متاسفانه باید عنوان کنیم که قهوه برای بسیاری از افراد به ویژه برای مادران باردار مضر میباشد؛ چرا که تاثیر منفی بر جنین آن ها میگذارد.
مترجم: آرزو قادری
یکی از نوشیدنیهای گرم و محبوب که به ویژه در فصل سرد افراد از آن استفاده میکنند قهوه میباشد. کافئین یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده قهوه است و مهم ترین تاثیر را بر روی سیستم عصبی مغز و تمرکز میگذارد. در کافئین معمولا موادی وجود دارد که باعث تحریک ضربان قلب و بالا رفتن فشار خون می شود.
متاسفانه باید عنوان کنیم که قهوه برای بسیاری از افراد به ویژه برای مادران باردار مضر میباشد؛ چرا که تاثیر منفی بر جنین آن ها میگذارد. اگر هم در دوران بارداری به قهوه وابسته شوند، مشکلات بسیار زیادی برای شان ایجاد میشود.
یکی از مهم ترین تاثیرات کافئین بر جنین، کاهش وزن است که معمولا به همین جهت توصیه میشود مادران باردار از مصرف کافئین و به ویژه قهوه در دوران بارداری جلوگیری کنند.
خطر دیگر، سقط جنین میباشد. اگر میزان مصرف کافئین به حدی باشد که زنان باردار دچار مشکل شوند احتمال خطر سقط در آن ها افزایش می یابد.
افزایش مصرف کافئین موجود در قهوه در زنان باردار میتواند به زایمان زودرس آن ها منجر شود و این خطر زایمان را افزایش میدهد. از دیگر عوارض کافئین در دوران بارداری و شیردهی میتوان به تغییر میزان شیر مادر اشاره کرد که میتواند پس از تولد جنین، مشکل ساز شود.
در دوران بارداری حتی مصرف بسیار کم کافئین نیز میتواند مشکل ساز شود و عوارض خطرناکی را به دنبال داشته باشد. از جمله خوراکیها و مواد غذایی که در آن ها کافئین به میزان زیاد وجود دارد، میتوان به نوشیدنیهای انرژیزا، انواع شکلاتها، هات چاکلت، چای سیاه کیسهای، چای سبز، قهوه و نسکافه اشاره کرد.