چهل سال پس از آنکه لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور که با هدف حذف ۴ صفر از پول ملی و بهبود عملکرد نظام پولی کشور تهیه شده بود، به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد، دولت بار دیگر لایحه ای به مجلس ارسال کرده که این بار خواهان حذف "صفر" از علم ریاضیات، واحد پولی و کلا هر جای دیگر در جهان شده است!
علی زراندوز
چهل سال پس از آنکه لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور که با هدف حذف ۴ صفر از پول ملی و بهبود عملکرد نظام پولی کشور تهیه شده بود، به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد، دولت بار دیگر لایحه ای به مجلس ارسال کرده که این بار خواهان حذف “صفر” از علم ریاضیات، واحد پولی و کلا هر جای دیگر در جهان شده است! سخنگوی دولت در این باره به خبرنگاران گفت: راستش ما در این چهل ساله هر چی صفر از جلوی واحد پولی کم کردیم باز هم حریف تورم، افزایش قیمت ها و کاهش ارزش ریال نشدیم. وی در ادامه تاکید کرد: البته برخی از کارشناسان اقتصادی دولت به ما قول دادند با حذف ارزش عددی صفر از علم ریاضیات، واحد پولی ما دوباره با ارزش و قدرتمند خواهد شد و حالا که مردم امکان تجربه زندگی در جامعه ای با مسئولان اقتصادی کارآمد را ندارند، حداقل بتوانند شیرینی زندگی در دنیای بدون صفر را برای مدتی تجربه کرده و یک بار دیگر برای خرید یک دلار، 7 ریال (آن هم بدون یک قطار صفر جلویش) بپردازند!
***
چهل سال از زمانی که شهردار وقت تهران یعنی علیرضا زاکانی اعلام کرد تاکسی های برقی شاسی بلند، به زودی وارد تهران می شوند می گذرد و این روزها آوازه تاکسی های لوکس پایتخت ایران در همه جای جهان پیچیده است. عده ای از توریست های خارجی ضمن بازدید از نقاط دیدنی شهر تهران از جمله تاکسی های رولزرویس، فراری و مک لارنی که در تهران و در خطوط سرآسیاب دولاب مشغول فعالیت هستند، در گفتگو با خبرنگاران اعلام کردند تاکسی هایی که مردم در تهران سوار می شوند را حتی بچه مایه دارهای خارجی هم نمی توانند سوار شوند. البته یکی از این توریست ها با اظهار تعجب از این که پس چرا خود مردم ایران از این تاکسی ها استفاده نمی کنند و فقط توریست ها سوارشان می شوند، از مردم ایران خواست قدر این تاکسی های شاسی بلند، لوکس و خاص را بدانند که تازه به نسبت تاکسی های خارج خیلی هم ارزان تر با مسافر حساب می کنند؛ به عنوان مثال کرایه تاکسی های رولزرویس خط سرآسیاب دولاب تا میدان بهارستان فقط 240 دلار است که با این پول در انگلیس حتی نمی توان از برج ساعت لندن (بیگ بن) تا دو تا کوچه بالاتر، دربستی رفت!
***
چهل سال از روزی که وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد در پی دیدار هیات آمریکایی با ابو محمد الجولانی، سرکرده هیات تحریر الشام، پاداش ۱۰ میلیون دلاری که برای دستگیری یا دریافت اطلاعاتی درباره وی درنظر گرفته شده بود، حذف شده است، می گذرد. در همین رابطه و پس از این چرخش مواضعِ ناگهانی و آشکار، از چهل سال پیش، این بیت به زبان فارسی سر درِ سایتِ اینترنتی “پاداش به خاطر عدالت” که در آن اسامی و مبالغ پیشنهادی برای افراد تحت تعقیب مورد نظر آمریکا منتشر می شود، نقش بسته است: “در این درگه که گَه گَه کُه کَه و کَه کُه شود ناگه / مشو غره به امروزت که از فردا نه ای آگه!”