اجتماعی 15 خرداد 1404 - 4 هفته پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
دکتر قاسم محمدی مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران:

شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران از ماده 141 خارج گردید

شرکت چوب و کاغذ مازندران، تنها مجموعه صنعتی کشور که قرارداد رسمی با وزارت آموزش و پرورش برای تولید کتاب‌های درسی دارد، به دلیل قطع برق تمامی خطوط تولید خود را از مدار خارج کرده است. در بحبوحه بحران انرژی و چالش‌های ناشی از ناترازی برق در کشور، صنعت تولید کاغذ آموزشی با مشکلاتی جدی مواجه شده است.شرکت چوب و کاغذ مازندران تنها تأمین‌کننده رسمی کاغذ کتاب‌های درسی دانش‌آموزان به دلیل قطع برق، خطوط تولید خود را متوقف کرده و وضعیت تولید را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

 

ناترازی‌های انرژی و قطعی برق در سال گذشته در کارخانه مازندران موجب شد که این کارخانه نتواند تا اسفند ماه به تعهد خود عمل کند،‌ حالا چند روزی است که قاسم محمدی پس از چندین ماه سرپرستی در کارخانه کاغذ مازندران به عنوان مدیرعامل شرکت چوب و کاغذ مازندران انتخاب شده است،‌

قاسم محمدی دارای دکترای حقوق بین الملل و استاد دانشگاه بوده و سابقه نمایندگی در مجلس شورای اسلامی را دارد.از جمله سوابق وی سرپرست اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان، مدیرکل روابط عمومی وزارت اقتصاد و عضو هیات مدیره و مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان می باشد.

وی از مدیران و مشاوران بانک‌های کشاورزی، قوامین و سپه بوده و در شرکت کشت و صنعت توسعه ملی به عنوان رئیس هیات مدیره فعالیت داشته است.

محمدی با اشاره به قرارداد سال 1403 این کارخانه با وزارت آموزش و پرورش برای تامین کاغذ کتاب‌های درسی گفت: قرارداد با آموزش و پرورش اسفند ماه سال گذشته به پایان رسید،‌ کارخانه مازندران در این قرارداد متعهد شده بود که 35هزار تن کاغذ تحریر را تولید و در اختیار آموزش و پرورش قرار دهد،‌ اما ناترازی‌های انرژی در سال گذشته موجب شد،‌ نتوانیم همه این 35 هزار تن را تولید کنیم.

وی ادامه داد:‌ زمانی که من به کارخانه آمدم حدود 15 هزار تن از این تعهد انجام شده بود‌، در ادامه تا امروز ما 5 هزار تن دیگر نیز تولید و در اختیار آموزش و پرورش قرار دادیم. اما یک نکته بسیار مهم در این زمینه وجود دارد:‌ در همان نخستین روزهای حضورم در کارخانه با بررسی قرارداد متوجه شدم که هر کیلو کاغذ تحریر در قرارداد 45 هزار تومان قیمت‌گذاری شده است، این در حالی است که مواد اولیه تولید در مازندران وارداتی است،‌ چوب ما از روسیه‌، وارد می‌شود،‌ خمیر الیاف بلند،‌ آب اکسیژنه و… وارداتی است،‌ قطعات به دلیل تحریم از بازارهای دوم و سوم خریداری می‌شود،‌ در نتیجه ضریب اضافه می‌خورد و گران‌تر تمام می‌شود. از سوی دیگر سال گذشته نیمه دوم‌، ما با تکان‌های ارزی شدیدی مواجه شدیم که مواد اولیه را برایمان چند برابر کرد. روز به روز نیز بر قیمت مواد اولیه افزوده می‌شود،‌ بنابراین قیمت تمام شده کاغذ تولیدی ما بالاتر رفته است.

