بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/09/03
شماره 2591 - تاریخ 1403/09/03
آخرین اخبار
بخش انرژی کشور نیازمند تحول بنیادین است
تا ۲۰۲۶ شاهد یکی از بهترین تیم ملی‌ها خواهیم بود
سندرم نیمه دوم، معضل جديد امیـر!
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (3 آذر 1443)
تذکره مولانا حسین انتظامی
چراغِ خاموشِ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
ابراز نارضایتی کارفرمایان از استخدام «نسل Z» در سراسر دنیا
اگر از بی حجابی رنج می‌برید، با ما تماس بگیرید!
ضرورت دیپلماسی غذایی
تعمیق شکاف میان مردم و حکومت در سایه فیلترینگ
تقابل یا تعامل با مخالفین؛ کدام یک به تحقق اهداف دولت پزشکیان می انجامد
استندآپ‌کمدی؛ ژانر دشواری‌ها
نوجوانان؛ قشری که جدی گرفته نمی‌شوند
صبحانه با کروکودیل‌ها؛ ولادیمیر و استراگون در ولنجک!
افزایش سرمایه اجتماعی؛ مهم ترین عامل موفقیت دولت پزشکیان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
احیا و ارتقای دو طرح با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
رونق تئاتر به رونق فرهنگ جامعه می‌انجامد
افزایش قیمت خوردو پذیرفتنی نیست، مجلس ورود می کند
آیا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان توانایی نجات اقتصاد ایران را دارند؟
شنیده شدن زنگ خطر بروز بحران های خانوادگی در جامعه
عینیت اجتماعی (۵)
تذکره مولانا محمد باقر قالیباف
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (30 آبان 1443)
پیش‌بینی سقوط رشد اقتصادی اروپا
آفت های زندگی مشترک
کار سخت پزشکیان
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (29 آبان 1443)
افزایش نگرانی های اجتماعی به دنبال نبود ثبات اقتصادی
ضرورت رفع فیلترینگ پلتفرم های اجتماعی در ایران
چه میزان ورزش برای سالم ماندن نیاز داریم؟
اصلاحات پلیس گرجستان در مبارزه با فساد
چرا موفق به صادرات خودرو نشدیم؟
خدشه دار شدن اعتماد عمومی به دنبال مشکلات اقتصادی
حیرت‌زدگی روس‌ها از شناخت ادبی ایرانیان
نقش رسانه ها در کنترل خشونت اجتماعی
برخورد قهری، نسخه شفابخش کنترل خشم در جامعه نیست
افزایش تولید و عرضه مسکن؛ راهکاری برای برون رفت از بحران
فشار انرژی بر دولت چهاردهم
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (28 آبان 1443 )
فروپاشی صنعت قطعه‌سازی؛ به دنبال قیمت‌گذاری دستوری
در باب معنای آزادی
بی‌توجهی قشر کم‌درآمد به سینما
مسکن ؛ استخوانی در گلوی دولت چهاردهم‌
تحقق رشد اقتصادی؛ منوط به بازنگری در مسیرهای کسب و کار
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (27 آبان 1443)
پرواز تیم ملی فوتبال به قرقیزستان
رشد اعتیاد اینترنتی؛ در سایه استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی
شنیده شدن زنگ خطر قتل های خانوادگی در سایه خشونت فروخفته
«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی
چهل سال بعد در چنین روزهایی! (۲۶ آبان ۱۴۴۳)
کد خبر: 10002 | تاریخ : ۱۳۹۶/۵/۲ - 16:51
زندانیان ایرانی در آمریکا باید سریع آزاد شوند
رئیس قوه قضاییه:

زندانیان ایرانی در آمریکا باید سریع آزاد شوند

رئیس قوه قضاییه بر لزوم آزادی هرچه سریعتر زندانیان ایرانی در آمریکا تأکید کرد و گفت: علاوه بر زندانیان ایرانی، اموال ایران نیز که به صورت راهزنی و دزدی آشکار توسط آمریکا توقیف شده است باید هرچه سریعتر آزاد شود.

