کد خبر : 253790 تاریخ : ۱۳۹۹ يکشنبه ۹ آذر - 22:09
استرس چگونه بر خواب تأثیر می گذارد منبع: گلوبال نیوز / ترجمه: روزنامه نوآوران

نوآوران آنلاین- ابزار اپتوژنتیک "Channelrhodopsin2" بیان کننده سلول های عصبی CRF در هسته پیش بطنی هیپوتالاموس در موش هاست. مشخص شد که این نورون ها بخشی از مسیر عصبی هستند که برای تنظیم شبانه روزی خواب و بیداری بسیار مهم است. بیش فعالی نورون های CRF به دلیل استرس یا اختلال در ریتم شبانه روزی احتمالاً باعث بی خوابی و سایر اختلالات خواب در انسان می شود.

یک تیم تحقیقاتی به رهبری دانشگاه "ناگویا" در ژاپن مسیر عصبی جدیدی پیدا کرده است که ساعت شبانه روزی، استرس و بیداری در پستانداران را به هم پیوند می دهد.

تیم تحقیقاتی یک نورون را شناسایی کردند که نورون فاکتور آزاد کننده کورتیکوتروپین (CRF) که وقتی پستاندار تحت استرس است، بیش از حد فعال می شود نام دارد که می تواند باعث بی خوابی و سایر اختلالات خواب شود. یافته های آن ها اخیراً در مجله Science  Advances  منتشر شده است.

موجودات زنده یک نوسان 24 ساعته به نام ریتم شبانه روزی از خود نشان می دهند. در پستانداران ساعت شبانه روزی مرکزی، واقع در سلول های عصبی هسته "سوپراکیاسماتیک" مغز(SCN)  چرخه خواب و بیداری را تنظیم می کند. با این حال، در شرایط تهدید کننده زندگی، سیگنال ریتم شبانه روزی برای بیدار نگه داشتن حیوان خاموش می شود تا بتواند حتی در مواقع خواب از خطر فرار کند. اگرچه قطع به طور موقت چرخه خواب و بیداری برای زنده ماندن ضروری است، اما استرس بیش از حد یا طولانی مدت ناشی از چنین خطراتی می تواند باعث بی خوابی و سایر اختلالات خواب شود.

محققان بر روی سلول های عصبی CRF که شناخته شده است و در پاسخ به استرس نقش دارند تمرکز کردند که در هسته پیش بطنی هیپوتالاموس قرار دارند. آن ها تحقیق کردند که چگونه خواب و بیداری در موش ها تحت تأثیر سلول های عصبی CRF تأثیر می گذارد. نتایج نشان داد که نورون های CRF فعال شده حیوانات را بیدار نگه داشته و آن ها را وادار به حرکت در اطراف می کنند، این نشان می دهد که بیداری آن ها افزایش یافته است. محققان همچنین مشاهده کردند که نورون های CRF در زمان بیداری موش ها فعال می مانند و هنگامی که فعالیت نورون ها سرکوب می شود، بیداری و فعالیت های حرکتی حیوانات کاهش می یابد.

تحقیقات بیشتر هم چنین نشان داد که نورون های مهاری درSCN ، نورون های GABAergic نامیده می شوند، در تنظیم فعالیت نورون های CRF نقش به سزایی دارند و فعال شدن نورون های CRF باعث تحریک سلول های عصبی "اورکسین" در هیپوتالاموس جانبی می شود که منجر به بیداری می شود.

بنابراین تیم به این نتیجه رسید که نورون های GABAergic در SCN فعالیت نورون های CRF را کنترل می کنند که در نهایت چرخه خواب و بیداری را تنظیم می کند. دکتر "اونو" می گوید: ما این مسیر عصبی را در موش ها که حیوانات شبانه هستند شناسایی کردیم. برای روشن شدن چگونگی تنظیم اختلاف شبانه و روزانه در مغز، مطالعات بیشتری لازم است.

 

دوشنبه ۳۰ نوامبر ۲۰۲۰

(برابر با ۱۰ آذر ۱۳۹۹)