کد خبر : 265218 تاریخ : ۱۳۹۹ چهارشنبه ۱ بهمن - 15:58
عادت های غذایی تا حدی به ژنتیک بستگی دارد منبع: ساینس الرت / ترجمه: روزنامه نوآوران

نوآوران آنلاین- طبق آخرین تحقیق محققان کالج کینگ لندن که در مجله Twin Research and Human Genetics منتشر شده است الگوی مصرف مواد غذایی شما تا حدودی تحت کنترل ژنتیکی است.

محققان می توانند کیفیت رژیم غذایی معمول افراد را با استفاده از نوعی تجزیه و تحلیل به نام "شاخص های غذایی" مطالعه کنند.

این تیم با استفاده از نه شاخص غذایی که معمولاً مورد استفاده قرار می گیرد، پاسخ پرسشنامه غذایی 2590 دوقلو را تجزیه و تحلیل کردند. محققان میزان شباهت دوقلوهای همسان که 100 درصد ژن های آن ها را با هم مشترک هستند در مقایسه با دوقلوهای غیر همسان که 50 درصد ژن های آن ها مشترک است را مطالعه کردند.

این تیم دریافت که احتمالاً جفت های دوقلوی یکسان در نه شاخص غذایی دارای نمرات مشابه در مقایسه با جفت های دوقلوی غیر یکسان هستند. این مورد حتی در صورت در نظر گرفتن سایر فاکتورها مانند شاخص توده بدنی (BMI) و سطح ورزش نیز وجود داشت. نتایج نشان می دهد که یک عنصر ژنتیکی در الگوی مصرف غذا وجود دارد.

"اولتز مومپئو ماساچس" از کالج کینگ لندن گفت: ما از مطالعات دوقلوی قبلی می دانیم که یک ماده ژنتیکی قوی برای غذاهای خاص مانند قهوه و سیر و همچنین عادات غذایی کلی وجود دارد. آخرین مطالعه ما اولین مطالعه ای است که نشان می دهد که مصرف غذا و مواد مغذی همانطور که توسط نه شاخص رژیم غذایی اندازه گیری می شود نیز تا حدی تحت کنترل ژنتیکی است.

دکتر "ماسیمو مانگینو" از کالج کینگ لندن نیز گفت: مطالعه ما اولین تحقیق جامع در مورد تأثیر عوامل ژنتیکی و محیطی در تغییر در رفتار خوردن را نشان می دهد. این رابطه پیچیده بین ژنتیک و محیط را برجسته می کند و ممکن است پیامدهای بعدی برای آن داشته باشد.

این مطالعه فقط از داده های غذایی دوقلوهای ماده با میانگین سنی 58 سال استفاده کرده است. تحقیقات آینده باید شاخص های رژیم غذایی را در گروه متنوع تری از افراد بررسی کند تا ببیند آیا همان یافته ها درست است.

 

چهارشنبه ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱

(برابر با ۱ بهمن ۱۳۹۹)