کد خبر : 252110 تاریخ : ۱۳۹۹ شنبه ۲۹ شهريور - 16:10
وزیر بازرگانی دولت سازندگی در گفت و گو با نوآوران: برخوردهای مقطعی با گرانی ها چاره ساز نیست در شرایط کنونی از یک سو اعمال تحریم های ظالمانه علیه کشورمان و از سوی دیگر شیوع کرونا و نحوه اداره نامناسب کشور در چنین وضعیتی دست به دست هم داده اند و اقتصاد را به جایی رسانده اند که از کنترل خارج شده است و دلالان در هر بازاری که بتوانند فعالیت و اقدام به قیمتگذاری می کنند. اخیراً شاهد بودیم که در بازار ارز قیمت ها بدون هیچ منطقی افزایش یافتند و به دنبال آن در بازار خودرو نیز قیمت ها بدون ترمز بالا رفت و امکان مهار نوسانات وجود نداشت. بازار مواد غذایی نیز همچون همیشه با قیمت های بالایی مواجه شد. یکی از این محصولات که طی روزهای اخیر به طرز عجیبی رشد قیمت را تجربه کرد، تخم مرغ بود که به نظر می رسد در سایه نبود نظارت چنین وضعیتی ایجاد شده است.

نوآوران آنلاین- هر چند وقت یک بار، قیمت برخی کالاها بدون هیچ دلیلی افزایش می یابند و معمولاً پس از هر بار افزایش قیمت، دیگر امکان کاهش قیمت آن کالاها وجود نخواهد داشت و مردم باید خود را شرایط اقتصادی سخت سازگار کنند.

در همین خصوص به گفت و گو با یحیی آل اسحاق، وزیر بازرگانی دولت سازندگی پرداختیم.

آل اسحاق طی گفت و گویی با خبرنگار نوآوران با انتقاد از افزایش قیمت برخی کالاها هم چون تخم مرغ اظهار داشت: متأسفانه در اقتصاد ایران بروز مشکلات بسیار، موجب شده تا توجهات نسبت به بازار محصولات غذایی کاهش یابد و شاهد رشد روزانه قیمت ها باشیم. این در حالی است که مواد غذایی نیاز اساسی مردم هستند و گرانی در این حوزه به قیمت حذف از سفره های مردم است. این رویه غلط که قیمت ها دور از چشم ناظران رشد می یابد باید هر چه سریع تر متوقف شود تا بیش از این مردم دچار مشکل نشوند و بتوانند زندگی نسبتاً راحتی را طی کنند.

وی افزود: سال هاست که مردم ایران با افزایش روزانه و حتی ساعتی قیمت ها مواجه اند، اما این موضوع هیچ گاه عادی نمی شود؛ چرا که نقدینگی شان به اندازه گرانی ها رشد نمی یابد و فقط شاهد بالا رفتن قیمت ها و کاهش قدرت خریدشان هستند. وزیر بازرگانی دولت سازندگی با انتقاد از این که هیچ گاه تا به این اندازه ارزش پول ملی کاهش نیافته بود، گفت: باید دولتمردان و مدیران اقتصادی کشور، امور را به گونه ای اداره و هدایت کنند که ارزش پول ملی تا این حد افت نکند و مردم بتوانند با حقوق و دستمزدهای شان تا پایان ماه، هزینه های شان را تأمین کنند. در شرایط کنونی وضعیت اقتصاد کشور به قدری نگران کننده است که همه نسبت به آینده نگاه ناامیدانه ای دارند. باید این نگرانی ها با اقدامات مسؤولانه و مدبرانه دولتمردان رفع شوند و مردم تحت فشار کمتری قرار گیرند.

وی ادامه داد: باید مسؤولان تنظیم بازار وارد عمل شوند و با مدیریت صحیح بازار، اوضاع را به دست بگیرند و کنترل کنند. هم چنین دولتمردان باید به ساماندهی بازار بپردازند و این امر را در اولویت برنامه های شان قرار دهند. به ویژه در زمینه کالاهایی که برای واردات آن ها، ارز در اختیار واردکنندگان شان قرار داده می شود باید مسؤولان نظارت بیشتری داشته باشند تا آن کالاهای ضروری و موردنیاز مردم دچار افزایش قیمت نشوند.

آل اسحاق با انتقاد از این که اقتصاد کشور رها شده است، مطرح کرد: رها کردن اقتصاد موجب شده تا در کنار نبود زیرساخت های مناسب، اقتصاد مسیری غیر صحیح را طی کند و افراد از هر موقعیتی برای سوء استفاده سوء استفاده کنند. باید مسؤولان در هر دوره ای سیاست هایی متناسب با شرایط آن زمان را اتخاذ و اجرایی کنند. برای مثال در حال حاضر که قیمت تخم مرغ به طور غیرقابل منتظره ای رشد یافته است باید سیاست هایی در راستای ممنوعیت صادرات این محصول اتخاذ شود تا بازار تنظیم شود و بتوانیم پاسخگوی نیازهای داخلی به این محصول باشیم. هم چنین باید نظارت ویژه ای از مرحله تولید تا مرحله توزیع و فروش تخم مرغ به مصرف کنندگان صورت گیرد تا در این میان، برخی امکان افزایش قیمت سلیقه ای را نیابند.

وی تأکید کرد: باید منشأ گرانی را بشناسیم و آن را از میان برداریم نه این که هر از چند گاهی به برخوردهای مقطعی با گرانفروشان بپردازیم و بعد از آن مجدد بازار به حال خود رها شود و گرانی ها بر سر مردم مجدد آوار شوند.