بعد ایالات متحده آمریکا چین به عنوان دومین اقتصاد جهان شناخته شده است و این روزها این کشور شرایط اقتصادی نامناسبی را طی می کند. صادرات چین تا حد قابلتوجهی کاهش یافته و روند آن کند شده است.
مترجم: آرزو قادری
بعد ایالات متحده آمریکا چین به عنوان دومین اقتصاد جهان شناخته شده است و این روزها این کشور شرایط اقتصادی نامناسبی را طی می کند. صادرات چین تا حد قابلتوجهی کاهش یافته و روند آن کند شده است.
واردات نیز درحالحاضر به گونهای است که اگر تعرفه های ترامپ افزایش یابد دچار مشکل می شود. اینطور که بهنظر میرسد ترامپ قصد افزایش تعرفههای واردات از چین را دارد و این منجر به کاهش صادرات چین و بروز مشکل برای این کشور میشود. یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی چین، صادرات کالا به دیگر کشورهاست که در حال حاضر چین در بسیاری از بازارهای دنیا حتی در کشورهای اروپایی حرفی برای گفتن دارد و بازارهای زیادی را به دست گرفته است.
اگر ترامپ تعرفه های واردات از این کشور را افزایش دهد قطعاً چین با مشکل مواجه خواهد شد.
دومین اقتصاد جهان این روزها شرایط نگرانکننده ای را طی میکند؛ بهویژه این که در ماه نوامبر صادرات چین تا حد قابلتوجهی کاهش داشت که این را میتوان تحت تأثیر بسیاری از مسائل اقتصادی دانست.
آمدن ترامپ میتواند خطرات جدیدی از جهت اقتصادی برای چین ایجاد کند و در روند مناسبات تجاری این کشور تغییراتی را به دنبال داشته باشد. قطعاً تجارت چین تحت تأثیر ریاستجمهوری ترامپ قرار خواهد گرفت و بسیاری از شاخصها در اقتصاد این کشور افت خواهند داشت.
اقتصاد چین احتمالاً به سمت تزلزل پیش رود و با چالشهای بیشتری مواجه شود. بسیاری از مسئولان اقتصادی چین تأکید دارند باید محرکهای اقتصادی را در سال آینده میلادی افزایش دهند و اقداماتی در زمینه تحریک تقاضا برای کالاهای چینی توسط دیگر کشورها داشته باشند تا به این ترتیب شاهد افت صادرات نباشند.
ترامپ، رئیسجمهور منتخب مردم آمریکا اعلام کرده است که قصد دارد تعرفههای بیشاز 60 درصد برای واردات کالاهای چینی اعمال کند که این تهدید بسیار بزرگی برای چین است؛ چراکه بسیاری از تولیدات این کشور اکنون در سراسر دنیا در بازارها به فروش میرسد و صادرات قابلتوجهی دارد، اما در صورت چنین اتفاقی مشکلات اقتصادی بسیار زیادی برای چین ایجاد خواهد شد. روند صادرات آن به شدت دچار مشکل و بخش تولید آن متزلزل خواهد شد و زیان بسیار زیادی را تجربه خواهد کرد.
به همین جهت درحالحاضر بسیاری از صادرکنندگان چینی تلاش دارند تا پیش از آمدن ترامپ و اعمال تعرفههای سنگین وارداتی، میزان مناسبات تجاری شان و صادرات شان به دیگر کشورها را افزایش دهند تا به این ترتیب پیش از آمدن ترامپ انبارهای شان خالی شود و بتوانند بخش قابلتوجهی از محصولات شان را صادر و ارزآوری داشته باشند. در حال حاضر ریاست جمهوری ترامپ، تهدید بزرگی برای چین بهشمار می رود و خط و نشان هایی که ترامپ برای صادرات این کشور برای اعمال تعرفههای وارداتی چین کشیده است، میتواند بیمناک باشد و مسئولان چینی در حال حاضر از این بابت نگران هستند، قطعاً در چنین شرایطی سیاستگذاران چینی باید تغییری در سیاستهای کلیدی شان اعمال کنند؛ به ویژه از زمانیکه ترامپ بر سر کار آید باید تمهیداتی اتخاذ و اجرا کنند که نقشههای ترامپ را خنثی کند و بتوانند همچنان در بازارهای جهانی محصولات شان را بفروش برسانند.
گفتنی است، دادههای گمرک نشان می دهد که محمولههای خروجی چین در ماه گذشته ۶.۷ درصد رشد داشته است که پیشبینی افزایش ۸.۵ درصدی را از دست داده و نسبت به افزایش ۱۲.۷ درصدی در اکتبر کاهش یافته است. واردات نیز ۳.۹ درصد کاهش یافت که بدترین عملکرد آنها طی ۹ ماه گذشته بوده است.