کد خبر : 253184 تاریخ : ۱۳۹۹ يکشنبه ۱۸ آبان - 19:40
بدن کودکان در پاسخ به کرونا آنتی بادی های مختلفی تولید می کند منبع: مدیکال اکسپرس / ترجمه: روزنامه نوآوران

نوآوران آنلاین- کودکان و بزرگسالان در پاسخ به عفونت ویروس کرونا انواع مختلفی از آنتی بادی ها را تولید می کنند.

تفاوت در آنتی بادی ها نشان می دهد که روند عفونت و پاسخ ایمنی در کودکان مشخص است و اکثر کودکان به راحتی ویروس را از بدن خود پاک می کنند.

"دونا فاربر" دکترای ایمونولوژی دانشگاه کلمبیا در این خصوص می گوید: در کودکان، دوره عفونی بسیار کوتاه تر است و احتمالاً به اندازه بزرگسالان عفونت در سرتاسر بدن شان پخش نمی شود. کودکان ممکن است این ویروس را با کارآیی بیشتری نسبت به بزرگسالان پاک کنند و برای خلاص شدن از آن نیازی به پاسخ ایمنی آنتی بادی قوی ندارند.

یکی از تظاهرات چشمگیر بیماری همه گیر کرونا این است که اکثر کودکان به خوبی با ویروس کنار می آیند؛ در حالی که افراد مسن مبارزه می کنند.

"فاربر" افزود: این یک عفونت جدید برای همه است، اما کودکان در برابر عفونت کرونا سازگاری نشان داده اند. این امر به دلیل سیستم ایمنی بدن آن هاست. کودکان از سیستم ایمنی برخوردارند که قادر به تشخیص ویروس ها هستند؛ در حالی که افراد مسن دستگاه ایمنی بدن شان قادر به شناخت و مبارزه با پاتوژن های جدید نیست.

از میان 47 کودک حاضر در این مطالعه، 16 کودک در مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا برای MIS-C (التهاب ناشی از کرونا در بدن کودکان) تحت درمان قرار گرفتند و 31 کودک در سنین مشابه پس از مراجعه به مرکز پزشکی برای درمان سایر بیماری ها، آزمایش ویروس کرونای شان مثبت شد. نیمی از کودکان بدون MIS-C هیچ علامتی از کرونا نداشتند.

این مطالعه نشان داد که هر دو گروه از کودکان در برابر ویروس کرونا آنتی بادی های یکسانی تولید می کنند که با بزرگسالان متفاوت است.

در مقایسه با بزرگسالان، کودکان آنتی بادی کمتری تولید می کنند و آنتی بادی های کودکان کمترین فعالیت خنثی کنندگی را داشتند. در حالی که همه بزرگسالان از جمله بزرگسالان جوان در 20 سالگی، آنتی بادی های خنثی کننده تولید می کردند. درواقع بزرگسالان بیمار بیشترین فعالیت خنثی کننده را داشتند.

اگرچه به نظر می رسد که وخیم ترین بیماران آنتی بادی هایی با بیشترین فعالیت خنثی سازی تولید می کنند غیرقابل پیش بینی است، اما فاربر می گوید که احتمالاً نشان دهنده زمان حضور ویروس در وخیم ترین بیماران است.

حال این سؤال مطرح است که چه ارتباطی بین میزان پاسخ ایمنی شما و میزان عفونت وجود دارد؟ در پاسخ باید گفت هر چه شدت عفونت بیشتر باشد، پاسخ ایمنی قوی تر خواهد بود زیرا شما باید سلول های ایمنی بیشتری داشته باشید و واکنش های ایمنی بدن برای پاک کردن دوز بالاتر بیماری زا خواهد بود.

بر خلاف بزرگسالان، کودکان همچنین آنتی بادی های کمی علیه پروتئین ویروسی تولید می کنند که پس از آلوده شدن ویروس به سلول های انسانی، فقط برای سیستم ایمنی بدن قابل مشاهده است. فاربر می گوید: این نشان می دهد که در کودکان، عفونت در واقع گسترش زیادی پیدا نمی کند و بسیاری از سلول های آن ها را از بین نمی برد.

از آن جا که کودکان ویروس طبیعی را به سرعت پاک می کنند، عفونت گسترده ای ندارند و نیازی به پاسخ آنتی بادی قوی ندارند.

روند کاهش یافته عفونت در کودکان ممکن است نشان دهنده عفونی بودن آن ها برای مدت زمان کوتاه تری در مقایسه با بزرگسالان باشد و بنابراین احتمال انتشار ویروس در آن ها کمتر است، اگر چه محققان میزان ویروس را در کودکان اندازه گیری نکردند.

محققان می گویند پاسخ های آنتی بادی موجود در کودکان نشان نمی دهد که کودکان واکنش ضعیف تری نسبت به واکسن دارند.

 

دوشنبه ۹ نوامبر ۲۰۲۰

(برابر با ۱۹ آبان ۱۳۹۹)