کد خبر : 253905 تاریخ : ۱۳۹۹ جمعه ۱۴ آذر - 17:51
یک جامعه شناس در گفت و گو با نوآوران تأکید کرد: تداوم تعطیلی ها تا زمان کاهش محسوس آمار ابتلاء به کرونا چندین ماه است که شعار مبارزه با کرونا مطرح می شود، اما روشن است که نابودی این ویروس تا زمانی که مردم همچنان در تب و تاب فعالیت های روزانه و برای رفع امور اقتصادی شان مجبور به خروج از منزل هستند، اتفاق نمی افتد.

نوآوران آنلاین- نمی توان پروتکل ها را رعایت نکرد و انتظار مهار کرونا را داشت. رعایت فاصله فیزیکی یکی از مهم ترین مواردی است که در همه پروتکل های بهداشتی در سراسر دنیا بر آن تأکید شده است، اما در کشور ما به جهت این که بسیاری از افراد طی روز از وسائل نقلیه عمومی استفاده می کنند این امر اصلاً امکان پذیر نیست.

به ویژه طی هفته های اخیر که به دلیل کاهش ساعت کار حمل و نقل عمومی با واگن های شلوغ مترو و اتوبوس های پرجمعیت مواجه بودیم که خطر انتقال کرونا در چنین شرایطی چند برابر شد؛ به نحوی که تعطیلی دو هفته ای نیز نتوانست چندان تاثیر قابل توجهی بر کاهش آمار مرگ و میر بگذارد.

در همین خصوص به گفت و گو با دکتر امان الله قرایی مقدم، عضو هیات علمی دانشگاه و جامعه شناس پرداختیم.

قرایی مقدم طی گفت و گویی با خبرنگار نوآوران گفت: بر اساس آن چه که پیش تر اعلام شده قرار بود تعطیلی دو هفته ای تا شنبه 15 آذر باشد. آن طور که از آمارها برمی آید وضعیت بسیاری از شهرهای کشورمان در زمینه ابتلاء و مرگ ناشی از کرونا هم چنان خطرناک است و از بحران کرونا عبور نکرده ایم. بر این اساس باید تعطیلی ها همچنان تداوم یابد تا آمارها به طور محسوسی کاهش یابد. فقط تعطیل کردن مقطعی شهرها کفایت نمی کند و باید این تعطیلی تداوم یابد تا آمارها به حداقل ممکن برسد.

وی ادامه داد: فقط تعطیل کردن مشاغل به کاهش کرونا کمک نمی کند و باید همه مردم پروتکل ها را نیز رعایت کنند. متاسفانه با تعطیل شدن بسیاری از بخش ها شاهد دورهمی های خانوادگی هستیم که افراد بسیاری در آن حضور می یابند و اگر حتی یک فرد ناقل ویروس کرونا باشد می تواند تمام افراد را آلوده به این ویروس کند. متاسفانه این اتفاق را اکنون در سطح وسیعی شاهد هستیم و بسیاری از افرادی که اکنون بیمار شده اند در دورهمی ها کرونا گرفته اند. اگر وضع به این گونه است که شهرها تعطیل می شوند، باید مردم نیز به این یقین برسند که باید برای مدتی از بسیاری از فعالیت ها که نیاز به حضور در جمع های انسانی دارد صرف نظر کنند تا شرایط رو به بهبودی رود.

این جامعه شناس با بیان این که اکنون زمان اکنون زمان دوری از افراد از یک دیگر است، اظهار داشت: زمان برای دور هم بودن و تفریح در آینده و پس از کرونا بسیار خواهد بود و باید به گونه ای رفتار کنیم که شرایط به حالت عادی بازگردد و سپس همچون گذشته به فعالیت بپردازیم. طی این مدت خانه نشینی باید افراد خود را به امور مفید همچون مطالعه کتاب سرگرم کنند. به نحوی باید این وضعیت را پشت سر بگذاریم که همه ما در پساکرونا در صحت و سلامت به سر ببریم و همچون گذشته زندگی کنیم، اما اگر کرونا همچنان قربانی بگیرد و وضع همین طور بحرانی باشد واقعا مشخص نخواهد چه آینده ای پیش رو خواهیم داشت.

قرایی مقدم بر ضرورت تداوم تعطیلی ها تأکید کرد و افزود: تعطیلی دو هفته ای آن هم در شرایطی که 9 ماه از شیوع کرونا در کشورمان می گذرد چندان راهگشا نیست و باید زمان بیشتری را به تعطیلی ها اختصاص دهیم. البته باید از نظر اقتصادی نیز مردم تأمین شوند و مشکلی در زمینه معیشت شان ایجاد نشود. رفاه عمومی امروزه به شدت آسیب دیده است و شرایط پیش آمده اصلا در شأن مردم نیست. دولتمردان باید با نگاه ویژه ای نسبت به بهبود وضعیت برای خانوارها قدم در راه بگذارند و در این مسیر فقط مردم و منافع آن ها را در نظر داشته باشند.

وی عنوان کرد: تعیین ساعت برای پایان فعالیت صنوف تاثیر چندانی بر نابودی کرونا ندارد و باید به طور کلی برای مدتی شاهد تعطیلی شهرهای قرمز باشیم تا موج کرونا فروکش کند و به طور واقعی شاهد از بین رفتن و تضعیف این ویروس باشیم. این طور که از اوضاع برمی آید کرونا همچنان خواهد بود و باید زندگی مان را به گونه ای با آن تطبیق دهیم که کمترین میزان تلفات را داشته باشیم و کمترین میزان انتقال میان افراد انسانی صورت گیرد تا به طور کلی این ویروس از سطح جامعه مان پاک شود.