کد خبر : 251010 تاریخ : ۱۳۹۹ جمعه ۱۷ مرداد - 19:26
روش بالقوه برای شناسایی بیماران در معرض خطر ابتلاء به کرونا منبع: مدیکال اکسپرس / ترجمه: روزنامه نوآوران

نوآوران آنلاین- دکتر "گالیت آلتر" رهبر گروه تحقیقاتی و استاد پزشکی دانشکده پزشکی هاروارد و "هلن چو" اخیراً مقاله ای را منتشر کرده اند که پنج نشانگر پاسخ ایمنی را مشخص می کند که به طور جمعی قادر به طبقه بندی بیماران کرونایی است.

تیم دکتر "چو" مبتلایان به کووید 19 در بیمارستان را بستری کردند. به طور کلی در این مطالعه از نمونه گیری های گروهی 22 نفری استفاده شده است که 12 نفر از آن ها بهبود یافته و 10 نفر نیز درگذشتند.

تیم دکتر "آلتر" با استفاده از تکنیک سرولوژی سیستم ها، رویکردی متکی به سنجش 60+ برای ایجاد یک پروفایل دقیق از پاسخ ایمنی، برای مقایسه پاسخ های ایمنی کسانی که زنده مانده بودند با کسانی که نداشتند، انجام داد.

هر ویژگی داده شده تنها بخش کوچکی از داستان را روایت می کند. با نگاهی به مشخصات کلی پاسخ ایمنی، می توانیم درک واقعی نحوه پاسخ سیستم ایمنی بدن به کووید 19 را شروع کنیم و سپس از آن دانش استفاده کنیم تا از بدترین نتایج جلوگیری شود.

آلتر گفت: این بیماری ویروسی که باعث کووید 19 می شود، 2 پروتئین اصلی دارد که سیستم ایمنی هومورال که مسؤول تولید آنتی بادی است، پاسخ می دهد. آن ها پروتئین سنبله (S) و پروتئین نوکلئوکپسید (N) هستند.

"چو "گفت: بیشتر كاندیداهای واكسن در حال توسعه برای ایجاد آنتی بادی ها در برابر آنتی ژن سنبله طراحی شده اند، این پاسخی است كه ما با افرادی كه از عفونت طبیعی زنده مانده بودند مشاهده كردیم. پروتئین N از نظر پروتئین S در مقادیر به مراتب بالاتر از ویروس تولید می شود، اما مطالعات قبلی نشان داده اند که پاسخ ایمنی به پروتئین N  فرد را از محافظت در برابر کرونا محافظت نمی کند.

آزمایشگاه دکتر آلتر با استفاده از تکنیک سرولوژی سیستم های خود که مشخصات دقیقی از پاسخ ایمنی هومورال ایجاد می کند، پاسخ های ایمنی افراد بهبود یافته را با افراد متوفی مقایسه کرد. آن ها دریافتند بیمارانی که بهبود یافته بودند دارای پاسخ ایمنی هومورال بودند که بیشتر به پروتئین S پاسخ می دادند، در حالی که افراد متوفی دارای تغییر در سیستم ایمنی بودند به گونه ای که پاسخ ایمنی قوی تری به پروتئین N داشتند.

آلتر گفت: تغییر در سیستم ایمنی بدن تنها بعد از مقایسه پروفایل های قوی و دقیق پاسخ ایمنی از گروه های مختلف بیماران مشهود بود.

این تغییر ایمنی با اندازه گیری پنج نشانگر پاسخ ایمنی قابل تشخیص است: پاسخ IgM و IgA1 به پروتئین S و سپرده مکمل وابسته به آنتی بادی،IgM و پاسخ IgA2 به پروتئینN. محققان با استفاده از این پنج نشانگر توانستند مدلی را بسازند که بتواند نمونه های بالینی را به درستی طبقه بندی کند که متعلق به افراد متوفی یا محروم است. به منظور تأیید این مدل ، 40 نمونه بالینی کووید 19 از بوستون، 20 نفر از افراد محروم و 20 نفر از بیماران متوفی مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تغییر پروتئین S به N به پروتئین N در ایمنی بدن در افراد متوفی در مقایسه با پروتئین های فروساخته وجود دارد. علاوه بر این، در نمونه های مورد بررسی این تغییر سیستم ایمنی نسبت به استفاده از فاکتورهای جمعیت شناختی مانند سن یا جنس، پیش بینی بهبودی یا مرگ را بیشتر نشان می داد.

چو گفت: یافتن این امضاهای اولیه آنتی بادی ممکن است پیامدهایی در ارزیابی کاندیداهای واکسن کووید 19 داشته باشد تا اطمینان حاصل شود که آن ها یک پاسخ ایمنی شبیه به افرادی که از عفونت طبیعی زنده مانده اند تولید می کنند.

این که چگونه این نشانگرهای ایمنی پیش بینی ممکن است تحت تأثیر عوامل خطر کووید 19 دوره عفونت یا شدت بیماری باشد هنوز مشخص نیست. با این حال، این مطالعه یک روش بالقوه را برای شناسایی بیماران در معرض خطر بر اساس پاسخ های ایمنی فردی فراهم می کند و می تواند به طراحی واکسن منطقی کمک کند.

 

جمعه ۷ آگوست ۲۰۲۰

(برابر با ۱۷ مرداد ۱۳۹۹)