وی با اشاره به اینکه هدف اصلی کارخانه مازندران تامین کاغذ آموزش و پرورش است و این را وظیفه حاکمیتی می‌داند،‌ گفت: هیئت مدیر کارخانه پس از بررسی تمام جوانب این موضوع قیمت تمام شده کاغذ برای کارخانه 75 هزار تومان اعلام کرد،‌ این در حالی است که ما باید کاغذ را 30 هزار تومان زیر قیمت تمام شده در اختیار آموزش و پرورش قرار دهیم،‌ از سوی دیگر ما یک بنگاه اقتصادی هستیم که نسبت به تامین حقوق 1700 پرسنل و سایرملزومات تولید نیز مسئول هستیم.با این وجود ما پس از اتمام تاریخ قرارداد بدون اینکه تولید را قطع کنیم،‌ عمل به تعهد را انجام دادیم،‌ اما همزمان پیشنهاد جدیدی را نیز مطرح کرده‌ایم:‌ ما قبل از هر چیز مسئله را به وزارت آموزش وپرورش،‌ شرکت چاپ و نشر و شرکت افست مطرح کردیم‌، آن‌ها قانع شدند و پذیرفتند که ما اکنون با یک قیمت واقعی و یک قیمت قدیم که حتما باید متمم دریافت کند،‌ روبرو هستیم.

دکتر محمدی مهمترین برنامه راهبردی خود را در راستای استمرار تولید، خروج از ماده 141 دانست و افزود: برابر مفاد اساسنامه شرکت و با استناد به شرایط و مزایای مقرر در ماده 14 قانون که اشاره به استفاده ی حداکثری از توان تولیدی و خدماتی کشور در حمایت از کالای ایرانی دارد تصمیم به برگزاری مجمع عمومی فوق العاده با هدف افزایش گردید.

وی منافع افزایش سرمایه را اصلاح ساختار مالی و حفظ حقوق صاحبان سهام دانست و افزود: با اجرای این مصوبه شرایط برای برون رفت از مشکلات مالی و افزایش راندمان تولید فراهم می گردد. ر

حال شرکت چوب و کاغذ مازندران، تنها مجموعه صنعتی کشور که قرارداد رسمی با وزارت آموزش و پرورش برای تولید کتاب‌های درسی دارد، به دلیل قطع برق تمامی خطوط تولید خود را از مدار خارج کرده است. در بحبوحه بحران انرژی و چالش‌های ناشی از ناترازی برق در کشور، صنعت تولید کاغذ آموزشی با مشکلاتی جدی مواجه شده است.شرکت چوب و کاغذ مازندران تنها تأمین‌کننده رسمی کاغذ کتاب‌های درسی دانش‌آموزان به دلیل قطع برق، خطوط تولید خود را متوقف کرده و وضعیت تولید را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

این مشکل می‌تواند میلیون‌ها دانش‌آموز را تحت تأثیر قرار دهد وهمچنین معیشت صدها کارگر این مجموعه را با مخاطرات جدی روبه‌رو سازد. مسوولان شرکت در تلاش‌ هستند تا با رایزنی‌ها این مشکل را برطرف کنند.

قاسم محمدی مدیرعامل شرکت چوب و کاغذ مازندران با بیان اینکه تولید کاغذ برای کتاب‌های درسی در فاز نخست خودکفایی کاغذ بوده است، گفت: شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران در راستای خودکفایی در تولید کاغذ، موفق شده بود تمام نیاز کاغذ چاپ و تحریر کتاب‌های درسی کشور را تأمین کند. وی با اشاره به گام مهم در کاهش وابستگی به واردات، افزود: این اقدام علاوه بر حمایت از تولید داخلی موجب کاهش هزینه‌ها و افزایش کیفیت کاغذ مصرفی در کتاب‌های درسی شده است.

وی با بیان اینکه مسوولیت ما تأمین کاغذ کتاب‌های درسی برای حدود ۱۵ تا ۱۶ میلیون دانش‌آموز ایرانی است، اظهار کرد: خط یک ما به‌طور ویژه برای تولید کاغذ سفید چاپ و تحریر برای آموزش و پرورش طراحی شده است. ارزش قرارداد ما با وزارت آموزش و پرورش نزدیک به هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است. با این حساب هشت روز است که کل برق مصرفی صنعت و سایر بخش‌های کارخانه به‌طور کامل قطع شده است.

