اجتماعی 22 اسفند 1403 - 4 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
22 اسفند 1443

چهل سال بعد در چنین روزهایی!

عده ای از اقتصاددان های کشور با انتشار نامه سرگشاده ای به برخی از فیزیکدانان نامی ایران، از آن ها خواستند با شجاعت تمام، جعلی بودن کشف نیوتن یعنی جاذبه را اعلام کرده و این قدر با تایید نظریات بی پایه و اساس، علم را بازیچه دست برخی افراد مغرض از جمله «آیزاک نیوتن» و همپالگی هایش قرار ندهند! در بخش هایی از این نامه سرگشاده آمده است: «الان مدت هاست که ذهن نسل های مختلف را با بیان داستان خیالی افتادن سیب روی سر نیوتن و کشف قانون جاذبه توسط این فرد معلوم الحال، مسموم کرده اید و مرتب می گویید براساس قانون جاذبه هر چیزی (از جمله همان سیب کذایی) باید به سمت پایین کشیده شده و سقوط کند. اگر واقعاً این تعریف درست است، چرا ده ها سال است که هیچ جاذبه ای نتوانسته نرخ تورم را ولو برای یکی – دو درصد پایین بکشد؟ حالا نرخ تورم هیچی، همین سیبی که صحبتش را می کنید؛ چطور خودش سقوط می کند ولی قیمتش الان نزدیک به یک قرن است که در حال صعود می باشد؟».

تورم

علی زراندوز
عده ای از اقتصاددان های کشور با انتشار نامه سرگشاده ای به برخی از فیزیکدانان نامی ایران، از آن ها خواستند با شجاعت تمام، جعلی بودن کشف نیوتن یعنی جاذبه را اعلام کرده و این قدر با تایید نظریات بی پایه و اساس، علم را بازیچه دست برخی افراد مغرض از جمله «آیزاک نیوتن» و همپالگی هایش قرار ندهند! در بخش هایی از این نامه سرگشاده آمده است: «الان مدت هاست که ذهن نسل های مختلف را با بیان داستان خیالی افتادن سیب روی سر نیوتن و کشف قانون جاذبه توسط این فرد معلوم الحال، مسموم کرده اید و مرتب می گویید براساس قانون جاذبه هر چیزی (از جمله همان سیب کذایی) باید به سمت پایین کشیده شده و سقوط کند. اگر واقعاً این تعریف درست است، چرا ده ها سال است که هیچ جاذبه ای نتوانسته نرخ تورم را ولو برای یکی – دو درصد پایین بکشد؟ حالا نرخ تورم هیچی، همین سیبی که صحبتش را می کنید؛ چطور خودش سقوط می کند ولی قیمتش الان نزدیک به یک قرن است که در حال صعود می باشد؟». اقتصاد دان های بی اعصابِ امضا کننده این نامه سرگشاده، در پایان تاکید کردند: «امید است اگر در نهایت ثابت شد واقعاً نیروی جاذبه ای برای پایین کشیدن چیزی در این جهان وجود دارد، این نیرو بتواند سبب سقوط درد و بلای مسئولان اقتصادی مان از سرشان، بر فرق سر این نیوتن معلوم الحال شود که دنیا را که آب ببرد، باز در سایه درخت او را خواب می برد!»
***
رئیس یک تیم تحقیقاتی گیاه شناسی در جمع خبرنگاران حاضر شد و اعلام کرد محققان گیاه شناس ایرانی برای اولین بار توانسته اند بقایای یک گونه جدید گیاهی را در برخی کاوش های باستانی کشف کنند. وی در این باره به خبرنگاران گفت: «ما متوجه شدیم در زمان های گذشته علاوه بر طبقه بندی های رایج علمی برای گیاهان از جمله تک لپه ای ها، دو لپه ای ها، گیاهان آوندی، غیرآوندی و… برخی گیاهان از جمله بعضی از میوه ها و سبزیجات، به دو گونه “تنظیم بازاری“ و “غیرتنظیم بازاری“ تقسیم می شدند. البته ما هنوز نتوانستیم مبنای علمی دقیقی برای این دو گونه گیاهی تاریخی پیدا کنیم، ولی براساس کشفیات تیم های باستان شناسی در این زمینه، در بیشتر رسانه های جمعی و سخنرانی های مسئولان زمان های گذشته، صحبت از گونه های گیاهی و میوه های تنظیم بازاری (به خصوص در روزهای نزدیک به فصل گرده افشانی و تولید مثل گیاهان یعنی فصل بهار) بوده است!». وی در پایان تاکید کرد یک انبار تاریخی ازمیوه هایی شبیه سیب و پرتقال کشف شده که هنوز بین تیم های مختلف باستان شناسی و گیاه شناسی درباره ماهیت شان اختلاف نظر وجود دارد و معلوم نیست این میوه ها، از نوع تنظیم بازاری بوده یا از نوع گونه گیاهی قدیمی “احتکاری“ می باشد که برای فروش گران تر به مردم در زمان های خاص انبار شده بوده!

نویسنده
سحر شمخانی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *