کد خبر : 266360 تاریخ : ۱۳۹۹ پنج شنبه ۱۴ اسفند - 02:27
مقابله با تومورها با دو نوع ویروس منبع: ایزی هلث آپشنز / ترجمه: روزنامه نوآوران

نوآوران آنلاین- یک گروه تحقیقاتی بین المللی به رهبری دانشگاه بازل استراتژی امیدوار کننده ای را برای واکسن های سرطانی درمانی ایجاد کرده است. آن ها با استفاده از دو ویروس مختلف به عنوان وسیله نقلیه، اجزای خاص تومور را در آزمایش بر روی موش های سرطانی به منظور تحریک سیستم ایمنی بدن آن ها برای حمله به تومور اجرا کردند. این رویکرد اکنون در مطالعات بالینی در حال آزمایش است.

استفاده از سیستم ایمنی به عنوان یک متحد در مبارزه با سرطان اساس طیف وسیعی از درمان های مدرن سرطان را تشکیل می دهد. یکی از این موارد واکسیناسیون سرطان درمانی است: به دنبال تشخیص، متخصصان تعیین می کنند که کدام یک از اجزای تومور می تواند به عنوان یک ویژگی شناسایی برای سیستم ایمنی بدن عمل کند. سپس بیمار با استفاده از واکسیناسیون دقیقاً این اجزا را تجویز می کند با این هدف که قوی ترین پاسخ ایمنی ممکن را در برابر تومور تحریک کند.

ویروس هایی که بی ضرر شده اند به عنوان وسیله نقلیه برای انتقال مولکول های مشخص تومور به بدن استفاده می شوند. در گذشته بسیاری از تلاش ها برای ایجاد این نوع سرطان درمانی به دلیل عدم پاسخ کافی ایمنی ناکام ماند. یکی از موانع این است که تومور از سلول های خود بدن تشکیل شده است و سیستم ایمنی بدن برای جلوگیری از حمله به چنین سلول هایی، اقدامات احتیاطی ایمنی را انجام می دهد.

به علاوه سلول های ایمنی بدن اغلب با حمله شدیدتر نسبت به خود بدن به وسیله ویروس خارجی به تومور حمله می کنند. تقریباً با تمام روش های درمانی سرطان از این نوع تاکنون توسعه یافته است، بنابراین اثر مطلوب بر روی تومور محقق نشده است.

گروه تحقیقاتی به سرپرستی پروفسور دانیل پینشوور از دانشگاه بازل قبلاً در مطالعات قبلی کشف کرده بود که ویروس های خانواده "آرنا" به عنوان وسایلی برای ایجاد پاسخ ایمنی قوی بسیار مناسب هستند. این گروه اکنون در ژورنال Cell Reports Medicine گزارش داده است که ترکیبی از دو ویروس عرصه مختلف نتایج امیدوار کننده ای را در آزمایشات حیوانی ایجاد کرده است.

محققان بر روی دو ویروس بسیار مرتبط با ویروس Pichinde و Lymphocytic choriomeningitis متمرکز شدند، ویروس هایی که آن ها از طریق روش های بیولوژیکی مولکولی برای استفاده به عنوان وکتور واکسن سازگار کردند. هنگامی که آن ها رویکرد استفاده از اجزای تومور انتخاب شده را ابتدا با یک ویروس و سپس در مرحله بعدی با دیگری انجام دادند، سیستم ایمنی بدن حمله خود را به دور از وسیله نقلیه و بیشتر به سمت محموله تغییر داد.

با استفاده از دو ویروس مختلف یکی پس از دیگری پاسخ ایمنی ایجاد شده را بر هدف واقعی مولکول تومور متمرکز می کنیم.

در آزمایش با موش ها محققان توانستند میزان فعال شدن سلول های T کشنده را که سلول های سرطانی را از بین می برد، اندازه گیری کنند. در 20 تا 40 درصد از حیوانات بسته به نوع سرطان ناپدید شد؛ در حالی که در سایر موارد سرعت رشد تومور حداقل به طور موقتی کند شد.

مطالعات مداوم با یک سرطان درمانی مبتنی بر ویروس منفرد آرنا قبلاً نتایج امیدوار کننده ای را نشان داده اند. اثرات بر روی تومورها در آزمایشات حیوانی را نمی توان مستقیماً به تأثیر آن بر انواع سرطانی مربوطه در انسان ترجمه کرد.

شرکت بیوتکنولوژی هوکیپا فارما که پینشوئر یکی از بنیانگذاران آن است، اکنون در حال بررسی تأثیر این رویکرد جدید در درمان سرطان در انسان است. این محقق می گوید: ما در حال تحقیق هستیم كه رویكرد ما به خودی خود می تواند به چه نتیجه برسد. اگر این موفقیت آمیز باشد، می توان طیف وسیعی از ترکیبات با روش های درمانی موجود را در نظر گرفت که در آن مکانیسم های مربوطه برای از بین بردن حتی بهتر تومورها به هم متصل می شوند.   

 

پنج شنبه ۴ مارس ۲۰۲۱           

(برابر با ۱۴ اسفند ۱۳۹۹)