محمدی با اشاره به اینکه ما به برق ۳۵ مگاواتی نیاز داریم، اما تنها ۱.۲ مگاوات برق دریافت می‌کنیم که صرفاً برای خدمات و روشنایی کافی است، خاطرنشان کرد: تولید کارخانه به‌طور کامل تعطیل شده و این وضعیت به مدت هشت روز ادامه دارد.

باتوجه به ضرورت تأمین برق پایدار برای جلوگیری از بحران تولید کاغذ آموزشی؛ مسوولان باید به‌سرعت تصمیم‌گیری کنند تا روند تولید به حالت پایدار بازگردد.این کارخانه اکنون با تأخیر در تحویل کاغذ به میزان حدود ۱۵ هزار تن مواجه است و در واقع این میزان کاغذ به وزارت آموزش و پروزش بدهکار است این در حالی است که باید تا پایان سال گذشته تحویل آموزش و پرورش می‌شد.این شرکت با توجه به محدودیت‌های مصرف برق، نمی‌تواند به طور همزمان چندین دستگاه را روشن کند. مدیران کارخانه از وزارت نیرو درخواست کردند که هر چه سریع‌تر مشکل تأمین برق را حل کنند تا بتوانند به فعالیت‌های خود ادامه دهند.

‍ ‍ قاسم محمدی افزود:‌ قرارداد آموزش و پرورش با کارخانه مازندران که در سال 1403 امضا شده است،‌ متاسفانه بندی به نام قرارداد متمم، تعدیل و یا زمان ندارد، یکطرفه دیده شده است،‌ من نمی‌گویم به ما اجحاف شده یا ما غافل شدیم،‌ خیر، در زمان امضای قرارداد این گونه دیده شده است.

وی افزود:‌ کارخانه مازندران تا چندی پیش بر اساس استاندارد تشویقی کار می‌کرد،‌ از زمانی که بنده به کارخانه آمدیم،‌ استاندارد اجباری آموزش و پرورش و کاغذ کتب درسی را نیز دریافت کردیم. این استاندارد حرفه‌ای است و می‌تواند ملاک داوری تولید ما باشد.

مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران با اشاره به جلسه برگزار شده با کاظمی گفت:‌ قرار شد،‌ وزارت آموزش و پرورش کارگروهی با حضور بنده،‌ وزیر آموزش و پرورش‌، مسئولان ذیربط در سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی درسی و سایر دستگاه‌ها از جمله شرکت چاپ و نشر و افست و … تشکیل شود،‌ تا این کارگروه به یک نقطه تعدیلی و متمم برای ادامه قرارداد برسد،‌ چرا که ادامه کار با قیمت فعلی و هزینه تمام شده برای کارخانه منطقی نیست.

وی با بیان این مطلب که هنوز این کمیته در وزارت آموزش و پرورش تشکیل نشده است،‌ گفت: وزیر آموزش و پرورش نیز دیدگاهی منطقی دارد،‌ می‌گوید که برای قرارداد بسته شده با کارخانه مازندران‌، هزینه مشخصی در سازمان برنامه و بودجه تخصیص یافته است،‌ مابه‌تفاوت این هزینه را ما نمی‌توانیم پرداخت کنیم،‌ باید موضوع را در دولت مطرح کنیم تا معاون اول رئیس جمهور تعیین تکلیف کند که این مابه التفاوت از کجا؟، چگونه و کی پرداخت شود. این حرف بسیار درستی است چرا که مابه‌التفاوت رقم اندکی نیست.

محمدی از مذاکره غیرمستقیم با معاون اقتصادی رئیس جمهور خبر داد و گفت: با معاون آقای عارف نیز مذاکراتی داشتیم و قرار است،‌ جلسه‌ای با حضور معاون اول رئیس جمهور‌، بنده،‌ وزیر آموزش و پرورش و آقای حاجی بابایی نماینده مجلس برگزار شود،‌ تا معاون اول به

موضوع رسیدگی کند.

نویسنده
سحر شمخانی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *