سیاسی 31 فروردین 1404 - 3 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
کپی شد!
0

پیشخوان

پیشخوان
اختیارات کامل مذاکره‌کنندگان ایرانی

مذاکره‌کنندگان ایران با اختیارات کامل راهی میز مذاکرات شدند تا توافقی جامع را بر پایه ۹ اصل دنبال کنند: جدیت، تضمین، توازن، رفع تحریم، نه به مدل لیبی/امارات، اجتناب از تهدید، سرعت، مهار مزاحمین (مثل اسرائیل) و تسهیل سرمایه‌گذاری. ‌ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم.

علی شمخانی ـ دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی

حسن نیت و رویکرد مسئولانه ایران

جمهوری اسلامی ایران همواره با حسن نیت و رویکردی مسئولانه، تعهد خود را به دیپلماسی به‌عنوان شیوه‌ای متمدنانه برای حل مسائل، با رعایت منافع عالیه ملت ایران، نشان داده است.
اسماعیل بقائی ـ سخنگوی وزارت امور خارجه

مذاکره تنها یک قطعه از پازل بزرگ «ایرانِ قوی» است

مذاکرات سازنده و توافق با قدرت‌های بزرگ در چارچوب مصالح نظام و منافع ملی، تنها یک قطعه از پازل بزرگ ‎ایران قوی است. آموزش، بهداشت، توسعه تجارت جهانی و منطقه‌ای، حمل و نقل مدرن و کریدورهای ارتباطی، ارتباط متفاوت با همسایگان و کشورهای منطقه، توسعه دریامحور و رفع ناترازی‌ها، دغدغه‌های اصلی رئیس‌جمهور را تشکیل می‌دهند که باید در دولت چهاردهم ساماندهی شوند.

محمدمهدی طباطبایی ـ معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور

می‌خواهم ایران کشوری عالی، موفق و شکوفا باشد

ایران به‌هیچ‌وجه نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد. خیلی ساده، نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند. من می‌خواهم ایران کشوری عالی، موفق و شکوفا باشد. من خواهان مذاکره با ایران هستم و فکر می‌کنم آنها می‌توانند کشور بزرگی باشند.

دونالد ترامپ ـ رئیس جمهور آمریکا

مخالفان مذاکره در دنیا که هستند؟

در دنیا سه گروه مخالف مذاکره هستند؛ اول نتانیاهو، که ایده او این بود مذاکرات با ایران از نوع توافق با لیبی باشد! ولی دیدیم که خیلی خیلی متفاوت شد. دوم تندروهای داخلی که نمی‌توانند درک روشنی از سیاست و تعامل بین‌المللی داشته باشند، و سوم گروه‌های اپوزیسیون خارج از کشور که آن‌ها هم کاملاً مات شدند.

حسین مرعشی ـ دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی

دیپلماسی فشرده، عملیات مین روبی از زمین مذاکرات است

دیپلماسی فشرده این روزها در حقیقت عملیات مین روبی از زمین مذاکرات است. عراقچی و پادشاه قطر در مسکو. گروسی و وزیر پر اهمیت دفاع سعودی با نامه پادشاه عربستان در ایران. مین‌گذار پر خطر و اصلی هم اسراییل است.
سید محمد علی ابطحی ـ فعال سیاسی

کاسبان تحریم به دنبال سنگ‌اندازی در مسیر مذاکرات

دکان بازار سلطنت طلب ها، براندازان، کاسبان تحریم و رژیم صهیونیستی با این مذاکرات برهم ریخته است. همه تلاش کاسبان تحریم، براندازان و رژیم صهیونیستی این است که این مذاکرات به نتیجه نرسد. مدام نیز پالس منفی می فرستند تا حداقل برای چند روزی دلخوش باشند. اما معتقدم که اراده دو کشور نشان می دهد که مسیر این مذاکرات به نتیجه منتهی خواهد شد.

محمدعلی وکیلی ـ عضو هیأت رئیسه مجلس دهم

دست برتر ایران در مذاکرات

به نوعی ایران دست برتر را در مذاکرات دارد. مطبوعات نیز باید همراهی داشته باشند و مطالبات ملت و حق قانونی ملت ایران را بیشتر تبیین کنند. توپ در زمین آمریکا است. برخی از رسانه ها و صاحبان اندیشه متاسفانه ناخودآگاه یا خودآگاه توپ را به زمین خودمان می اندازند. این کمک به تیم مذاکره کننده نمی کند. مطبوعات می توانند فضای عمومی جامعه را در همراهی با تیم مذاکره کننده به نحوی مدیریت کنند که مقامات و مسئولان در احیای حقوق ملت دست برتر را داشته باشند.

شهریار حیدری ـ نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی

اجماع برای حل معضلات قدیمی با آمریکا

در داخل از یک‌طرف، بخشی از نیروهای سیاسی که از مدت‌ها قبل این نظر را داشتند منافع ایران ایجاب می‌کند تنش‌ها با آمریکا پشت سر گذاشته شود و تعاملاتی با آن کشور پایه‌ریزی شود و از سوی دیگر حتی مخالفان مذاکره و رابطه با آمریکا به دلیل تحولات اخیر به این نتیجه رسیده‌اند که تحقق منابع ملی از طریق گفت‌وگو و مذاکره با آمریکا ممکن است. اجماعی در این حد در داخل کشور بی‌سابقه است. البته در داخل هنوز هم اقلیتی هستند که مخالف هرگونه مذاکره، توافق و تفاهم با امریکا هستند، اما این اقلیت به اندازه‌ای کوچک و محدود هستند که اثرگذار نیستند.

محسن میردامادی ـ فعال سیاسی اصلاح طلب

مذاکرات، مسیر کلی خاورمیانه را شکل می دهد

مذاکرات فرصتی است که می‌تواند نه تنها آینده برنامه هسته‌ای ایران، بلکه مسیر کلی خاورمیانه را شکل دهند؛ لذا موفقیت این مذاکرات بیش از حد مهم است و نباید این فرصت از دست برود. توافقی میتواند موفق باشد که الف) از جنگ پرهیز کند، ب) مجموعه‌ای جامع از مسائل — نه فقط هسته‌ای — را هدف نهایی قرار دهد و ج) به ایران مصالحه‌ای واقع‌بینانه در مورد برنامه هسته‌ای‌اش ارائه کند.
سیدحسین موسویان ـ مذاکره کننده سابق ایران

اهمیت دستیابی به تفاهم خوب در مذاکرات

مذاکره به معنای بده بستان است؛ یعنی این که چه امتیازی داده شده و در مقابل چه امتیازی به دست می‌آید. به نظر می‌رسد طرفین به دنبال تفاهم خوب هستند. تفاهم خوب به معنای حفظ منافع ملی و منافع مردم و رفع تحریم‌ها تاحد امکان است. همچنین مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌ها حل شود.

احمد بیگدلی ـ نماینده مجلس

نویسنده
سحر شمخانی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *