کد خبر : 266364 تاریخ : ۱۳۹۹ جمعه ۱۵ اسفند - 01:11
تأثیر میکروبیوم روده بر آلزایمر منبع: نوروساینس ‌نیوز / ترجمه: روزنامه نوآوران

نوآوران آنلاین- تحقیقات جدید روی موش ها که در مجله Scientific Reports منتشر شده است اجماع علمی فزاینده را در مورد نقش میکروبیوم روده در اختلالات تخریب عصبی از جمله بیماری آلزایمر تقویت می کند.

این مطالعه به هدایت محققان دانشگاه علوم و بهداشت اورگان نشان داد که همبستگی بین ترکیب میکروبیوم روده و عملکرد رفتاری و شناختی موش های حامل ژن مرتبط با آلزایمر وجود دارد. موش ها ژن پروتئین پیش ساز آمیلوئید انسان را با جهش های غالب آلزایمر تولید شده توسط دانشمندان در ژاپن حمل کردند.

در ادامه این مطالعه رابطه بین میکروب ها در دستگاه گوارش و بیان ژن هایی که باعث بروز علائم آلزایمر مانند در موش ها می شوند را نشان می دهد.

"جیکوب رابر" استاد علوم اعصاب رفتاری در دانشکده پزشکی گفت: شما می دانید همان چیزی هستید که می خورید؟ این ممکن است بخشی از آن باشد. در حالی که همه موش ها از رژیم غذایی یکسانی تغذیه می کردند، میکروبیوم روده به روشی وابسته به ژنوتیپ تحت تأثیر قرار می گیرد و این به نوبه خود ممکن است بر مغز شما تأثیر بگذارد.

این یافته ها برای اولین بار ارتباط مستقیم بین میکروبیوم روده و تغییرات شناختی و رفتاری در مدل حیوانی بیماری آلزایمر را نشان می دهد و با مطالعه مشاهده ای اخیراً منتشر شده در افراد مبتلا به آلزایمر مطابقت دارد. در حقیقت، یک آزمایش بالینی ایالات متحده برای درمان بیماری آلزایمر خفیف تا متوسط ​​در حال حاضر در حال انجام است که شامل ترکیبی است که میکروب های روده را هدف قرار می دهد.

علاوه بر تغییرات شناختی و رفتاری که اندازه گیری شد، این مطالعه برای اولین بار رابطه ای را بین تغییرات میکروبیوم روده و تغییرات اپی ژنتیکی در بافت عصبی هیپوکامپ، منطقه ای از مغز تحت تأثیر آلزایمر نشان می دهد. این نوع تحقیق در افراد امکان پذیر نیست.

میکروبیوم مجموعه ای پیچیده از میکروارگانیسم ها مانند باکتری است که در طیف وسیعی از عملکردها در بدن نقش اساسی دارد. در این مورد، محققان می خواستند ببینند که آیا میکروبیوم روده بر روی اقدامات شناختی و رفتاری در موش های پرورش یافته در 6 ماهگی تأثیر می گذارد یا خیر. بنابراین آن ها موش های نوع وحشی را با مهندسی ژنتیکی برای حمل ژن پروتئین پیش ساز آمیلوئید انسان با جهش غالب آلزایمر مقایسه کردند.

آن ها دریافتند تغییراتی در میکروبیوم روده در گلوله های مدفوع اندازه گیری می شود با تنظیم اپی ژنتیکی ژن های آپولیپوپروتئین E و Tomm40 مطابقت دارد و هر دو با آلزایمر مرتبط هستند. آن ها همبستگی روشنی پیدا کردند، اما هنوز نمی توانند بگویند که آیا یکی باعث ایجاد دیگری شده است.

"رابر" گفت: میکروب ها ممکن است از طریق تغییرات اپی ژنتیکی در هیپوکامپ بر اقدامات رفتاری و شناختی مربوط به بیماری آلزایمر تأثیر بگذارند. یا به عنوان گزینه دیگر ممکن است تغییرات اپی ژنتیکی در هیپوکامپ بر تغییرات میکروبیوم روده تأثیر بگذارد.

مرحله بعدی تحقیق تعیین خواهد کرد که آیا با تغییر رژیم غذایی می توان علائم مشابه آلزایمر را در موش های دارای ژنتیک کاهش داد.

"رابر" گفت: قسمت جالب این امر این است كه شما می توانید میكروبیوم روده را دستكاری كنید. ما می توانیم از پروبیوتیک ها استفاده کنیم و ببینیم چه تاثیری دارد.

 

جمعه ۵ مارس ۲۰۲۱           

(برابر با ۱۵ اسفند ۱۳۹۹)