کد خبر : 251718 تاریخ : ۱۳۹۹ پنج شنبه ۱۳ شهريور - 21:37
مبتلایان کرونا مستعد ابتلاء به دیابت هستند منبع: مدیکال اکسپرس / ترجمه: روزنامه نوآوران

نوآوران آنلاین- ویروس کووید 19 که باعث بیماری ویروسی کرونا می شود، می تواند به سلول های مختلف بدن نفوذ کند. بنابراین نه تنها می تواند عملکرد دستگاه تنفسی و ریه ها را به شدت مختل کند، بلکه ارگان های متعدد دیگری را نیز می تواند به شدت دچار مشکل کند.

ویروس کووید 19 هم چنین می تواند به سلول های "بتا" در پانکراس نفوذ کرده و به آن ها آسیب برساند.

این سلول ها مسؤول تولید انسولین مورد نیاز برای متابولیسم سالم هستند. ظاهراً ویروس کرونا می تواند این عملکرد را مختل کند که در نتیجه منجر به دیابت می شود. به این ترتیب می توان گفت افراد مبتلا به کرونا در معرض خطر ابتلاء به دیابت هستند.

برخی پزشکان چنین گزارش دادند که اخیراً بیمارانی با قند خون بالا به آن ها مراجعه کردند که دچار عفونت کووید 19 شده بودند.

چنین دیابتی همراه با کمبود انسولین، یعنی دیابت نوع 1 معمولاً در اثر یک پاسخ خود ایمنی ایجاد می شود. در این نوع، سیستم ایمنی بدن سلول های "بتا" در لوزالمعده را به اشتباه خارجی شناسایی کرده و به آن ها حمله می کند، اما این پاسخ خود ایمنی در بیماران مبتلا به کرونا وجود نداشت و فرض بر این است که ویروس کووید 19 خود به سلول های بتا حمله کرده است.

درحقیقت باید گفت سلول های "بتا" یک گیرنده اساسی دارند و این گیرنده هم چنین توسط ویروس به عنوان یک نقطه ورود به سلول های دیگر بدن که به آن ها حمله می کند، استفاده می شود.

نتایج این تحقیق، بر اهمیت مراقبت از خود در برابر ویروس کرونا و هم چنین پیگیری دقیق وضعیت جسمی پس از بهبودی تأکید می کند.

پزشکان عنوان می کنند که در نتیجه ابتلای افراد به بیماری کرونا حتی مشکلات متابولیکی مرتبط با سلامتی نیز ممکن است مدت ها بعد ایجاد شود.

 

جمعه ۴ سپتامبر ۲۰۲۰

(برابر با ۱۴ شهریور ۱۳۹۹)