کد خبر : 252890 تاریخ : ۱۳۹۹ سه شنبه ۶ آبان - 18:26
ورزش چگونه مانع رشد سرطان می شود منبع: مدیکال اکسپرس / ترجمه: روزنامه نوآوران

نوآوران آنلاین- پیش آگهی افراد سرطانی که ورزش می کنند نسبت به بیماران غیرفعال بهتر است.

محققان انستیتوی کارولینسکا در سوئد به توضیح احتمالی در مورد چرایی تأثیر ورزش در کاهش رشد سرطان پرداخته اند.

فعالیت بدنی باعث تغییر متابولیسم سلول های T سیتوتوکسیک سیستم ایمنی بدن می شود و در نتیجه توانایی آنها برای حمله به سلول های سرطانی را بهبود می بخشد.

رندال جانسون، استاد گروه سلول و مولکولی زیست شناسی انستیتوی کارولینسکا می گوید: زیست شناسی اثرات مثبت ورزش می تواند بینش جدیدی در مورد چگونگی حفظ سلامت بدن و همچنین کمک به ما در طراحی و بهبود روش های درمان سرطان فراهم کند.

تحقیقات قبلی نشان داده است که فعالیت بدنی می تواند پیش آگهی چندین بیماری از جمله اشکال مختلف سرطان را بهبود بخشد. اینکه چگونه ورزش دقیقاً اثرات محافظتی خود را در برابر سرطان اعمال می کند هنوز ناشناخته است، مخصوصاً وقتی صحبت از مکانیسم های بیولوژیکی می شود. یک توضیح قابل قبول این است که فعالیت بدنی سیستم ایمنی بدن را فعال می کند و در نتیجه توانایی بدن را در جلوگیری و جلوگیری از رشد سرطان تقویت می کند.

در این مطالعه، محققان انستیتوی کارولینسکا با بررسی چگونگی واکنش سلولهای T سیتوتوکسیک سیستم ایمنی یعنی گلبولهای سفید خون که متخصص از بین بردن سلولهای سرطانی هستند این فرضیه را گسترش دادند.

آنها موش های مبتلا به سرطان را به دو گروه تقسیم کردند و به یک گروه اجازه دادند تا به طور منظم در چرخ در حال چرخش ورزش کنند در حالی که گروه دیگر غیرفعال بودند. نتیجه نشان داد که رشد سرطان کاهش یافته و مرگ و میر در حیوانات آموزش دیده در مقایسه با آموزش ندیده کاهش می یابد.

در مرحله بعدی، محققان با تزریق آنتی بادی هایی که این سلولهای T را در موشهای آموزش دیده و آموزش نداده از اهمیت سلولهای T سیتوتوکسیک بررسی می کنند. آنتی بادی ها اثر مثبت ورزش را هم در رشد سرطان و هم بر زنده ماندن از بین بردند که طبق گفته محققان اهمیت این سلول های T را برای سرکوب سرطان ناشی از ورزش نشان می دهد.

محققان همچنین سلولهای T سیتوتوکسیک را از موشهای آموزش دیده به موشهای آموزش ندیده مبتلا به تومور منتقل کردند که باعث بهبود چشم انداز آنها در مقایسه با کسانی که از حیوانات تربیت نشده سلول می شوند.

برای بررسی چگونگی تأثیر ورزش بر رشد سرطان، محققان سلولهای T  نمونه های خون و بافت را پس از جلسات آموزشی جدا کردند و سطح متابولیت های متداول را که در عضله تولید می شوند و در هنگام انجام فعالیت در پلاسما دفع می شوند اندازه گیری کردند. برخی از این متابولیت ها مانند لاکتات، متابولیسم سلول های T را تغییر داده و فعالیت آنها را افزایش می دهد. محققان همچنین دریافتند که سلول های T جدا شده از یک حیوان تحت ورزش، متابولیسم تغییر یافته ای را در مقایسه با سلول های T موجود در حیوانات در حال استراحت نشان می دهند.

علاوه بر این محققان نحوه تغییر این متابولیت ها را در پاسخ به ورزش در انسان بررسی کردند. آنها پس از 30 دقیقه دوچرخه سواری شدید از هشت مرد سالم نمونه خون گرفتند و متوجه شدند که همان متابولیت های ناشی از آموزش در انسان آزاد می شود.

هلن "راندویست" محقق ارشد در گروه پزشکی آزمایشگاهی انستیتوی کارولینسکا می گوید: تحقیقات ما نشان می دهد که ورزش بر تولید چندین مولکول و متابولیت تأثیر می گذارد که سلول های ایمنی مقابله با سرطان را فعال می کند و از این طریق رشد سرطان را مهار می کند. ما امیدواریم که این نتایج بتواند به درک عمیق تری از شیوه زندگی ما بر سیستم ایمنی بدن ما تأثیر بگذارد و از توسعه ایمنی درمانی جدید علیه سرطان مطلع شود.

 

چهارشنبه ۲۸ اکتبر ۲۰۲۰

(برابر با ۷ آبان ۱۳۹۹)