کد خبر : 264877 تاریخ : ۱۳۹۹ جمعه ۱۹ دي - 03:00
کاهش پیشرفت سرطان پروستات با رژیم غذایی مدیترانه ای منبع: یورو نیوز / ترجمه: روزنامه نوآوران

نوآوران آنلاین- در مطالعه ای برای بررسی رژیم غذایی مدیترانه ای در رابطه با پیشرفت سرطان پروستات در مردان، محققان از مرکز سرطان MD Anderson دانشگاه تگزاس دریافتند که مردان مبتلا به سرطان پروستات موضعی که یک الگوی رژیم غذایی اولیه را گزارش کردند که با دقت بیشتری از اصول اصلی پیروی می کند رژیم غذایی به سبک مدیترانه ای در طول دوره بیماری بهتر بود.

"جاستین گرگ" استادیار ارولوژی گفت: مردان مبتلا به سرطان پروستات انگیزه پیدا کردن راهی برای تأثیر در پیشرفت بیماری خود و بهبود کیفیت زندگی خود را دارند. بهترین راه برای این افراد یک رژیم غذایی مدیترانه ای غیرتهاجمی است که برای سلامتی بسیار مفید است و همان طور که در این مطالعه نشان داده شده است، می تواند پیشرفت سرطان آن ها را تحت تأثیر قرار دهد.

پس از سازگاری با فاکتورهای شناخته شده برای افزایش خطر سرطان با گذشت زمان، مانند سن، آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) و حجم تومور، مردان با رژیم غذایی حاوی میوه، سبزیجات، حبوبات، غلات و ماهی بیشتر خطر کاهش سرطان پروستات در حال رشد یا پیشرفت است تا جایی که بسیاری از افراد درمان فعال را در نظر می گیرند. محققان همچنین اثر دیابت و استفاده از استاتین را بررسی کردند و کاهش مشابه خطر را در این گروه های بیمار یافتند.

این مطالعه که بیشترین تعداد شرکت کنندگان آن سفیدپوست بودند، همچنین نشان داد که تأثیر رژیم غذایی مدیترانه ای در شرکت کنندگان آمریکایی آفریقایی تبار و سایر افرادی که خود را غیر سفید پوست معرفی می کنند، بارزتر است. این یافته ها قابل توجه است زیرا میزان تشخیص سرطان پروستات در مردان آمریکایی آفریقایی تبار که همچنین بیشتر در معرض خطر مرگ سرطان پروستات و پیشرفت بیماری هستند بیش از 50 درصد بیشتر است.

رژیم مدیترانه ای به طور مداوم با کاهش خطر سرطان، بیماری های قلبی عروقی و مرگ و میر مرتبط است.

پس از سرطان پوست، سرطان پروستات شایع ترین سرطان در مردان در ایالات متحده است. از آن جا که در بیشتر موارد این بیماری کم خطر است و بسیاری از مردان نیازی به درمان فوری ندارند، برای نظارت فعال توسط پزشک خود تصمیم می گیرند. درمان های سرطان پروستات می تواند باعث تغییر در کیفیت زندگی و کاهش عملکرد ادرار و جنسی شود، بنابراین علاقه به یافتن فاکتورهای قابل اصلاح برای مردان تحت نظارت فعال وجود دارد.

این مطالعه 410 مرد را تحت یک پروتکل نظارت فعال با سرطان موضعی پروستات درجه 1 یا 2 گلیسون دنبال کرد. همه شرکت کنندگان در این مطالعه تحت بیوپسی تأییدی قرار گرفتند و هر شش ماه از طریق معاینه بالینی و مطالعات آزمایشگاهی آنتی ژن سرمی PSA و تستوسترون مورد بررسی قرار گرفتند.

شرکت کنندگان در این آزمایش 82.9 درصد قفقازی، 8.1 درصد سیاه و 9 درصد دیگر یا ناشناخته بودند. متوسط ​​سن 64 سال بود، 15 درصد از مردان دیابتی بودند و 44 درصد از استاتین استفاده می کردند.

مردان یک پرسشنامه 170 ماده ای مبنای فرکانس غذا را تکمیل کردند و نمره رژیم مدیترانه ای برای هر شرکت کننده در 9 گروه غذایی تنظیم شده انرژی محاسبه شد. شرکت کنندگان سپس به سه گروه پیروی زیاد، متوسط ​​و کم از رژیم غذایی تقسیم شدند.

محققان پس از تعدیل سن و خصوصیات بالینی، ارتباط معنی داری بین نمره بالای رژیم پایه و خطر کمتری برای پیشرفت درجه سرطان مشاهده کردند. به ازای هر یک درصد افزایش در نمره رژیم مدیترانه ای، محققان 10 درصد خطر کمتری برای پیشرفت مشاهده کردند. پس از 36 ماه پیگیری متوسط ​​، 76 مرد پیشرفت سرطان خود را مشاهده کردند.

این مطالعه با توجه به تعداد کم وقایع در این مردان با بیماری کم خطر بیشتر تحت نظارت در MD  Anderson  محدود شد. تحقیقات آینده لازم است تا ببینیم آیا برای گروه های بزرگتر و متنوع بیمار و مردان دارای سرطان پروستات با خطر بالاتر همین تأثیرات دیده می شود یا خیر.

"جاستین گرگ" گفت: یافته های ما نشان می دهد که به طور مداوم پیروی از یک رژیم غذایی غنی از غذاهای گیاهی، ماهی و تعادل سالم چربی های غیر اشباع تک برای مردان مبتلا به سرطان پروستات در مراحل اولیه می تواند مفید باشد. ما امیدواریم که این نتایج، همراه با تحقیقات اضافی و اعتبار سنجی در آینده، بیماران را به انطباق با سبک زندگی سالم ترغیب کند.

 

جمعه ۸ ژانویه ۲۰۲۱

(برابر با ۱۹ دی ۱۳۹۹)