کد خبر : 251130 تاریخ : ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۰ مرداد - 23:20
دیابت خطر ابتلاء به سل را افزایش می دهد منبع: مدیکال اکسپرس / ترجمه: روزنامه نوآوران

نوآوران آنلاین- مطالعه موش های مسن تر با دیابت نوع 2 برای محققان تحقیق درباره واکسن های جدید بالقوه برای سل (TB) نتایج بسیار امیدوارکننده ای به همراه داشته است.

تیمی از محققان استرالیا، بنگلادش و فرانسه یک واکسن بالقوهBCG RD1  را مورد بررسی قرار دادند و هنگام تزریق مستقیم در ریه موش های دیابتی که پس از آن در معرض سل قرار گرفتند، بسیار محافظت کردند.

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، سل یکی از 10 علت اصلی مرگ در سراسر جهان و علت اصلی یک عامل عفونی منفرد است. تنها واکسن مجاز در حال حاضر BCG  می باشد که برای بزرگسالان مؤثر نیست.

دکتر "آندریاس کوپز" پژوهشگر دانشگاه می گوید: این یافته ها مورد استقبال قرار می گیرند زیرا دیابت نوع 2 فقط یک عامل خطر مهم در سل نیست، بلکه یک عامل خطر است که همه ساله در جمعیت سالمند ما رواج می یابد.

"هاریندرا ساتکومارا" محقق نیز گفت: BCG RD1 هنگامی که به موش های مسن تر مبتلا به دیابت تجویز می شود، نه تنها روی سلول های T بلکه در سایر زیر مجموعه های سلول های ایمنی عمل می کند تا پاسخی محکم در برابر باکتری های TB ایجاد کند.

وی افزود: ما با افزایش قابل توجهی در پاسخ های ایمنی در ریه موش های دیابتی، میزان قابل توجهی از محافظت در برابر سل را مشاهده کردیم. با مقایسه پاسخ موش های مسن و موش های جوان تر ما همچنین به این نتیجه رسیدیم که چگونه دیابت نوع 2 خطر ابتلا به سل را افزایش می دهد. به نظر می رسد که دیابت نوع 2 بر نحوه عملکرد سیستم ایمنی بدن باکتری های ایجاد کننده سل در ریه تأثیر منفی می گذارد و واکسیناسیون با BCG RD1 می تواند بر این نقص غلبه کند.

"هاریندرا ساتکومارا" عنوان کرد: این امر باعث می شود كه BCG RD1 كاندید امیدوار کننده ای برای تحقیقات بیشتر با هدف استفاده از واكسن برای افراد مسن و افراد مبتلا به دیابت نوع 2 باشد.

در مطالعات آینده این تیم قصد دارد تا مسیرهای خاص ایمنی را كه با واكسیناسیون با BCG RD1 فعال می شوند، بیشتر مورد بررسی قرار دهد.

دکتر "کوپز" گفت: سل مقاوم به داروی ضد بحران همچنان یک بحران بهداشت عمومی است و کار روی واکسن های جدید را از اهمیت ویژه ای برخوردار می کند.

وی گفت: به همین دلیل در AITHM با همكاران استرالیا و بین المللی برای توسعه و آزمایش واكسن های جدید بالقوه و همچنین برای بهبود اثربخشی درمان های موجود همکاری می كنیم.

نتایج این تحقیق در PNAS منتشر شده است.

 

سه شنبه ۱۱ آگوست ۲۰۲۰

(برابر با ۲۱ مرداد ۱۳۹۹)