کد خبر : 265387 تاریخ : ۱۳۹۹ دوشنبه ۶ بهمن - 23:27
چرا علائم کرونا در برخی افراد شدیدتر است؟ منبع: اسپوتنیک / ترجمه: روزنامه نوآوران

نوآوران آنلاین- این که چرا اکثر افراد مبتلا به کرونا علائم خفیف دارند در حالی که عده ای به شدت بیمار می شوند، یک رمز و راز است؛ رمز و رازی که دانشمندان به سرعت در تلاش اند آن را حل کنند.

چاقی یا داشتن مشکلاتی مانند دیابت یا فشار خون بالا به عنوان عامل افزایش ریسک ابتلا به کرونای شدید شناخته شده است، اما این تمام داستان نیست. برخی از افراد به ظاهر سالم نیز می توانند از بیماری شدید رنج ببرند.

دانشمندان کشف کردند که افراد مبتلا به کرونای شدید از سلول های ایمنی خاصی در خون خود برخوردار نیستند. آن ها شامل سلول هایی هستند که تحت عنوان اولین پاسخ دهنده ها شناخته می شوند. مانند سلول های کشنده طبیعی و همچنین سلول هایی که پس از عفونت ایجاد می شوند و به طور خاص سلول های آلوده به ویروس کرونا مانند سلول های T را هدف قرار می دهند. دانشمندان همچنین کشف کردند که این بیماران در برخی از سیتوکین ها (پروتئین هایی که پاسخ ایمنی را تنظیم می کنند) تغییراتی دارند.

این بی نظمی سیستم ایمنی بدن می تواند به ریه ها و سایر اندام ها مانند قلب، کبد و مغز آسیب برساند.

به نظر می رسد در کرونای شدید، کنترل و تعادلاتی که معمولاً سیستم ایمنی بدن را کنترل می کنند تغییر کنند، اما آسیب به اندام های بدن توسط خود ویروس ایجاد نمی شود بلکه ناشی از پاسخ سیستم ایمنی بدن به ویروس است. قبل از شروع علائم، کشف این که چه کسی در معرض این پاسخ ایمنی فراری قرار دارد مهم است.

محققان از دانشگاه کمبریج دریافتند که تغییرات بسیار زودهنگام در پاسخ ایمنی به ویروس می تواند برای پیش بینی این که چه کسی به بیماری شدید مبتلا می شود و چه کسی به این ویروس مبتلا نشود، استفاده شود.

دانشمندان 605 نمونه خون از 207 فرد مبتلا به کرونا و 45 فرد سالم گرفته و پاسخ های ایمنی بدن آن ها را در طول 90 روز اندازه گیری کردند. در پایان مطالعه آن ها پاسخ های ایمنی افرادی را که دچار کرونای شدید بودند با افرادی که از بیماری خفیف رنج می برند یا بدون علامت هستند مقایسه کردند.

محققان دریافتند که در اوایل عفونت، سیستم ایمنی بدن افرادی که کرونای شدید دارند، در مقایسه با افراد مبتلا به بیماری خفیف، سطوح بالاتری از سیتوکین های التهابی مانند TNF-alpha تولید می کند.

افراد مبتلا به بیماری شدید همچنین سلول های ایمنی کمتری داشتند. به عبارت دیگر در اوایل عفونت، افراد مبتلا به بیماری شدید تعداد سلول های ایمنی کمتری دارند که می توانند ویروس را هدف قرار دهند و سطح التهاب بیشتری دارند.

محققان همچنین نشان دادند که در افرادی که تحت تأثیر این بیماری قرار دارند، التهاب در مرحله ای که علائم آن ها افزایش می یابد، بالاتر است. بسیاری از این تغییرات در شدیدترین بیماران 60 روز پس از شروع علائم وجود داشت.

از طرف دیگر، بیماران مبتلا به بیماری خفیف یا بدون علائم پاسخ ایمنی تطبیقی ​​زودرس و قوی به ویروس پیدا کردند. پاسخ ایمنی تطبیقی ​​جایی است که سیستم ایمنی بدن عفونت را شناسایی می کند و سپس سلول هایT ، سلول های B و آنتی بادی های خاص ویروس را برای مقابله با آن تولید می کند.

این افراد در هفته اول آلودگی و در تعداد بیشتری نسبت به افرادی که کرونای شدیدتری دارند، اجزای ایمنی تولید می کنند. پس از پاک شدن عفونت، تعداد سلول های ایمنی که به ویروس پاسخ می دادند به سرعت به حالت عادی بازگشت. هیچ مدرکی در مورد این افراد در مورد التهاب سیستمیک وجود ندارد که منجر به آسیب به اعضای بدن شود.

افرادی که به بیماری شدید مبتلا می شوند پاسخ ایمنی کمتری به ویروس دارند. در زمان بروز علائم، پاسخ ایمنی آن ها با افرادی که بیماری خفیف دارند بسیار متفاوت است.

 

سه شنبه ۲۶ ژانویه ۲۰۲۱

(برابر با ۷ بهمن ۱۳۹۹)