کد خبر : 250962 تاریخ : ۱۳۹۹ دوشنبه ۱۳ مرداد - 20:12
عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران در گفت‌وگو با نوآوران: برگزاری کنکور در شرایط ابَربحران فعلی فاجعه بار است آرزو قادری/ روزنامه نگار

نوآوران آنلاین- در شرایط کنونی پای صحبت خانواده های ایرانی که می نشینیم اصلی ترین نگرانی شان را آزمون سراسری فرزندان شان عنوان می کنند؛ چرا که در تجمعاتی هم چون کنکور قطعاً عده زیادی از افراد دچار کرونا هستند و به دلیل ناقل و بدون علامت بودن قادر به انتقال این ویروس به سایر داوطلبان می باشند که در نتیجه چنین تجمع حضوری بزرگی شاهد چندین برابر شدن میزان مبتلایان به کرونا خواهیم بود؛ این در حالی است که کادر درمان کشور طی ماه های اخیر به شدت فرسوده و ظرفیت بیمارستان ها برای پذیرش بیماران کرونایی پُر شده است.

در چنین وضعیتی عقل سلیم حکم می کند که هر گونه تجمع و گردهمایی به حداقل ممکن برسد؛ به ویژه کنکور که تقریباً می توان گفت جمعیت بالایی در آن به رقابت می پردازند.

برگزاری این بزرگ ترین ماراتن علمی کشور اگر به صورت حضوری باشد، بدون شک سرعت شیوع و انتقال کرونا را در میان خانوارها در جامعه شدت خواهد بخشید و با موج عجیبی از ابتلاء به این ویروس مواجه خواهیم شد. از این رو ضروری است که از سایر روش ها برای سنجش علمی داوطلبان استفاده شود تا سلامت جامعه به خطر نیافتد.

در همین خصوص به گفت و گو با دکتر محمدرضا محبوب فر، جامعه شناس، اپیدمیولوژیست، عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران پرداختیم که تقدیم مخاطبان گرامی می شود.

دکتر محبوب فر در گفت و گو با خبرنگار نوآوران با بیان این که در حال حاضر در شرایط طغیان و اپیدمی بیماری کرونا در کشور به سر می بریم، اظهار داشت: در رابطه با این ویروس، ناشناخته های بسیاری وجود دارد و نمی توان ریسک کرد و خطر ابتلای هم وطنان را در تجمعات افزایش داد. در چنین شرایطی به اعتقاد من باید هر گونه تجمعی لغو شود؛ چرا که وضعیت نگران کننده است و بیمارستان ها تخت خالی ندارند و اگر تجمعاتی هم چون آزمون کنکور در کشور برگزار شود به جرأت باید گفت کرونا کاملاً از کنترل خارج خواهد شد و پیش بینی می توان کرد تعداد مبتلایان و آمار مرگ و میرها چندین برابر افزایش خواهد یافت.

وی افزود: در صورت برگزاری کنکور باید شاهد مرگ روزانه 1600 نفر باشیم. دستاوردهای بسیار خوب و مؤثری در زمینه کرونا در کشورمان به دست آمده است و در چنین شرایطی اگر سخنی از زبان مسؤولان کشور خارج شود که برای مردم این ذهنیت را ایجاد کند شرایط کشور آرام و عادی است هم چون گذشته که در رفع محدودیت ها و ممنوعیت ها تعجیل کردند، گناهی نابخشودنی است.

این اپیدمیولوژیست معتقد است حدود 50 درصد پروتکل ها در جامعه توسط مردم در حال رعایت است و این میزان باید به بالای 80 درصد برسد. تا کنون همراهی و همکاری مردم به طور نسبی خوب بوده است و در چنین حالتی کوچک ترین اظهارنظری در راستای شعارهای پوپولیستی مبنی بر این که وضعیت مطلوب و شرایط عادی است وضعیت را بحرانی می کند.

در حال حاضر هر گونه تجمعی که به انتشار بیشتر کرونا منجر شود باید لغو شود تا آمارها درخصوص ابتلاء به کرونا بیش از این افزایش نیابد.

دکتر محبوب فر با اشاره به اهمیت نحوه برگزاری کنکور عنوان کرد: اگر این آزمون در فضای باز نیز برگزار شود و حفظ فاصله اجتماعی نیز مورد توجه قرار گیرد باز هم خطر انتقال کرونا کم نمی شود؛ چرا که کووید 19 اکنون چنان پیشرفت کرده که قدرت سرایتش با رعایت فاصله دو متری نیز افزایش یافته است. 80 درصد از موارد ابتلاء به کرونا یا بدون علامت هستند و یا دارای عوارض خفیف بالینی هستند که این امر ریسک ابتلای داوطلبان و خانواده های آن ها را افزایش می دهد و ممکن است با موج 15 میلیونی ابتلاء به کرونا مواجه شویم.

وی رعایت فاصله فیزیکی را کافی ندانست و گفت: فاصله فیزیکی استاندارد برای کرونا حدود 8 متر است و به اعتقاد من اگر پذیرش در دانشگاه ها بر حسب سوابق تحصیلی داوطلبان باشد، بهتر است. اگر هم اصرار بر برگزاری کرونا از سوی برخی مسؤولان وجود دارد در شرایطی که افکار عمومی مردم دچار ترس و نگرانی منطقی نسبت به کروناست باید به افکار عمومی کشور احترام گذاشت و این آزمون را به صورت آنلاین و غیرحضوری برگزار کرد تا مشکلی از نظر آموزشی ایجاد نشود و داوطلبان هم دچار کرونا نشوند.  

عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران تأکید کرد: در شرایط کنونی در یک ابر بحران در کشور به سر می بریم و برگزاری تجمعاتی هم چون برگزاری کنکور، فاجعه بار خواهد شد. از دیگر سو برای مردم این ذهنیت ایجاد می شود که وقتی تجمعاتی در سطح کنکور برگزار می شود، شرایط عادی است و خطر رفع شده است که این تفکر نیز مشکلاتی را ایجاد کرد.