کد خبر : 252323 تاریخ : ۱۳۹۹ يکشنبه ۶ مهر - 20:20
مبارزه با سرطان لوزالمعده با مصرف ویتامین A منبع: newsweek / ترجمه: روزنامه نوآوران

نوآوران آنلاین- طبق یک آزمایش بالینی فاز اولیه تحقیق پیرامون سرطان پانکراس به رهبری دانشگاه کوئین مری لندن نشان داد که یک ترکیب درمانی شامل افزودن نوعی ویتامین A به رژیم درمانی استاندارد فعلی سرطان لوزالمعده برای بیماران بی خطر است.

به دنبال نتایج دلگرم کننده این آزمایش فاز (STARPAC) که در Nature Communications  منتشر شده است یک آزمایش بالینی دوم به نام              STARPAC2 اکنون بررسی خواهد کرد که آیا افزودن این شکل از ویتامین A ، به نام ATRA به شیمی درمانی بیماران مبتلا به سرطان لوزالمعده استاندارد می تواند اثربخشی درمان را افزایش دهد یا خیر.

هر ساله حدود 10300 مورد جدید سرطان لوزالمعده در انگلیس تشخیص داده می شود و اگر چه این تنها 3 درصد از کل موارد سرطان را تشکیل می دهد، سرطان لوزالمعده کمترین میزان بقا را در بین سرطان های شایع دارد. متأسفانه هر ساله جان 9200 نفر را می گیرد و فقط حدود 7 درصد از مبتلایان به این نوع سرطان برای پنج سال یا بیشتر زنده می مانند. اعتقاد بر این است که سرطان پانکراس تا سال 2030 دومین علت شایع در مرگ و میر ناشی از سرطان (پس از سرطان ریه) خواهد بود.

شیمی درمانی و پرتودرمانی به تنهایی در درمان سرطان لوزالمعده ناموفق است و در حالی که جراحی برای برداشتن تومور بیشترین شانس زنده ماندن را ایجاد می کند، عدم وجود علائم در مراحل اولیه بیماری به معنای تشخیص بیشتر بیماران هنگام پیشرفت سرطان است. یک رویکرد جدید که بتواند به طور مؤثرتری سرطان را هدف قرار دهد، فوراً مورد نیاز است.

STARPAC  در پی تحقیقاتی که توسط آزمایشگاه پروفسور کوچر انجام شد، راه اندازی شد که نشان داد استفاده از ATRA برای درمان نوع خاصی از سلول ها معروف به سلول های ستاره ای در تومورهای پانکراس، رشد تومور را محدود می کند. سلول های ستاره ای نقش مهمی در تشکیل طبیعی بافت دارند. با این حال، آن ها در سرطان خراب می شوند و به تشکیل یک سد نفوذ ناپذیر معروف به استروما در اطراف تومور پانکراس کمک می کنند.

ترکیبATRA  (دارویی که قبلاً برای درمان آکنه و برخی انواع سرطان خون استفاده می شد) با شیمی درمانی در مدل های پیش بالینی توانست ارتباط بین سلول های سرطانی و سلول های استرومایی اطراف آن را مختل کرده و منجر به کاهش تکثیر سلول های سرطانی و حمله به آن ها شود. 

 

دوشنبه ۲۸ سپتامبر ۲۰۲۰

(برابر با ۷ مهر ۱۳۹۹)