کد خبر : 253495 تاریخ : ۱۳۹۹ جمعه ۳۰ آبان - 00:31
تلاش برای ساخت واکسن HIV از طریق سلول های ایمنی مهندسی شده منبع: ساینس الرت / ترجمه: روزنامه نوآوران

نوآوران آنلاین- در یک مطالعه جدید، دانشمندان دریافتند که سلول های مهندسی شده توسط ژن می توانند هنگام فعال شدن در قالب واکسن، آنتی بادی های محافظ پایدار در برابر HIV ایجاد کنند.

برخلاف ویروس های کشنده دیگر، اچ آی وی هنوز واکسن ندارد. این ویروس که همچنان میلیون ها نفر را در سراسر جهان آلوده می کند به ویژه به دلیل تکامل سریع در بدن، بسیار دشوار است که با آنتی بادی های معمولی درمان شود.

هر راه حلی نیاز به انعقاد بدن در تولید نوع خاصی از آنتی بادی دارد که می تواند به طور گسترده برای از بین بردن همزمان چندین ویروس عمل کند.

دانشمندانScripps Research  با دستیابی به یک روش واکسن که از طریق مهندسی ژنتیک از بدن بیمار متکی است، به تحقیقات تاره ای درخصوص HIV دست یافته اند.

دکتر "جیمز ووس" می گوید: در آزمایش های انجام شده بر روی موش ها این روش با موفقیت باعث ایجاد آنتی بادی های خنثی كننده گسترده ای شد كه می توانند از عفونت HIV جلوگیری كنند.

"ووس" و تیم تحقیقاتی وی نشان دادند که امکان برنامه ریزی مجدد ژن های آنتی بادی سلول های مهندسی شده سیستم ایمنی با استفاده از CRISPR وجود دارد. بنابراین سلول ها همان پادتن های خنثی کننده HIV را تولید می کنند که در بیماران نادر پیدا شده است.

مطالعه جدید نشان می دهد که چنین سلول های مهندسی شده پس از ورود مجدد به بدن می توانند در پاسخ به واکسیناسیون تکثیر شوند و در سلول های حافظه و سلول های پلاسما که مقادیر زیادی آنتی بادی محافظ برای مدت طولانی در بدن تولید می کنند، بالغ می شوند. این تیم همچنین با استفاده از فرایندی که به طور معمول در سلول های مهندسی شده رخ می دهد و به ایمن سازی پاسخ می دهند، می توانند ژن های مهندسی شده را بهبود بخشند تا آنتی بادی هایی حتی در برابر ویروس مؤثرتر باشند.

"ووس" توضیح می دهد: این اولین بار است که نشان داده شده است که سلول های B اصلاح شده می توانند یک پاسخ آنتی بادی مهندسی شده با دوام را در یک مدل حیوانی مربوطه ایجاد کنند.

وی امیدوار است که رویکرد واکسن وی روزی بتواند از ابتلا به عفونت های جدید HIV جلوگیری کرده و احتمالاً یک درمان عملکردی برای کسانی که قبلاً ایدز داشتند ارائه دهد. این ویروس هنوز در سراسر جهان شیوع دارد و تخمین زده می شود تعداد مبتلایان افزایش یابد.

"ووس" خاطرنشان می کند که در انسان، سلول های اولیه ایجاد واکسن می توانند به راحتی از یک خون گیری ساده به دست بیایند. سپس در آزمایشگاه مهندسی شوند و مجدداً به بیمار معرفی شوند. او و تیمش از جمله دکتر "دلی هوانگ"، "جنی تران"، "الکس اولسون" و "مری تنوتا" دانشجوی تحصیلات تکمیلی اکنون در حال بررسی راه هایی برای بهبود این فناوری هستند تا بتواند برای بیشترین تعداد افراد قابل دسترسی باشد. از آن جا که این روش متکی به انتقال ژن به سلول های ایمنی بدن خود بیمار است، این می تواند یک چالش مهم باشد.

وی افزود: ما در تلاشیم تا این فن آوری را به عنوان یك واكسن پیشگیری كننده HIV یا یك عملكرد مناسب كه جایگزین درمان ضد ویروسی روزانه می شود، مقرون به صرفه كنیم.

 

جمعه ۲۰ نوامبر ۲۰۲۰

(برابر با ۳۰ آبان ۱۳۹۹)