کد خبر : 308844 تاریخ : ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۵ خرداد - 20:50
مینو محرز در گفت و گو با نوآوران: تا زمانی که همه افراد واکسینه نشده‌اند خطر کرونا وجود دارد یکی از مهم ترین ویژگی های ویروس کرونا که موجب شده ابعاد بسیاری از آن همچنان پس از گذشت یک سال تحقیق و مطالعه کشورهای مختلف پیرامون آن ناشناخته و مبهم باقی بماند، غیرقابل پیش بینی بودن و جهش های مکرری می باشد که این ویروس در کشورهای مختلف و طی زمان های متفاوت داشته است.

نوآوران آنلاین- از آغاز شیوع کرونا که در ووهان چین بود تا کنون این ویروس چندین بار جهش داشته و با گونه های جدید انگلیسی، آفریقایی و هندی آن مواجه بوده ایم.

به تناسب این جهش ها میزان خطر مرگ و میر و قدرت انتقال نیز افزایش چشمگیری یافته و به بحران جدی برای جوامع بشری تبدیل شده است.

متاسفانه تا کنون درمان مشخصی برای کرونا شناسایی نشده است و واکسن هایی که در حال حاضر به افراد تزریق می شود این اطمینان را ایجاد نمی کنند که آن ها دیگر امکان ابتلاء به کرونا ندارند.

از این رو باید همه افراد جامعه با در نظر داشتن حساسیت شرایط کنونی نسبت به رعایت نکات بهداشتی کوشا باشند.

در همین خصوص به گفت و گو با دکتر مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا، رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران پرداختیم که مشروح آن تقدیم مخاطبان گرامی می شود. 

محرز طی گفت و گویی با خبرنگار نوآوران اظهار داشت: طی بیش از یک سالی که کرونا در ایران شیوع یافته است، پس از هر تعطیلاتی که شاهد بودیم، کرونا به شکلی غیرقابل کنترل درآمد و وضعیت شهرهای آبی نیز قرمز شد و کل کشور در وضعیت خطرناک و بحرانی قرار گرفت. علت این امر را می توان مسافرت های افراد دانست که در بسیاری از موارد شاهد عدم رعایت پروتکل ها هستیم و همین امر موجب شیوع گسترده تر ویروس کرونا شده است.

وی ادامه داد: تنها راه کنترل کرونا و کاهش شمار مبتلایان و مرگ و میرها این است که مانع از مسافرت ها شویم. در واقع باید تاکید کرد که جاده ها بسته شوند تا افراد از شهر خود خارج نشوند و ویروس کرونا را به دیگر کشورها منتقل نکنند. تا زمانی که مسافرت ها همچنان به قوت خود باقی باشد و جاده ها شلوغ باشند آمار ابتلاء به کرونا نیز بالا خواهد بود و به دنبال آن شاهد افزایش مرگ و میرها نیز خواهیم بود. از همین رو ضروری است که مسؤولان نسبت به این امر هشیار باشند که باید جاده ها را مسدود کنند؛ به ویژه در شرایط کنونی که با تعطیلی مدارس مواجه هستیم و قطعاً با تعطیلی دانش آموزان و آغاز تعطیلات تابستانی، خانوارها اقدام به سفرهای برون شهری خواهند کرد.

این عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا گفت: کرونا شوخی نیست و این ویروس مداوم در حال جهش های مختلف است و رفتارش قابل پیش بینی نیست. به همین جهت باید افراد پروتکل ها را رعایت کنند و اجازه ندهند که شاهد موج های سهمگین باشیم. در شرایط کنونی باید مردم رعایت کنند و از سفر اجتناب ورزند و همچنین مسؤولان امکان مسافرت های برون شهری را محدود کنند و با ایجاد محدودیت هایی برای تردد در جاده ها آمار کرونا را کاهش دهند.

محرز تأکید کرد: کشور ما طی یک سال اخیر موج های خطرناکی از کرونا را تجربه است و بروز موج شدیدتر بعید نیست؛ به ویژه این که در تعطیلات تابستانی به طور معمول، خانواده ها سفر می کنند. اگر مردم رعایت نکنند مجدد با آمار مرگ و میر بالا مواجه خواهیم بود.

وی افزود: به هر نحو ممکن باید میزان ابتلا را به حداقل برسانیم و اجازه ندهیم که موج جدیدی از مرگ و میرها راه بیافتد. متاسفانه یکی از مهم ترین مشکلاتی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم بی تفاوتی مردم و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی توسط آن هاست. برای نمونه می توان به ماسک زدن اشاره کرد که یک اقدام ساده و در عین حال مؤثر برای جلوگیری از انتقال کروناست ولی برخی افراد نسبت به آن بی توجه اند و از ماسک در محیط های عمومی استفاده نمی کنند.

این عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا ابراز تأسف کرد که عنان کنترل کرونا از دست خارج شده است و افزون بر آن با رعایت نکردن موارد بهداشتی مواجه هستیم که کار را دشوار می کند.

محرز توصیه کرد: در شرایط کنونی بهترین اقدام این است که هشیار باشیم و تصور نکنیم که با تزریق واکسن به برخی از گروه های سنی، خطر کرونا رفع شده است و دیگر اثری از این ویروس نیست. تا زمانی که همه افراد جامعه واکسینه نشده اند خطر کرونا همچنان وجود دارد و نمی توان با اتکا به واکسیناسیون برخی افراد، نسبت به رعایت پروتکل ها بی تفاوت بود؛ چرا که تا زمانی که دوز دوم واکسن به افراد تزریق نشود، امکان ابتلای شان به کرونا وجود دارد.