نوآوران آنلاین- بر اساس یک مطالعه جدید در "ییل" پاسخ غیر طبیعی سیستم ایمنی بدن که با حمله و آسیب به سیستم عصبی مرکزی باعث بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) می شود، می تواند ناشی از فقدان یک اسید چرب خاص در بافت چربی باشد.
این یافته نشان می دهد که تغییر رژیم غذایی ممکن است به درمان برخی از افراد مبتلا به بیماری خود ایمنی کمک کند.
این مطالعه در مجله تحقیقات بالینی منتشر شده است.
بافت چربی در بیماران مبتلا به MS فاقد مقادیر طبیعی اسید اولئیک (یک اسید چرب اشباع نشده) است که در سطوح بالا یافت می شود. به عنوان مثال روغن های پخت و پز، گوشت ها (گوشت گاو ، مرغ و گوشت خوک)، پنیر، آجیل، تخمه آفتابگردان، تخم مرغ، ماکارونی، شیر، زیتون و آووکادو دارای این نوع اسید چرب هستند.
تیم تحقیقاتی "ییل" دریافت که این کمبود اسیدهای اولئیک منجر به از دست دادن سنسورهای متابولیکی که سلول های T را فعال می کنند می شوند و واسطه ای در پاسخ سیستم ایمنی بدن به بیماری های عفونی هستند. بدون اثرات سرکوب کننده این سلول های T سیستم ایمنی بدن می تواند به سلول های سالم سیستم عصبی مرکزی حمله کرده و باعث از دست دادن بینایی، درد، عدم هماهنگی و سایر علائم ناتوان کننده MS شود.
وقتی محققان اسیدهای اولئیک را در آزمایش های آزمایشگاهی وارد بافت چربی بیماران MS کردند، سطح سلول های T نظارتی افزایش یافت.
"دیوید هافلر" استاد مغز و اعصاب و ایمونوبیولوژی در این خصوص گفت: ما مدتی دانستیم که ژنتیک و محیط زیست در پیشرفت بیماری MS نقش دارند.
وی خاطرنشان کرد: چاقی باعث ایجاد سطح ناسالم التهاب می شود و یک عامل خطر شناخته شده برای MS است، مشاهده ای که وی را وادار به مطالعه نقش رژیم غذایی در MS می کند.
"هافلر" تأکید کرد: با این وجود، مطالعه بیشتر برای تعیین این که آیا خوردن رژیم غذایی حاوی اسید اولئیک می تواند به برخی از بیماران MS کمک کند، ضروری است.
چهارشنبه ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱
(برابر با ۱ بهمن ۱۳۹۹)