سلامت 20 فروردین 1404 - 3 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
دکتر سوده رودباری متخصص قلب و عروق عضو انجمن قلب اروپا

چگونه سبک زندگی می‌تواند باعث سکته قلبی شود؟

در حال حاضر در همه کشورهای دنیا اعم از پیشرفته و یا در حال توسعه و ضعیف شاهد رشد بیماری‌های قلبی و عروقی هستیم. بیماری‌های قلبی یکی از علل اصلی بروز مرگ و میر در سراسر دنیا هستند و در همه کشورها با توجه به تغییراتی که در سبک زندگی افراد اتفاق افتاده است شاهد بروز بیماری‌های قلبی و گسترش آن هستیم.

بیماری های قلبی

در حال حاضر در همه کشورهای دنیا اعم از پیشرفته و یا در حال توسعه و ضعیف شاهد رشد بیماری‌های قلبی و عروقی هستیم.
بیماری‌های قلبی یکی از علل اصلی بروز مرگ و میر در سراسر دنیا هستند و در همه کشورها با توجه به تغییراتی که در سبک زندگی افراد اتفاق افتاده است شاهد بروز بیماری‌های قلبی و گسترش آن هستیم.
سکته های قلبی و مشکلات قلبی عروقی ناشی از نبود رژیم غذایی مناسب، عدم ورزش منظم و استرس‌های روزانه است که در همه کشورها چنین اتفاقی را شاهد هستیم.
به عنوان یک متخصص قلب و عروق باید عنوان کنم در وهله اول سبک زندگی تاثیر اصلی بر بیماری های قلبی دارد. اگر افراد بتوانند سبک زندگی و بهتری را در پیش گیرند طبیعتاً سلامت قلبی آن ها تضمین می‌شود.
نبود تغذیه سالم، اولین علت بروز مشکلات قلبی و عروقی است. مواد غذایی که امروزه افراد استفاده می‌کنند معمولاً چربی‌هایی است که غیر طبیعی هستند و به جای این که از انواع فیبر، سبزیجات و چربی های سالم استفاده کنند از مواد غذایی فرآوری شده استفاده می‌کنند که همین امر منجر به بروز مشکلات بسیار زیادی برای آن ها می‌شود.
بسیاری از افرادی که برای درمان مسدود شدن عروق قلبی شان به ما مراجعه می‌کنند با یک بررسی ساده متوجه می شویم که رژیم غذایی آن ها نامناسب بوده و همین امر منجر به انسداد رگ‌های قلبی آن ها شده است؛ این در حالی است که اگر افراد بتوانند میوه‌ها سبزیجات غلات کامل و پروتئین‌های سالم را در برنامه غذایی خود قرار دهند، طبیعتاً می‌توانند سبک زندگی بهتر و سلامت مناسبی را تجربه کنند. مورد دیگری که باید مورد توجه قرار دهیم، ورزش منظم است. به عنوان یک متخصص قلب و عروق باید بر این نکته تاکید کنم که افراد باید حداقل روزی ۱۵ دقیقه پیاده روی داشته باشند.
این امر منجر می‌شود تا فشار خون و قند خون آن ها تنظیم شود. کلسترول خون آن ها کنترل شود و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی کاهش یابد. نیاز به ورزش‌های شدید نیست و پیاده‌روی به مدت ۱۵ دقیقه نیز می‌تواند راهگشا باشد و مانع از بروز مشکلات قلبی در افراد شود. مورد دیگری که باید بر آن حتماً تاکید کنم، سیگار است که منجر به بروز مشکلات بسیار قلبی بسیار زیادی در بدن می‌شود. سیگار کشیدن آسیب جدی به قلب و رگ‌های خونی می‌زند و افراد سیگاری به میزان بیشتری به بیماری‌های قلبی دچار می‌شوند.
کنترل استرس نیز از جمله موارد دیگری است که باید حتماً افراد مورد توجه قرار دهند. بسیاری از بیمارانی که به ما مراجعه می‌کنند چنین می گویند که کنترل استرس امر غیر قابل تحققی است و با توجه به فشارهای روزمره که آن ها مجبور هستند تحمل کنند امکان این که آرامش داشته باشند و به دور از استرس بتوانند روزگار بگذرانند، بسیار کم است که در پاسخ به آن ها مدیتیشن، یوگا و تنفس عمیق و مدیریت استرس را توصیه می‌کنم تا بتوانند قلبی سالم تر داشته باشند.
کنترل وزن نیز امر بسیار مهمی است که باید بر آن حتماً تاکید کرد بسیاری از افرادی که چاق هستند و اضافه وزن دارند فشار خون بالا، دیابت و سایر مشکلات دیگر را تجربه می‌کنند.
مشکلات قلبی در افرادی که اضافه وزن دارند بسیار بیشتر از سایر افراد است. رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم می‌تواند هم به کاهش وزن کمک کند و هم سلامت قلب افراد را تضمین کند.
همچنین نکته بسیار مهمی که باید مورد توجه قرار دهیم، خواب کافی است. افرادی که خواب کافی ندارند، در معرض فشار خون و مشکلات این چنینی هستند فشار خون بالا نیز منجر به بروز مشکلات قلبی می‌شود و در نهایت باید تاکید داشته باشیم افراد، خواب کافی داشته باشند.
مصرف الکل نیز از جمله مواردی است که می تواند باعث افزایش فشار خون و بالا رفتن خطر سکته قلبی شود. به همین جهت تاکید می‌شود افراد از مصرف الکل جلوگیری کنند.
اگر افراد مبتلا به بیماری های مزمن همچون دیابت و فشار خون بالا و کلسترول بالا باشند باید تحت مراقبت پزشک قرار گیرند.
بیماری های که نام برده شد از جمله علل و عواملی هستند که خطر سکته قلبی را به همراه دارند؛ به ویژه در افرادی که دیابت دارند، باید حتماً به صورت ماهانه تحت نظر پزشک باشند و تست‌های مربوط به سلامت قلب از آن ها گرفته شود و تحت مراقبت قرار گیرند؛ چرا که دیابت خطر بزرگی برای قلب می باشد.
در پایان باید بر این هم تاکید کنم که هر چه روابط اجتماعی ما سالم تر باشد و حمایت های مان از یکدیگر بیشتر شود حس خوشبختی بیشتر می شود و استرس کاهش می یابد. در مجموع روابط اجتماعی سالم کمک می‌کند تا روحیه مثبت داشته باشیم و سبک زندگی بهتری و زندگی بهتری را تجربه کنیم و با کاهش میزان استرس‌، نهایتاً شرایط بهتری را تجربه خواهیم کرد و قلب سالم‌تری خواهیم داشت.

نویسنده
سحر شمخانی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *