طی دوره گذشته با بریتانیا، فرانسه و آلمان درباره گفتوگوها با آمریکا رایزنی کرده ایم. در مذاکرات جاری بین ایران و آمریکا، خواسته تهران آن است که با پایان یافتن تحریمهای آمریکا، ایران بتواند به صورت عادی فعالیتهای اقتصادی، تجاری و بانکی خود را انجام دهد و این اطمینان حاصل شود که تجارب گذشته تکرار نمیشود.
اسماعیل بقایی / سخنگوی وزارت امور خارجه
مجلس حامی تیم مذاکرهکننده کشورمان است. دور دوم مذاکرات مشابه دور اول، بر اساس آن چه رسانهها منعکس کردند و همچنین اظهارات طرفین، مثبت و رو به جلو بوده است. از سوی دیگر، رسانههای غربی و آمریکایی بر اعتماد به نفس تیم مذاکرهکننده ایرانی و برنامهریزی آنان تأکید کردند. طرف مقابل میداند که باید برای درخواستهای خود یک سقف مشخص تعیین کند و این سقف به معنای تعطیلی صنعت هستهای جمهوری اسلامی ایران یا کاهش غنیسازی به صفر نیست.
عباس گلرو / رئیس کمیته روابط خارجی مجلس
مذاکرات بسیار سخت خواهد بود و بیشتر موهای سفید من هم مربوط به دوران همان مذاکرات با ایرانیهاست؛ کار آسانی نیست، مسائل اساسی وجود دارد که در طی مذاکرات باید به آن رسیدگی شود. فکر نمیکنم حکومت ایران با غنیسازی صفر مطلق در داخل کشور موافقت کند. در توافق جامع هستهای (۲۰۱۵) این میزان به 5 درصد محدود شد که برای برنامه صلحآمیز و نه برنامه نظامی مورد نیاز است.
“ویلیام برنز” / رئیس پیشین سازمان سیا
مذاکرات میان ایران و آمریکا بر سر برنامه هستهای تهران که به سرعت در حال پیشرفت است و به سطح کارشناسی میرسد؛ نشانهای که کارشناسان میگویند نشانگر آن است که مذاکرات به سرعت در حال به جلو رفتن است.
آسوشیتد پرس
اسرائیل به نظر میرسد از روند مذاکرات ایران و آمریکا ناراضی است؛ اما تلاش دارد تا در تماس مستقیم با دولت ترامپ باشد.
پایگاه خبری “جوئیش اینسایدر”
ترامپ، مردی که کتاب «ترامپ: هنر توافق» را نوشته، موفقیت زیادی تا کنون در توافقات نداشته. روسیه خواست وی برای پایان جنگ را رد کرده، حماس و اسرائیل تلاش های وی برای پایان جنگ در غزه را به چالش کشیدهاند و چین هم به نظر میرسد که تصمیمی برای امضای یک توافق برای پایان جنگ تجاری که وی جرقه آن را زده، ندارد. اما زمانی که نوبت به ایران میرسد، اوضاع رو به بهبود است. با همه این مسائل و وضعیت ضعیف شده ایران و تمایل ترامپ برای یک توافق، موفقیت در دسترس است؛ هرچند توافق نهایی اگر حاصل شود، احتمالا شبیه توافق 2015 ( توافق برجام) خواهد بود که ترامپ آن را بدترین توافق در تاریخ توصیف کرد.
پایگاه خبری آمریکایی “پولیتیکو”
وزارت خارجه قطر اعلام کرد: وزیر خارجه این کشور تماسی را از وزیر خارجه ایران داشت که طی این تماس اعلام کرد قطر بار دیگر از توافق واشینگتن و تهران بر سر آغاز مرحله بعدی گفتوگوها استقبال میکند.
الجزیره
10 سال پیش زمانی که رئیس جمهور باراک اوباما و دیگر رهبران به یک توافق با ایران رسیدند تا برنامه هستهای این کشور را محدود کنند، عربستان نگران بود. مقامات سعودی آن را «توافقی ضعیف» خواندند که سبب تقویت رقیب منطقهای شان یعنی ایران شده بود و برای همین نیز زمانی که چند سال پیش ترامپ از آن خارج شد، فریاد شادی سردادند. اما اکنون که دولت دوم ترامپ با ایران بر سر یک توافقی که ممکن است بسیار شبیه به همان توافق سابق باشد، در حال مذاکره هستند، دیدگاه عربستان بسیار متفاوت است.
نشریه نیویورک تایمز
رئیسجمهور (پوتین) در دیدار با سلطان عمان درباره برنامه هستهای ایران رایزنی کرده است.
“یوری اوشاکوف” / دستیار رئیسجمهور روسیه