کد خبر : 250963 تاریخ : ۱۳۹۹ دوشنبه ۱۳ مرداد - 20:14
لزوم تدوین راهکار سالم و ایمن راهیابی دانش‌آموزان به دانشگاه ها مدیر مسؤول

نوآوران آنلاین- بحث وجود مافیای کتاب های درسی و کلاس های آموزش شرکت در آزمون رشته های دانشگاهی این روزها بیش از همیشه مطرح است و می توان مدعی شد این مهم نه تنها به گوش تمامی مسؤولین و مقامات کشور، بلکه به سمع اکثریت اولیای دانش آموزان نیز به وضوح تمام رسیده است.

این پدیده دیر پای زشت و منحوس تا آن جا پیش رفته است که بنابر اظهارات یک نماینده مجلس در یک گفت و گوی رسانه ای، حتی سازمان سنجش در تعارضی آشکار خود صاحب مؤسسه کنکور و آموزش مهارت تست زنی (!) است و همه این ها موجب شده است تا فشار بسیار و مغایر با سلامتی دانش آموزان و خانواده های شان به برگزاری  کنکور سال ۱۳۹۹ انجامیده و مافیای کنکور شروع به ثبت نام دانش آموزان برای برگزاری کنکور سال ۱۴۰۰ و چاپ کتاب های درسی جدید با درآمد ۱۰ هزار میلیارد تومانی نمایند.

   با این حال نمی توان مدعی شد تمامی موافقین برگزاری کنکور جزو سردمداران مافیا یا وابسته به آنانند و یا مخالفین برگزاری، تماماً محق هستند و دلسوز دانش آموزان و خانواده های شان.

   کنکور امروزه به چوب دو سر طلای نظام سیاسی کشور بدل شده است. اگر برگزار شود چه در داخل و چه در خارج از کشور چه ها که در مذمت مقامات و بی خیالی ایشان در مورد سلامتی ملت ایران گفته و بیان نشود. اگر هم برگزار نگردد، باز مقامات متهم به بی عرضگی و به توجهی به روحیات و دغدغه های دانش آموزان و پیشرفت علمی کشور می شوند.

   آن چه مسلم و ناگزیر به نظر می رسد، برگزاری کنکور سال جاری ست، اما آن چه خطرناک و دهشتناک می نماید، تدوین پروتکل های بهداشتی ناکارآمد و غیر مفید یا غیر قابل انجام است. آن چنان که در آزمون دکترای اخیر در برخی از حوزه ها شاهد بودیم.

   در حال حاضر مسؤولین مربوطه دو راه پیش روی ندارند تا مطمئن ترین کنکور را در سال جاری برگزار نمایند:

   ۱) برگزاری ۳ و حتی ۴ مرحله ای کنکور و خریدن زحمات و انتقادهای آن به جان. بدیهی ست در چنین صورتی می توان فاصله دانش آموزان را در حداکثر فاصله ممکن ( در یکی از مقالات خارجی که ترجمه آن در روزنامه نوآوران نیز منتشر شد، این فاصله ۱۰ متر ذکر شده است! ) و حدالمقدور در فضای باز و البته با رعایت سفت و سخت سایر پرتکل های بهداشتی و ایمنی اصولی لحاظ و میسور نمود.

   ۲) به تعویق انداختن یکی دو ماهه کنکور تا با خنک تر شدن هوا و فرصت تعمق بیشتر، آزمونی ایمن تر برگزار کرد.

خاطر نشان می شود در شرایط حاد و اضطراری کنونی، تقریباً هر راهکار تدوین شده تا حدود بسیاری ناممکن و ناکارآمد می نماید، اما اگر صحیح تدوین و اجراء شوند، در پایان راهگشا و رضایت بخش خواهند شد.

در این میان آن چه ضروری ست، تعامل و کنکاش مقامات دولتی و نمایندگان مجلس در جهت مدیریت بحران پیش آمده و برگزاری هر چه سالم تر کنکور سال جاری چه از نظر سلامتی دانش آموزان و چه از نظر شیوه برگزاری است. اگر بخواهد کار به طناب کشی دولتی ها و مجلسی ها و استفاده از اهرم های قدرت و اختیارات قانونی هر یک از این دو بکشد، در یک کلام زیانی به تمامی ارکان کشور و ملت وارد خواهد شد که اثرات آن تا سال ها بر قرار خواهد ماند.

در پایان توصیه می شود از هم اکنون به فکر راه های جایگزین کنکور در سال های آتی نیز باشیم و این مهم را آن چنان جدی بگیریم و به دور از هر سودجویی و یا شرایط استثنایی همچون ویروس کرونا مورد بحث و کنکاش قرار دهیم که سالم ترین و ایمن ترین شیوه راهیابی دانش آموزان را به کلاس های دانشگاهی یافته و مهیا سازیم.