کد خبر : 250449 تاریخ : ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۳ تير - 19:45
هادی حق شناس در روزهای اوج شیوع کرونا در گفت و گو با نوآوران تأکید کرد: لزوم عدم اجرای طرح ترافیک آرزو قادری/ روزنامه نگار

نوآوران آنلاین- این روزها شاهد آمار جدیدی از ابتلاء به ویروس کرونا هستیم. این اتفاق در کنار نبود مدیریت صحیح موجب شده تا اکنون اعلام شود پایتخت در شرایط هشدار قرار دارد. یکی از علل اصلی را در این زمینه می توان بازگشایی ها بدون رعایت پروتکل های بهداشتی دانست.

علاوه بر آن اجرای طرح ترافیک نیز موجب ازدحام بیش از اندازه در وسائل حمل و نقل عمومی شد. متأسفانه با وجود تأکیدات مکرر درخصوص ضرورت عدم اجرای این طرح در پایتخت اما هم چنان شهرداری تهران تأکید بر اجرا دارد که به جرأت باید گفت این اقدام جان شهروندان را به خطر می اندازد. این در حالی است که سلامت مردم باید اولویت همه طرح های درآمدزا برای شهرداری باشد و با انگیزه کسب سود و درآمد، جان مردم را به خطر نیاندازند.  

در حال حاضر آمار ابتلاء و مرگ و میر به دنبال شیوع گسترده کرونا بسیار بالا رفته و علت اصلی را می توان حضور مردم در اجتماعاتی دانست که به دلیل غم نان شان مجبور به فعالیت اقتصادی هستند و برای تردد، راهی جز استفاده از وسائل حمل و نقل عمومی ندارند.

در همین خصوص به گفت و گو با دکتر هادی حق شناس، استاندار گلستان، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، استاد دانشگاه و تحلیلگر اقتصادی پرداختیم.

دکتر حق شناس به مقایسه شرایط کنونی و روزهای آغازین شیوع کرونا در ایران پرداخت و گفت: وضعیت کنونی از هر منظر متفاوت از قبل است. در اسفند ماه از یک سو ابعاد این بیماری مشخص نبود و مردم نیز اطلاعات کافی در خصوص این ویروس نداشتند. از دیگر سو دولت های دنیا نیز نمی دانستند چگونه با کرونا رفتار کنند، اما امروزه هم تکلیف مردم مشخص است و هم دولت ها و نکته مهم این است که چون این ویروس عالم گیر شده است لذا دولت ها نیز نمی توانند رفتارهای متفاوتی در برخورد با آن داشته باشند.

وی افزود: ترامپ که با ویروس کرونا سهل انگارانه برخورد می کرد طی چند روز گذشته مجبور شد از ماسک استفاده کند. درحقیقت همه دولت ها و ملت ها به نقطه ای می رسند که مدل رفتاری شان یکسان می شود.

دکتر حق شناس با بیان این که در مدل رفتاری یکسان چندین نکته مورد توجه است، اظهار داشت: اول این است که همه از ماسک استفاده می کنند. دوم این که تا حد امکان خدمات به طور مجازی و الکترونیکی ارائه شود. سوم این که از هر گونه اجتماع و تجمع اجتناب شود. در حال حاضر این نکات در همه دنیا مورد تأکید قرار گرفته است.

وی ادامه داد: اگر بار دیگر به زمان شیوع کرونا بازگردیم همه دولت های دنیا اقدام به قرنطینه حداقل دو هفته ای کشورها می کردند. امروز متأسفانه فرصت مطلوب قرنطینه برای جلوگیری از شیوع کرونا در کشور ما از بین رفته است و در صورت قرنطینه نیز کرونا ریشه کن نخواهد شد؛ چرا که در بسیاری از استان های ایران امروز شاهد اپیدمی شیوع کرونا هستیم و فراگیر شده است.

دکتر حق شناس با انتقاد از عدم اجرای بسیاری از پروتکل های بهداشتی عنوان کرد: متأسفانه با آمار بالایی از ابتلاء به کرونا در کشورمان مواجه هستیم. علاوه بر این در زمینه مرگ و میر نیز با آمارهای بالایی مواجه هستیم.

وی درخصوص ضرورت دوری از تجمعات و حفظ فاصله فیزیکی بین افراد گفت: یکی از مکان های پرازدحام و خطرناک برای ابتلاء به کرونا وسائل حمل و نقل عمومی است که مردم به دلیل اجرای طرح ترافیک از این وسائل استفاده می کنند. اگر قرار است طرح ترافیک اجرایی شود راهی جز افزودن وسائل نقلیه عمومی و تغییر در ساعت کاری ادارات باقی نمی ماند.

نماینده سابق مجلس با بیان این که در هر زمینه ای که امکان دورکاری برای کارمندان وجود دارد باید این رویه در پیش گرفته شود و از حضور افراد در محل کار جلوگیری شود، مطرح کرد: تا زمانی که درمان قطعی برای کرونا وجود ندارد باید همه دستگاه ها تلاش کنند تا با کم ترین تلفات از این مرحله عبور کنیم. یکی از عوامل مهم در این زمینه عدم اجرای طرح ترافیک در شرایط کنونی است که آمارها افزایش یافته است.

دکتر حق شناس با اشاره به آسیب های اقتصادی بسیاری از مردم ایران طی ماه های اخیر تأکید کرد: باید شرایطی ایجاد شود که آسیب های جانی مردم به حداقل ممکن برسد؛ چرا که جان افراد شوخی نیست و سلامت مردم باید در اولویت قرار گیرد. با وجود این که فقر و کمبود درآمد امروزه مردم را تحت فشار قرار داده است باید مسؤولان این نکته را در نظر داشته باشند که به معیشت و سلامت مردم توأمان نگاه ویژه داشته باشند.

وی با بیان این که عدم اجرای طرح ترافیک راهی برای جلوگیری از حضور مردم در اجتماعاتی هم چون مترو و اتوبوس بود، مطرح کرد: شهرداری تهران باید به مصوبات ستاد مقابله با کرونا در این زمینه عمل می کرد و این طرح را در پایتخت اجرا نمی کرد، اما متاسفانه به دلیل درآمدزایی، سلامت مردم مورد تهدید قرار گرفت. باید هر نوع امکانی که تضمین کننده سلامت مردم است فراهم شود. ممکن است برخی دستگاه ها هم چون شهرداری برای کوتاه مدت در تأمین هزینه ها دچار مشکل شوند، اما سلامت مردم قابل معامله نیست.

دکتر حق شناس با بیان این که شهرداری می تواند از راه دیگری اقدام به درآمدزایی کند، گفت: تا زمانی که کرونا ریشه کن نشده است حداقل کاری که می توان کرد جلوگیری از اجتماعات انسانی است. بالاخره روزی فرا می رسد که از این بحران عبور خواهیم کرد، اما پس از عبور از این مرحله عملکرد دستگاه ها در این مدت مورد ارزیابی قرار می گیرد که کدام یک از این آزمون سربلند بیرون آمدند یا خیر. در این میان اگر دستگاهی به دلیل درآمدزایی، جان شهروندان را به خطر اندازد، مردم هیچ گاه فراموش نخواهند کرد.