اساس این دو مؤلفه مهم عمل کنند.

نبود مدیریت صحیح اکنون در بخش اقتصاد داخلی جلوه کرده است؛ در حالی که سال هاست مدیریت غلط در همه حوزه های کشور جریان داشته است و به دلیل محسوس نبودن آثارش بر زندگی مردم چندان ملموس نبوده اند.

در حال حاضر که مشکلات اقتصادی بر دوش خانوارها سنگینی می کند، باید تیم اقتصادی کشور عملکرد بهتری داشتند و تا حدی رضایت عمومی را جلب می کردند.

مردم در حال حاضر به خوبی متوجه نبود اراده در میان مسؤولان برای بهبود وضعیت شده‌اند و همین آگاهی نسبت به موضوع موجب ایجاد فاصله بین مسؤولان و مردم شده است.

 

* بروز فسادهای گسترده تا چه اندازه در کاهش اعتماد مردم و بی تفاوتی آن ها نسبت به مسائل کشور نقش دارد؟

 

متأسفانه در حال حاضر با حجم قابل توجهی از فساد در بخش های مختلف مواجه هستیم؛ به گونه ای که مردم نیز نسبت به این امر به شدت انتقاداتی را مطرح و ادامه شرایط را سخت تلقی می کنند.

اعتمادی که اکنون میان مردم و مسؤولان از بین رفته است به سختی بازیابی می شود. علت این نبود اعتماد تماماً ریشه در تصمیمات غلط مسؤولان دارد که اکنون بازتابش را در معیشت خانوارها به خوبی می توان دید.

رفاه از بین رفته در جامعه تا حد زیادی ناشی از گسترش فساد در بخش های مختلف است. طبیعتاً وقوع هر فسادی به منزله تضییع حقوق مردم است.

مردم نیز به خوبی متوجه این ضایع شدن حق شان می شوند و انتظار برخورد مجدانه دستگاه های مسؤول با مفسدان را دارند.

هر گونه اهمالی در این زمینه با نظر منفی مواجه خواهد شد. اگر گرفتار سوء مدیریت نبودیم اکنون تا این حد شاهد پرونده های فساد در کشورمان نبودیم و حق کمتری از بیت المال به جیب مفسدان می رفت، اما متأسفانه قصور مدیریتی موجب شد تا امروز مردم ما محتاج نان شب باشند و برخی مفسد با سوء استفاده از شرایط موجود، حق مردم را تصاحب کنند.