کد خبر : 253756 تاریخ : ۱۳۹۹ شنبه ۸ آذر - 19:51
یک جامعه شناس در گفت و گو با نوآوران: مبارزه با بحران کرونا جنبه عملی به خود بگیرد این روزها مکرر عنوان می شود که تخت های بیمارستانی پُر هستند و بسیاری از کادر درمان را به دلیل ابتلاء به کرونا از دست دادیم. همه این مشکلات که مسؤولان عنوان می کنند در وهله نخست به نبود مدیریت صحیح بازمی‌گردد و نمی توان بروز اتفاقات تلخ کنونی را ناشی از عملکرد مردم دانست.

نوآوران آنلاین- این که در حال حاضر عده ای به راحتی اقدام به مسافرت کردند و نقش مهمی در انتقال این ویروس به افراد دیگر شهرها ایفا کردند به این امر بازمی گردد که مسؤولان نتوانستند جاده ها و راه های ارتباطی را محدود کنند تا به این ترتیب میزان مسافرت ها کاهش یابد.

به جرأت می توان گفت اگر پیش تر اقدام جدی در زمینه مهار کرونا صورت می گرفت اکنون شرایط خیلی بهتر بود و میزان مرگ و میرها بالا نبود.

در همین خصوص به گفت و گو با دکتر امان الله قرایی مقدم، عضو هیأت علمی دانشگاه و جامعه شناس پرداختیم.

عضو هیأت علمی دانشگاه طی گفت و گویی با خبرنگار نوآوران اظهار داشت: شرایط جامعه ما امروزه به گونه ای شده است که از یک سو با افرادی مواجه ایم که نسبت به کرونا و خطراتش بی تفاوت هستند و موارد بهداشتی را رعایت نمی کنند و از دیگر سو نیز با اشخاصی مواجه هستیم که به شدت از این ویروس هراس دارند.

وی ادامه داد: عادی شدن کرونا برای عده ای از افراد آن هم در شرایط خطیر و بحرانی کنونی به خوبی نشان از آن دارد که سیاست دولت مبنی بر عدم تعطیلی به موقع شهرهای قرمز دارای تأثیر سوئی بر افراد جامعه بوده است و به دور از هر گونه تعقلی عده ای چنین تصور کردند که انجام اقدامات شغلی و سایر فعالیت های اجتماعی بدون خطر بود ه و مشکلی ایجاد نمی کند. طبیعتا فعالیت های اجتماعی نیز نیاز به خروج از منزل دارد و ارتباطات گسترده افراد موجب شد تا در نهایت اکنون در بدترین وضعیت از نظر میزان ابتلاء و مرگ و میرها باشیم.

عضو هیأت علمی دانشگاه شرایط کنونی را بسیار خاص دانست و گفت: ادامه این وضعیت موجب مرگ افراد بسیار زیادی از جامعه می شود و بسیاری از خانواده ها را در حسرت دیدار عزیزان شان قرار می دهد. باید فکری برای رفع این مشکل شود. تعطیلی دو هفته ای، راهگشا نخواهد بود و نیاز به تعطیلات گسترده تر برای رفع مشکل کرونا خواهیم داشت. درحقیقت باید گفت تعطیلی دو هفته ای در برابر هجمه شدید کرونا به جامعه ما چندان مؤثر نخواهد بود. دو هفته تعطیلی زمان بسیار کمی برای مبارزه با کروناست و قاعدتاً باید مدت زمان بیشتری برای ریشه کن کردن کرونا از طریق کاهش حضور مردم در جامعه، بخش های مختلف تعطیل شوند.

قرایی مقدم مهم ترین مشکل کشورمان در مسیر مبارزه با کرونا را مشکلات اقتصادی عنوان کرد و افزود: باید دولتمردان زمینه معیشتی مناسبی برای مردم فراهم کنند تا آن ها نیاز به حضور در بیرون از منزل را نداشته باشند. تنها راه انتقال کرونا از افراد انسانی به یک دیگر است که باید گفت محدود کردن ارتباط افراد و کاهش ابتلاء به کرونا مشروط بر رعایت پروتکل ها و محدودیت های اعمال شده به طور جدی است. به اعتقاد من باید ممنوعیت فعالیت مشاغل به طور جدی رعایت شود و مبارزه با بحران کرونا جنبه عملی به خود بگیرد. در شرایط کنونی هم مردم و هم دولت باید برای رفع مشکل کرونا در کشورمان اقداماتی انجام دهند.

وی با ابراز تأسف از این که عده ای کرونا را شوخی می پندارند، مطرح کرد: این که برخی افراد تصور می کنند مبتلا به کرونا نمی شوند فاجعه آفرین است و موجب شده تا در حال حاضر با آمارهای بسیار عجیبی در زمینه مرگ ناشی از کرونا مواجعه باشیم. البته نمی توان گفت عامل و مقصر اصلی همه مرگ و میرها افرادی هستند که موارد بهداشتی را رعایت نمی کنند؛ چرا که مردم با مشاهده شرایط عادی جامعه و عدم تعطیلی نیازی به خانه ماندن احساس نکردند. در این زمینه باید به انتقاد از سیاستگذاری های غلط پرداخت که موجب شده شرایط عادی پنداشته شود.

این جامعه شناس بهترین راهکار در شرایط کنونی جامعه را اعمال تعطیلی گسترده تر و طولانی تر خواند و افزود: عدم خروج از منزل تا حد زیادی به ریشه کن کردن کرونا کمک می کند. به ویژه این که در حال حاضر با افزایش ابتلاهای خانوادگی در دورهمی ها مواجه هستیم و بسیاری از افراد به این طریق مبتلا می شوند و این ویروس را به سایر افراد نیز منتقل می کنند، اما اگر تعطیلی گسترده ایجاد شود هم مردم حساسیت شرایط را به خوبی درک می کنند و هم مانعی در مسیر انتقال کرونا ایجاد می شود.