اخیراً ترامپ، سیاستهای تجاری و تعرفهای اعمال کرده است که موجب شده سرمایه گذاران جهانی نگران آینده اقتصادی باشند. این تعرفهها شامل کالاهای وارداتی از چین، اتحادیه اروپا، کانادا و سایر کشورهای مهم است. این اقدام ترامپ موجب می شود اقتصاد جهانی از یک سو دچار رکود شود و از دیگر سو نیز بی ثباتی اقتصادی گردد.
اخیراً ترامپ، سیاستهای تجاری و تعرفهای اعمال کرده است که موجب شده سرمایه گذاران جهانی نگران آینده اقتصادی باشند.
این تعرفهها شامل کالاهای وارداتی از چین، اتحادیه اروپا، کانادا و سایر کشورهای مهم است. این اقدام ترامپ موجب می شود اقتصاد جهانی از یک سو دچار رکود شود و از دیگر سو نیز بی ثباتی اقتصادی گردد.
*تورم جهانی
سیاستهای تجاری و تعرفهای ترامپ در وهله نخست، موجبات افزایش قیمت کالاها و تورم جهانی را فراهم می کند؛ چراکه شرکتهای واردکننده مجبور میشوند هزینههای بالاتری را بپردازند و این هزینهها به مصرفکنندگان منتقل میشود که در نهایت منجر به افزایش تورم خواهد شد.
*رکود جهانی
تعرفههایی که اکنون ترامپ ایجاد کرده است، بسیار بالاست و افزون بر رشد قیمت کالاها موجب رکود گسترده جهانی اقتصاد می شود. به دنبال این وضعیت، مناسبات تجاری و اقتصادی میان کشورها به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و همین امر رکود شدیدی را بر اقتصاد جهانی تحمیل می کند.
تشدید سیاست های تعرفه ای این چنینی می تواند رشد اقتصادی جهان را مختل و برای همه کشورها مشکلاتی ایجاد کند.
کشورهای صادرات محوری همچون چین، آلمان، مکزیک و کانادا که ترامپ، سیاست های تعرفه ای برای واردات کالاهای شان وضع کرده است، اقتصاد شان دچار می شود.
*جنگ تجاری و اقدامات تلافیجویانه
یکی از اتفاقاتی که ممکن است در ادامه جنگ اقتصادی که ترامپ راه انداخته است، بروز یابد وضع تعرفه های سنگین توسط دیگر کشورها از امریکاست که می تواند جنگ تجاری تمامعیار به دنبال داشته باشد که این شرایط، اقتصاد جهانی را تهدید می کند و برای همه کشورها زیانبار خواهد بود.
*آسیب به اقتصاد آمریکا
ترامپ تلاش دارد تا از طریق وضع تعرفه های سنگین، اقتصاد امریکا را تقویت کند، اما در عمل این اتفاق نخواهد افتاد و به هدفش نخواهد رسید. حتی احتمال می رود که به زیان اقتصاد امریکا نیز باشد و بسیاری از کسب و کارها و بخش های تولیدی و صنعتی ایالات متحده نیز از این اقدام آسیب ببینند.
بهویژه بخش های صنعتی همچون صنایع خودروسازی، تولیدکنندگان لوازم خانگی و قطعات الکترونیکی که نیازمند واردات مواد اولیه همچون فولاد و آلومینیوم هستند، متحمل هزینه های زیادی می شوند و نهایتاً این هزینه ها از جیب مردم امریکا پرداخته خواهد شد و در قالب گرانی بروز می یابد. همین امر منجر به کاهش تقاضا و در نهایت کاهش رونق کسب و کارها و ایجاد رکود در این کشور می شود. طبیعتاً در چنین وضعیتی، فرصت های شغلی نیز در امریکا کاهش خواهند داشت و مردم این کشور دچار مشکل خواهند شد.
* بیثباتی بازارهای مالی
تعرفههای تجاری و جنگهای اقتصادی باعث افزایش عدم اطمینان در بازارهای مالی میشوند. سرمایهگذاران نگران هستند که کاهش تجارت جهانی و افزایش هزینههای تولید به کاهش سود شرکتها و در نتیجه افت شاخصهای بورس منجر شود. والاستریت قبلاً در واکنش به تعرفههای جدید شاهد نوسانات شدیدی بوده است و بسیاری از کارشناسان هشدار دادهاند که ادامه این سیاستها میتواند بازارهای مالی را دچار بحران کند.
*تأثیر منفی بر جایگاه آمریکا در اقتصاد جهانی
سیاستهای تعرفه ای ترامپ باعث شده که کشورهای دیگر به دنبال شرکای تجاری جایگزین این کشور باشند و از شدت وابستگی اقتصادشان به اقتصاد امریکا بکاهند تا با مشکلات مالی کمتری مواجه شوند.
تداوم چنین رویه ای می تواند کاهش نفوذ اقتصاد امریکا در جهان و انزوای این کشور را در مبادلات تجاری اقتصادی به دنبال داشته باشد.
افزون بر این، سیاستهایی که ترامپ در پیش گرفته است موجب می شوند که دیگر کشورها نسبت به ایالات متحده اعتمادشان را از دست بدهند که این امر به زیان اقتصاد این کشور تمام می شود.
ترامپ تلاش دارد تا با وضع تعرفه های سنگین، اقتصاد امریکا را تقویت کند؛ این در حالی است که چنین سیاستهایی بیش از آن که به نفع اقتصاد آمریکا باشد، به ضرر آن تمام خواهد شد؛ چراکه افزایش قیمت کالاها، کاهش قدرت خرید مردم، کُند شدن رشد اقتصادی، بیثباتی بازارها و افزایش تنشهای تجاری، همه نشان از آن دارند که سیاستهای تعرفهای ترامپ، تأثیرات منفی گستردهای بر اقتصاد جهانی و حتی اقتصاد داخلی آمریکا خواهد داشت و رکودی بی سابقه در زمینه صادرات ایجاد خواهد کرد.