کد خبر : 267091 تاریخ : ۱۴۰۰ جمعه ۲۰ فروردين - 18:57
نوآوران در گفت‌و‌گو با مهدی تقوی بررسی کرد بحرانی‌تر شدن تنگناهای اقتصادی؛ پیامد موج جدید کرونا یکی از مشکلات اصلی که به دنبال شیوع کرونا در کشورمان در وضعیت هشداردهنده ای قرار گرفته بیکاری گسترده است.

نوآوران آنلاین- از زمانی که کرونا وارد ایران شد تا اکنون که یک سال از آن زمان می گذرد، اقتصاد ایران آسیب های بسیاری متحمل شده است.

سایه کرونا بر مشکلات اقتصادی تا حدی سنگینی کرده که همه بخش ها با مشکلات بسیاری مواجه شده اند. طی این مدت افراد بسیاری بیکار شدند و متاسفانه موفق به یافتن شغل موفق نیز نشدند و مشکلات مالی بسیاری برای خانواده شان ایجاد شد.

نمی توان نسبت به مشکل بیکاری که اکنون به شدت گسترش یافته است، بی تفاوت بود.

در شرایط کنونی نیز که مسؤولان اقدام به تعطیلی مقطعی شهرها کرده اند قطعاً بسیاری از بخش های اقتصادی آسیب های بیشتری خواهند دید و مشکلات بیشتری برای شان ایجاد خواهد شد.

این شرایط موجب بیکار شدن عده بیشتری می شود و وضعیت سخت تری حاکم خواهد شد.

از یک سو با توجه به شرایط فعلی نمی توان نسبت به آمارهای کرونا بی تفاوت بود و اقدامی در زمینه کنترل مرگ و میرها از طریق تعطیلی شهرهای قرمز نکرد و از دیگر سو نیز تعطیلی مشاغل موجب سخت تر شدن شرایط و بیکاری تعداد بیشتری از افراد می شود.

در چنین وضعیتی باید مسؤولان به گونه ای سیاست ها را تدوین و اجرایی کنند تا مشکلات بیش از این گریبان مردم را نگیرند.

در همین خصوص به گفت و گو با دکتر مهدی تقوی، اقتصاددان و عضو هیأت علمی دانشگاه پرداختیم.

تقوی طی گفت و گویی با خبرنگار نوآوران با اشاره به افزایش شمار بیکاران اظهار داشت: یکی از بدترین شرایط را در زمینه میزان بیکاری نیروی کار شاهد هستیم. در اقتصاد کشور ما فرصت های شغلی همواره کمتر از افراد جویای شغل بوده است و مشکل بیکاری وجود داشته است، اما در شرایط کنونی وضعیت واقعا بحرانی است؛ به ویژه این که گرانی بیداد می کند و قیمت ها با سرعت بسیار بالایی رشد می کنند. در چنین وضعیتی کشور باید مسؤولان به فکر افزایش فرصت های شغلی باشند.

وی افزود: در حال حاضر با توجه به گرانی ها و تورم بالا نیاز به شغل بیشتر احساس می شود، اما به جای این که بر تعداد شاغلان افزوده شود، روز به روز شمار بیکاران بالا می رود. کرونا نیز به وخامت اوضاع دامن زده است و بسیاری از افرادی که پیش تر دارای شغل بودند اکنون بیکار شده اند و این روند متاسفانه ادامه دار است. در شرایط کنونی بسیاری از افراد بیکار شده اند و در همه بخش ها به ویژه بخش خصوصی شاهد تعدیل نیروی انسانی هستیم.

این اقتصاددان با بیان این که کرونا موجب گسترده شدن بیکاری شده است، مطرح کرد: در بسیاری از واحدهای اقتصادی شاهد افزایش مشکلات اقتصادی و کمبود منابع مالی هستیم. در چنین وضعیتی امکان ادامه فعالیت برای کارفرمایان دشوار می شود و مجبور هستند با حداقل نیروی انسانی، فعالیت شان را ادامه دهند. طی یک سالی که کرونا در کشورمان فراز و فرود داشته است، با ریزش هایی در زمینه نیروی انسانی نیز مواجه بوده ایم و بسیاری از سرپرستان خانوار بیکار شده اند.

تقوی تأکید کرد: باید مسؤولان با توجه به شرایط فعلی تمهیدات لازم را بیاندیشند و تصمیماتی اتخاذ کنند تا از این شرایط خارج شویم و امکان فعالیت شغلی برای افراد فراهم شود. پیش از کرونا نیز سیاستگذاری های اشتباه موجب شد تا مشکلات بسیاری در زمینه اشتغال افراد ایجاد شود که در کنار نبود زیرساخت های مناسب دست به دست هم دادند و موجب شدند اکنون که کرونا در کشورمان غوغا می کند با بحران بیکاری نیز مواجه شویم.

وی با بیان این که افزایش بیکاری، تبعات اجتماعی بسیاری دارد گفت: مشکلات مالی افراد موجب رشد آسیب های اجتماعی و ناهنجاری هایی همچون دزدی می شود و در شرایطی که کشور دچار مشکلات بسیار زیادی می باشد، این وضعیت خطرناک است. در حال حاضر نیز کرونا بر شدت مشکلات روحی و روانی افراد در جامعه افزوده و می توان گفت شرایط واقعاً دشواری حاکم شده است.

این اقتصاددان ادامه داد: اکنون نیز تعطیلی شهرها موجب شده تا زنگ خطر بیکاری به صدا درآید. علاوه بر این که زنگ خطر کرونا به صدا درآمده است در زمینه بیکاری نیز وضعیت بغرنجی را شاهد هستیم که از مرز هشدار گذشته است، اما مسؤولان گامی در راستای رفع مشکل برنمی‌دارند و این وضعیت خطرناک همین طور تداوم می یابد.

تقوی ابراز تأسف کرد که با به صدا درآمدن زنگ خطر بیکاری باید منتظر به صدا درآمدن زنگ خطر سایر مشکلات اجتماعی همچون دزدی، فساد، ناهنجاری و بزهکاری های اجتماعی باشیم.

وی با بیان این که در واکاوی بروز مشکل بیکاری به مسأله نبود مدیریت صحیح می رسیم، ابراز داشت: یکی از علل اصلی شیوع گسترده کرونا نیز سوء تدبیرهایی است که مواجه هستیم. در حال حاضر کرونا بسیاری از ابعاد زندگی جامعه را تحت تاثیر قرار داده است و یکی از مهم ترین تاثیراتش نیز بر حوزه اقتصادی است که موجب شده اصناف با رکود مواجه شوند و بنگاه های اقتصادی به دلیل ورشکستگی، چاره ای جز تعدیل نیروی انسانی نداشته باشند. تا زمانی که شرایط این گونه باشد و مدیریت صحیحی اتخاذ نشود، نمی توان امید به بهبود وضعیت داشت.