سیاسی 17 خرداد 1404 - 4 هفته پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
منبع: آسوشیتدپرس

کاهش بی‌سابقه واردات آمریکا در پی اعمال تعرفه‌ها

واردات کالا به ایالات متحده در ماه آوریل ۲۰ درصد کاهش یافت که بزرگترین افت ماهانه در تاریخ این کشور را در پی موجی از تعرفه‌های اعمال شده توسط رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، رقم زد. این عقب‌نشینی نشان‌دهنده تأثیر ناگهانی بر تجارت است، پس از آن که شرکت‌ها در اوایل سال جاری برای پیش‌دستی بر مالیات‌های جدید بر واردات که ترامپ وعده داده بود، محصولات را به سرعت وارد کشور کرده بودند.

کاهش بی_سابقه واردات آمریکا در پی اعمال تعرفه_ها

نویسنده: ناتالی شرمن
منبع: آسوشیتدپرس
مترجم: سارا فراهانی

واردات کالا به ایالات متحده در ماه آوریل ۲۰ درصد کاهش یافت که بزرگترین افت ماهانه در تاریخ این کشور را در پی موجی از تعرفه‌های اعمال شده توسط رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، رقم زد.
این عقب‌نشینی نشان‌دهنده تأثیر ناگهانی بر تجارت است، پس از آن که شرکت‌ها در اوایل سال جاری برای پیش‌دستی بر مالیات‌های جدید بر واردات که ترامپ وعده داده بود، محصولات را به سرعت وارد کشور کرده بودند.
وزارت بازرگانی اعلام کرد که خریدهای آمریکا از شرکای تجاری اصلی مانند کانادا و چین به ترتیب به پایین‌ترین سطح خود از سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۰ رسید.
بر اساس این گزارش، این فروپاشی به کاهش تقریباً نصفی کسری تجاری آمریکا – شکاف بین صادرات و واردات – در کالاها کمک کرد که یک کاهش بی‌سابقه است.
“آکسفورد اکونومیکس” در این باره گفت: گزارش تجاری ماه آوریل نشان می‌دهد که تأثیر تعرفه‌ها به خوبی و واقعاً وارد شده است، البته با اشاره به اینکه با توجه به افزایش فعالیت در اوایل سال جاری، ارقام اخیر باید با احتیاط تفسیر شوند.
از زمان بازگشت به کاخ سفید در ژانویه، ترامپ مالیات بر واردات اقلام خاصی مانند فولاد، آلومینیوم و خودروهای خارجی را افزایش داده و یک عوارض ۱۰ درصدی کلی بر اکثر کالاها از شرکای تجاری در سراسر جهان اعمال کرده است.
او قبلاً صادرات برخی کشورها را با عوارض حتی بالاتر هدف قرار داده بود، اما سپس این اقدامات را برای ۹۰ روز به منظور امکان مذاکرات به حالت تعلیق درآورد.
ترامپ گفته است که این اقدامات با هدف بازسازی تولید در داخل کشور و تقویت موضع آمریکا در مذاکرات تجاری انجام می‌شود.
مقامات کاخ سفید اکنون درگیر مذاکرات فشرده‌ای با هدف دستیابی به توافق قبل از انقضای مهلت ۹۰ روزه در ماه آینده هستند.
“شی جین پینگ” رئیس‌جمهور چین و ترامپ تلفنی صحبت کردند تا در آن مذاکرات به یک پیشرفت دست یابند، زیرا نشانه‌هایی از بدتر شدن آتش‌بس شکننده بین دو طرف دیده می‌شد.
ترامپ در یک پست در شبکه‌های اجتماعی گفت که این یک “تماس تلفنی بسیار خوب” با تمرکز بر تجارت بوده و تیم‌های دو طرف به زودی دوباره ملاقات خواهند کرد.
رسانه‌های دولتی در چین گزارش دادند که آنها بر سر مذاکرات بیشتر توافق کرده و از ترامپ برای سفر به چین دعوت به عمل آورده‌اند.
به گفته تحلیلگران، موج تعرفه‌های ترامپ میانگین نرخ تعرفه مؤثر در ایالات متحده را به بالاترین سطح خود از دهه ۱۹۳۰ رسانده است.
پس از افزایش فعالیت در اوایل سال جاری، تغییرات ناگهانی منجر به کندی شدید در تجارت شده است، زیرا شرکت‌ها در حال بررسی نحوه واکنش هستند.
در مکزیک، صنعت فولاد اعلام کرد که صادراتش به آمریکا در ماه گذشته نصف شده است.
در کانادا، کسری تجاری در ماه گذشته به بالاترین حد خود رسید و به ۷.۱ میلیارد دلار کانادا افزایش یافت، زیرا صادرات به آمریکا برای سومین ماه متوالی کاهش یافت.
گزارش وزارت بازرگانی آمریکا نشان داد که تعداد کمی از دسته‌بندی‌های محصولات تحت تأثیر این تغییرات قرار نگرفته‌اند.
واردات خودروهای سواری از ماه مارس تا آوریل یک سوم کاهش یافت. محصولات دارویی نیز تحت تأثیر قرار گرفتند و واردات اکثر کالاهای مصرفی، از جمله تلفن‌های همراه، آثار هنری، مبلمان، اسباب‌بازی و پوشاک نیز کاهش یافت.
اما طبق این گزارش، واردات از ویتنام و تایوان افزایش یافت، کشورهایی که صادراتشان قبل از تعلیق این عوارض توسط ترامپ، برای مدت کوتاهی با نرخ‌های بالاتر هدف قرار گرفته بود.
با وجود کاهش بزرگ ماهانه، کل واردات کالای آمریکا در چهار ماه اول سال حدود ۲۰ درصد نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۴ افزایش یافته است.
صادرات تا کنون در سال جاری حدود ۵ درصد نسبت به سال ۲۰۲۴ افزایش داشته است.
کسری کلی کالاها و خدمات در ماه آوریل ۶۱.۶ میلیارد دلار بود که نسبت به ۱۳۸.۳ میلیارد دلار در ماه مارس کاهش یافته است.

نویسنده
سحر شمخانی
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *