چهل سال پس از آن که رئیس جمهور “پزشکیان“ گفت: «معیشت ملت را به مذاکره گره نخواهیم زد!». خبرنگاری از ایشان پرسید: «پس به نظر شما معیشت مردم را باید به چه چیزی گره زد؟». وی در ادامه پاسخ داد: «به همان چیزی که سیاستمداران قبل و بعد از ما گره زده بودند و گره می زنند و آن هم چیزی نیست جز “وعده و وعید“... نه کُنتور می اندازد، نه خرج دارد، نه نیاز به کار کارشناسی و علمی و بودجه دارد؛ تازه همیشه هم جواب می دهد و چند وقت بعد هم فراموش شده و می توان دوباره همان وعده های قبلی را تازه تازه مطرح کرد!».
علی زراندوز
چهل سال پس از آن که رئیس جمهور “پزشکیان“ گفت: «معیشت ملت را به مذاکره گره نخواهیم زد!». خبرنگاری از ایشان پرسید: «پس به نظر شما معیشت مردم را باید به چه چیزی گره زد؟». وی در ادامه پاسخ داد: «به همان چیزی که سیاستمداران قبل و بعد از ما گره زده بودند و گره می زنند و آن هم چیزی نیست جز “وعده و وعید“… نه کُنتور می اندازد، نه خرج دارد، نه نیاز به کار کارشناسی و علمی و بودجه دارد؛ تازه همیشه هم جواب می دهد و چند وقت بعد هم فراموش شده و می توان دوباره همان وعده های قبلی را تازه تازه مطرح کرد!».
***
چهار دهه پس از آن که “ولادیمیر پوتین“ خطاب به کشورهای اروپایی گفت: «احمق ها… خودشان دچار بحران اقتصادی شده اند، ولی باز هم ما را تحریم می کنند!». یکی از بازیگران کشور که از چهل سال پیش، دیالوگ درخشان یکی از نقش های ماندگار ایشان، بسیار زبان زد خاص و عام شده است، با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که دیالوگ معروف: «احمق… من عقده ایم کثافت؟». را ثبت بین المللی کرده است و از این به بعد، بیان این دیالوگ در تمام نقاط جهان شامل حق کپی رایت می شود! وی از همه اقشار و طبقات جامعه، به خصوص رؤسای جمهورکشورهای مختلف در خواست کرد به حقوق معنوی این دیالوگ درخشان تاریخ سینما احترام گذاشته و در بیان آن کمی اِمساک به خرج دهند تا گوش ها خیلی هم به این دیالوگ ناب سینمایی عادت نکنند و مردم بتوانند کمی هم از سینمای عامه پسند جهان لذت ببرند!
لازم به ذکر است که برخی بزرگان سینمای جهان از جمله “مارتین اسکورسیزی“،“اصغر فرهادی“ و “آلخاندرو آمنابار“ برای ساخت فیلمی براساس این دیالوگ تاریخی سینمای ایران، ابراز تمایل کرده بودند که متاسفانه پس از مدتی کار کردن روی ایده ساخت این فیلم، همه آن ها اعلام کردند هنوز درک سینمایی خودشان و مخاطبان در دنیای امروز به همه ابعاد فلسفی، ادبی، هنری، اگزیستانسیالیستی، اومانیستی، رمانتیستی و غیره … این تک دیالوگ آسمان سینمای ایران، قَد نمی دهد؛ ولی تلاش بشر برای درک معنایِ نابِ این دیالوگ نباید متوقف شده و لازم است کُرسی هایی در دانشکده های معتبر سینمایی، فلسفی و هنری بزرگ و مطرح، برای درک این دیالوگ ایجاد شود!
***
چهل سال پس از رواجِ پِلی بَک خوانی در کنسرت برخی خوانندگان مطرح و غیر مطرح موسیقی ایران، یکی از خوانندگان کشورمان برای این که ثابت کند پلی بک نمی خواند، کنسرتش را به وسیله یک بلندگوی دستی، معروف به “بلندگوی سبزی فروشی“ برگزار کرد که این کنسرت با استقبال بالای علاقمندان به موسیقی غیر پلی بکی مواجه شد! همچنین یکی دیگر از خوانندگان کشورمان اعلام کرد قرار است به زودی، کنسرت متفاوت خود را در خزینه یک حمام تاریخی کشور و بدون هیچ وسیله صوتی خاصی برگزار کند زیرا همه می دانند که صدا در حمام خوب می پیچد و تازه شائبه پلی بک خوانی، هنگام زدنِ زیرِ آواز خواننده در خزینه و سربینه حمام های عمومی تاریخی، آن هم در شرایطی که خواننده فقط به دو فقره لُنگ مجهز است، به هیچ عنوان پیش نمی آید! وی البته تاکید کرد که این کنسرت در دو سانس مختلف مردانه و زنانه، توسط خودش و خواهرش که صدای خوبی دارد، برگزار می شود و به حاضران در این کنسرت ضدِ پلی بکی، یک دست کیسه کشی و مشت و مالِ سنتی هم هدیه داده می شود!