در پی نتایج اقتصادی نگرانکننده، شرکت تسلا در جستجوی فردی برای جایگزینی ایلان ماسک، متحد دونالد ترامپ، است؛ کسی که اعلام کرده بهزودی از فعالیتهای دولتیاش کنارهگیری میکند.
در پی نتایج اقتصادی نگرانکننده، شرکت تسلا در جستجوی فردی برای جایگزینی ایلان ماسک، متحد دونالد ترامپ، است؛ کسی که اعلام کرده بهزودی از فعالیتهای دولتیاش کنارهگیری میکند.
ایلان ماسک، مشاور ارشد کاخ سفید و مدیرعامل تسلا و اسپیسایکس، در تاریخ ۳۰ آوریل ۲۰۲۵ در نشستی در کاخ سفید شرکت کرد.
به گزارش روزنامه والاستریت ژورنال در تاریخ ۳۰ آوریل، همزمان با سقوط ارزش سهام تسلا و نگرانی برخی سرمایهگذاران از تمرکز بیش از حد ایلان ماسک بر کاخ سفید، هیئتمدیره تسلا بهطور جدی به دنبال یافتن جانشینی برای این میلیاردر آمریکایی بوده است. حتی گفته میشود این شرکت با چند مؤسسه جذب مدیران ارشد تماس گرفته تا مدیرعامل بعدی را بیابد.
همزمان، هیئتمدیره تسلا از ماسک خواسته زمان بیشتری را صرف اداره شرکت کند و این موضوع را بهطور عمومی اعلام نماید تا خیال سهامداران و سرمایهگذاران راحت شود. ماسک نیز روز ۲۲ آوریل اعلام کرد از ماه مه از دولت ترامپ فاصله میگیرد تا بر فعالیتهای کارآفرینانهاش متمرکز شود.
حتی دونالد ترامپ نیز رفتن او را پذیرفته است. رئیسجمهور آمریکا در نشستی دولتی گفت: “تو میتوانی هرقدر که بخواهی بمانی… اما فکر میکنم بالاخره دلت برای ماشینهایت تنگ میشود و میخواهی به خانه برگردی.”
در مقابل، شرکت تسلا این گزارش را بهشدت رد کرده است. “رابین دنهولم”، رئیس هیئتمدیره تسلا، در حساب رسمی این شرکت در شبکه اجتماعی X نوشت: “برخی رسانهها امروز اشتباه گزارش دادند که هیئتمدیره تسلا با مؤسسات جذب مدیر تماس گرفته تا به دنبال مدیرعامل جدیدی بگردد. این خبر کاملاً نادرست است… مدیرعامل تسلا ایلان ماسک است و هیئتمدیره کاملاً به توانایی او برای ادامه مسیر رشد هیجانانگیز شرکت اطمینان دارد.”
این شایعات در حالی منتشر میشود که وضعیت مالی تسلا بحرانی توصیف شده است. این شرکت چند روز پیش اعلام کرد سود سهماهه نخست سال ۲۰۲۵ نسبت به سال گذشته ۷۱ درصد کاهش یافته است. ارزش سهام تسلا نیز از زمان آغاز به کار دولت ترامپ و ورود ماسک به دولت، حدود ۳۵ درصد افت کرده است. رکود بازار خودروهای برقی و عوارض جنگ تجاری آغازشده توسط ترامپ، بهویژه در بازار چین که برای تسلا بسیار مهم بود، از دلایل این وضعیتاند.
نمیتوان از کنار تأثیر حضور ماسک در کمیسیون موسوم به Doge (کمیسیون بهرهوری دولت) نیز گذشت؛ نهادی که ادعا داشت میتواند ۲ هزار میلیارد دلار صرفهجویی در بودجه فدرال ایجاد کند، اما اکنون تنها ۱۶۰ میلیارد صرفهجویی را اعلام کرده است. نزدیکی آشکار ماسک به ترامپ و حمایت او از احزاب راست افراطی در اروپا، نظیر AfD آلمان، به تصویر برند تسلا لطمه زده و بر فروش تأثیر منفی گذاشته است. بهطور مثال، طبق آمار منتشرشده در فرانسه، ثبت خودروهای تسلا در آوریل نسبت به سال قبل حدود ۶۰ درصد کاهش یافته است.
حتی در داخل شرکت نیز نارضایتیهایی به وجود آمده. برخی کارکنان تسلا از حضور پررنگتر ماسک در واشنگتن نسبت به دفتر مرکزی در آستین، ابراز نگرانی کردهاند. طبق گزارش والاستریت ژورنال، یکی از مدیران تسلا در کالیفرنیا گفته استخدام و حفظ استعدادها در شرکت سختتر شده و اگر ماسک کنارهگیری کند، شرکت وضعیت بهتری خواهد داشت. این مدیر بعد از افشای صحبتهایش از تسلا کنار گذاشته شد.
در نهایت، برخی اعضای هیئتمدیره از جمله همبنیانگذار شرکت، “جیبی استراوبل”، در تلاشاند با ملاقات با سرمایهگذاران، اطمینان دهند که تسلا هنوز در مسیر درستی حرکت میکند. با این حال، اگر سهامداران رسماً به ماسک پشت کنند، ممکن است دوران او در تسلا پس از نزدیک به ۲۰ سال به پایان برسد.