در شرایط کنونی باید در راستای صرفه جویی انرژی در کلیه وزارتخانه ها، سازمانهای تابعه، نهادهای عمومی و شرکتهای دولتی و خصوصی، شاهد همکاری و مشارکت سازنده همگانی در کاهش مصرف انرژی باشیم.
در شرایط کنونی باید در راستای صرفه جویی انرژی در کلیه وزارتخانه ها، سازمانهای تابعه، نهادهای عمومی و شرکتهای دولتی و خصوصی، شاهد همکاری و مشارکت سازنده همگانی در کاهش مصرف انرژی باشیم.
با توجه به وضعیت نا به سامان، ناترازی تولید و مصرف بی رویه و غیر استاندارد انرژی باید به منظور نظارت بر حُسن اجرای مدیریت مصرف انرژی در هر یک از ساختمانها و اماکن دولتی اعم از اداری و صنعتی فقط، یک فرد مطلع و کارآمد بدون ایجاد هر گونه پست سازمانی و ابلاغی در جهت نظارت بر اجرای این مهم تلاش کند و همگان ملزم به همکاری با وی باشند.
در ادارات حتی الامکان باید نصب میزان الحراره یا دماسنج در نقاط مختلف ساختمان، دمای محیطی را حتما زیر 21 درجه سانتی گراد تنظیم کرد و از باز کردن غیر معقول پنجره ها در طول روز اکیدا جلوگیری نمود.
همچنین باید از روشن کردن هر نوع لوستر، در اتاق رؤسا و مدیران و چراغ های تزئینی به خصوص در ساعاتی که جلسات عمومی تشکیل نمیشود اجتناب ورزید.
همچنین باید دقت شود که حداکثر یک ساعت قبل از شروع کار ادارت سیستم گرمایشی روشن و دقیقاً یک ساعت قبل از پایان کار رسمی سیستم خاموش گردد.
در راستای کنترل مصرف انرژی باید کار عایق بندی موتورخانه ها و نصب سیستم پایش الکترونیکی دمای موتورخانه ها با کمک شرکتهای دانش بنیان و با توجه به حرارت محیط بیرونی و نحوه نصب و بهره گیری علمی از تاسیسات مد نظر قرار گیرد. کلیه لامپ های رشته ای، نئون مارپیچی و مهتابی قدیمی نیز باید به تدریج از چرخه تولید خارج شده و با لامپ های جدید LED و SMD تعویض گردند، این امر شامل لامپ های خطی یا مدادی و کلیه پروژکتورهای قدیمی به خصوص در سالن ها، سوله ها انبارها، راهروها و محوطه های بیرونی اماکن صنعتی و اداری و ورزشی، کلیه کارگاه ها و کارخانجات نیز میگردد.
همچنین باید در راستای مدیریت صحیح مصرف انرژی، استفاده از هر گونه پرده ضخیم، تزئینی و پوشاندن پنجره ها برای پیشگیری از ورود نور طبیعی ممنوع باشد. بدیهی است که در زمانهای تابش آفتاب از طبقه اول ساختمان به بالا به خصوص اتاق هایی که به نسبت تقریبی بیشاز 1.5 متر مربع پنجره رو به خورشید در هر 12 متر مربع سطح اشغال وجود دارد، روشن کردن هرگونه چراغ در طول روز اکیدا ممنوع است. در صورت لزوم، کارکنان میتوانند از چراغ مناسب مطالعه LED استفاده بفرمایند. حتی الامکان در اماکنی که تردد کمتری وجود دارد، مثل راهروها و لابلای قفسه کتابخانه ها حتما از حسگرها یا سنسورهای نوری برای روشنایی بهره گیری شود و در اماکن بیرونی که لازم است در ایام شب چراغی روشن باشد، حتماً از سیستم “فتوسل” برای حداکثر صرفه جویی استفاده شود.
میزان مصرف گاز در موتورخانه ها، آشپزخانه ها، آبدارخانه های ادارات، کوره های دمنده کاملا بی رویه است و باید مورد ممیزی و پایش مستمر قرار گیرد.
همانطور که در سطور بالا مطرح شد، باید در هر ساختمان اداری، فردی برای نظارت بر نحوه مصرف انرژی و تهیه و تنظیم گزارش پایش انرژی و ارائه پیشنهادات سازنده منصوب گردد که به طور مستمر و کتباً به مقام اجرایی مربوطه گزارش نماید و با یادداشت برداری از میزان مصرف کنتور در قبل و بعد از اجرای این دستورالعمل بخش های ساعی مورد تشویق و بخش های خاطی مورد تنبیه اداری قرار گیرند. امیدواریم با رعایت این موارد، برنامه خاموشی در سراسر کشور برطرف یا به حداقل برسد و این چنین شاهد ناترازی انرژی نباشیم که این روزها گریبان مردم و صنایع را گرفته است.