سلامت 01 بهمن 1403 - 6 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
منبع: لایوساینس

راهکارهایی برای پیشگیری از بروز افسردگی

از جمله مهم ترین اختلال‌های روانی که در جوامع بشری بسیاری از شهروندان با آن مواجه هستند بروز افسردگی است.

علائم افسردگی

مترجم: آرزو قادری

از جمله مهم ترین اختلال‌های روانی که در جوامع بشری بسیاری از شهروندان با آن مواجه هستند بروز افسردگی است. به ویژه در شرایط کنونی که بعد از دوران کرونا به سر می‌بریم و آن دوران منجر به بروز مشکلات روحی و روانی بسیار زیادی برای افراد در همه کشورهای دنیا اعم از پیشرفته و توسعه نیافته و غیر پیشرفته ایجاد کرده است. از جمله علائم افسردگی می‌توان کاهش لذت بردن از زندگی، کاهش شادمانی، افکار مکرر درباره مرگ و خودکشی، کاهش وزن و یا افزایش یکباره وزن، مشکل در تمرکز و تفکر و عدم امکان تصمیم گیری مناسب، از دست دادن احساس ارزشمندی، ایجاد احساس عذاب وجدان، کندی در انجام امور روزانه، بی‌قراری و ناآرامی، خواب زیاد و یا کم، تغییرات اشتها و تغییرات خلق و خو را نام برد.
این ها علائمی هستند که در افراد مبتلا به افسرده به وضوح به چشم می‌خورد؛ به ویژه در زنان شاهد ابتلای بیشترشان به افسردگی هستیم. تقریبا در زنان بر اساس مطالعات صورت گرفته و تحقیقات انجام شده محققان به این نتیجه رسیدند که زنان صورت‌های شدیدتری از افسردگی را تجربه می‌کنند و تقریباً دو برابر بیش از مردان ابتلا به افسردگی در آنها شایع است. شاید یکی از دلایل آن حساسیت بیش از اندازه زنان نسبت به مسائل و محرک‌های بیرونی است و حتی می‌توان در این زمینه زایمان را نیز عامل اصلی بروز افسردگی در زنان دانست که بسیاری از زنان بعد از زایمان دچار افسردگی بعد از زایمان می‌شوند. در مردان کمتر شاهد بروز افسردگی هستیم و در کودکان نیز متاسفانه افرادی که درگیر تروماهای ذهنی می شوند. مشکلاتی همچون افسردگی را شاهد هستیم. کودکانی که زیاد گریه می کنند، انرژی شان کم است، سرکش طغیانگر هستند، وابستگی زیادی به یکی از والدین دارند و در برقراری ارتباط با دوستان شان دچار مشکل هستند. اینها علائمی از افسردگی در کودکان است.
برای نجات از افسردگی، راه های بسیار زیادی وجود دارد که یکی از آن ها داشتن تغذیه مناسب است. متاسفانه رژیم غذایی بسیاری از افراد در جوامع بشری در حال حاضر نامناسب است و همین امر منجر به بروز مشکلاتی همچون افسردگی می‌شود از جمله اینکه غذاهایی که دارای قند مصنوعی است و فرآوری شده است بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند که همین امر به بروز افسردگی و تشدید آن دامن می زند. از دیگر سو میوه و سبزیجات و روغن زیتون و اسیدهای چرب امگا سه کمتر مورد توجه افراد در رژیم غذایی شان قرار می‌گیرند و همین امر منجر شده تا بسیاری از مشکلات روانی همچون افسردگی آن ها را در محاصره خود قرار دهند. یکی دیگر از راه های جلوگیری از بروز افسردگی کنترل احساسات منفی است. افراد باید افکار آزاردهنده و منفی را از خود دور کنند و در آن غرق نشوند و به گونه ای باید عمل کنند که احساسات منفی شان را مدیریت کنند و به مراقبه و خودآگاهی بپردازند. همچنین ورزش منظم از جمله عواملی است که می تواند در کنترل افسردگی نقش بسیار موثری داشته باشد البته افسردگی یک بیماری نیست که با یک بار ورزش و یا نهایتاً یک هفته ورزش درمان یابد. باید ورزش به صورت منظم باشد تا هورمون های فرد تغییر کند و از افسردگی و استرس به دور باشند. البته باید این نکته را هم مورد توجه قرار دهیم که ورزش منجر به ترشح هورمون های شادی آور در فرد می شود، اما تغذیه و نقش مدیریت احساسات منفی و کنترل آن ها نیز نباید نادیده گرفته شود. سبک زندگی افراد سالم را اگر بررسی کنیم متوجه این خواهیم شد که ورزش و تغذیه مناسب در برنامه روزانه نقش قابل توجهی دارند و همین امر منجر به کاهش مشکلات روانی همچون افسردگی می شود و به افزایش اعتماد به نفس آنها کمک می کند.

نویسنده
سحر شمخانی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *