از جمله فاکتورهای بسیار مهم برای سلامت بدن، رژیم غذایی است. بسیاری از افراد امروزه عادت های غذایی نامناسبی دارند که از آن جمله می توان به مصرف بی رویه غذاهای فرآوری شده اشاره کرد. از جمله محصولات فرآوری شده می توان به سوسیس و انواع کنسروها و ژامبون ها و سس ها اشاره کرد که نه تنها ارزش غذایی ندارند، بلکه سلامت جسمی افراد را نیز به خطر می اندازند.
مترجم: آرزو قادری
از جمله فاکتورهای بسیار مهم برای سلامت بدن، رژیم غذایی است. بسیاری از افراد امروزه عادت های غذایی نامناسبی دارند که از آن جمله می توان به مصرف بی رویه غذاهای فرآوری شده اشاره کرد. از جمله محصولات فرآوری شده می توان به سوسیس و انواع کنسروها و ژامبون ها و سس ها اشاره کرد که نه تنها ارزش غذایی ندارند، بلکه سلامت جسمی افراد را نیز به خطر می اندازند.
نمکِ زیاد به کار رفته در چنین مواد غذایی موجب افزایش فشار خون می شود و در بلندمدت می تواند مشکلات قلب و عروقی و فشار خون مزمن در افراد را به دنبال داشته باشد.
سبک زندگی افراد تاثیر بسیار زیادی در بروز بیماری ها و مشکلات شان دارد. امروزه افراد به دلیل گرفتاری در روزمرگی ها قادر به طبخ غذای سالم نیستند و مجبور به استفاده از غذاهای فرآوری شده کنسروی هستند.
بر اساس تحقیقات صورت گرفته بسیاری از بیماری های جدید، پیامد مصرف مواد غذایی نامناسب و زیان آور هستند.
افرادی که به تغذیه شان اهمیت می دهند از سلامت بیشتری برخوردارند و کمتر دچار بیماری می شوند.
دیابت و فشار خون از جمله بیماری هایی هستند که به ویژه طی یک دهه اخیر به میزان قابل توجهی در جوامع انسانی رشد یافته اند و علت اصلی بروز هر دو، رژیم غذایی نامناسب است.
بر همین اساس پزشکان توصیه می کنند که افراد در رژیم غذایی روزانه شان، مصرف سبزیجات و میوه ها را در اولویت قرار دهند و از مصرف غذاهای آماده فرآوری شده پرهیز کنند تا درصد ابتلا به بیماری هایی همچون فشار خون را کاهش دهند.
بسیاری از محصولات فرآوری شده حاوی مقادیر بالای کالری، چربی، قند و نمک هستند که موجب افزایش وزن می شوند. مصرف مواد غذایی مضر می تواند باعث التهاب در بدن و افزایش سموم شود که همین امر موجب پیری زودرس در افراد می گردد.
گوشت های فرآوری شده، غلات بسته بندی شده، غذاهای کنسروی و سس های صنعتی از جمله مواد غذایی هستند که تاثیر مخربی بر بدن دارند و زمینه ابتلا به سرطان و انواع بیماری ها را فراهم می کنند.