نوآوران آنلاین- رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به بیانیه اخیر کاخ سفید و انتشار مطالبی درباره ایران و محاکمات قضایی که در کشورمان جریان دارد، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی قوانین و موازینی بر مبنای شرع و عقل دارد که رسیدگی­های قضایی نیز براساس همین
قوانین و موازین انجام می­شود. به ضرس قاطع می­گوییم که قوانین جمهوری اسلامی، چه قوانین مادر و چه قوانین دیگر در هر دو حوزه شکلی و ماهوی از جمله پیشرفته­ترین قوانین در جهان هستند و در برخی مذاکرات نیز طرف مقابل بر این معنا تأکید کرده است.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: روش محاکمات در ایران بر مبنای قانون و شرع است و علاوه بر این، قضات ما، قضاتی مومن و متدین هستند که کاری به سخنان امثال آقای ترامپ ندارند و وظیفه قانونی خود را به بهترین شکل انجام می­دهند زیرا معیار برای آنها دستورات الهی است.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به آیه شریفه «یا ایها الذین آمنوا کونوا قوامین لله شهداء بالقسط و لایجرمنکم شنئان قوم علی الا تعدلوا اعدلوا هو اقرب للتقوی» اظهار کرد: میزان رسیدگی­ها همین مسئله 'عدالت' است. نص آیه شریفه می فرماید اگر قومی بر شما بدی روا داشت نباید موجب شود که از دایره عدالت خارج شوید و نسبت به آنها عدالت را رعایت نکنید. روش جمهوری اسلامی بر اساس همین چارچوب است و اینکه کسی مانند آقای ترامپ پیدا شود و بخواهدسخن دیگری بگوید، تأثیری در کار ما ندارد.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه قضات ما پیرو و شیعه امیرالمومنین علی (ع) هستند، تصریح کرد: قضات ما دستور امام معصوم به مالک اشتر را به خوبی می­دانند که فرمود « اشعر قلبک الرحمه للرعیة و المحبة لهم و اللطف بهم و لا تکونن علیهم سبعا ضاریا تغتنم اکلهم؛ فانهم صنفان،اما اخ لک فی الدین او نظیر لک فی الخلق» یعنی به قلب خود بقبولان که به مردم رحم و محبت داشته باشد. مردم دو دسته هستند؛ یا برادران دینی تو هستند و یا نظیر تو در خلق.
رئیس قوه قضاییه افزود: امام معصوم، انسانیت انسان را فارغ از دین او موجبی برای محبت و رحمت می داند و قضات ما نیز پیرو همین دستورات هستند لذا کاری ندارند که تابعیت یک متهم چیست و صرفاً براساس موازین عقل، شرع و قانون که در قالب قانون آیین دادرسی در دسترس است به پرونده­ها رسیدگی می­کنند. فارغ از این موارد، اصل
رسیدگی­های قضایی در ایران هیچ ربطی به رئیس­جمهور آمریکا ندارد.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: کشوری که در کارنامه سیاه خود انواع تجاوز به کشورها، مداخله­ها، بمباران افراد بیگناه، سازماندهی کودتاهای گوناگون، جنایت در ابوغریب و گوانتانامو و مواردی از این دست را دارد چگونه دم از حقوق بشر می­زند؟
رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: آمریکا برای آنکه حقوق زندانیان را زیرپا بگذارد حاضر نشد گوانتانامو را بعنوان زندان بپذیرد. برای آنکه بتواند به راحتی دست به شکنجه زندانیان بزند، اعلام کردند که «غرق مصنوعی» شکنجه نیست. یعنی رساندن زندانی به حالت خفگی را شکنجه نمی­دانند تا نازی­های آمریکایی بتوانند به راحتی اقدامات جنایتکارانه خود را انجام دهند.
آیت الله آملی لاریجانی خطاب به آمریکا تصریح کرد: شما که کارنامه­تان اینقدر سیاه و ننگین است و در طول قریب به چهل سال با سازمان دهی کودتا، تحریک صدام و تحمیل 8 سال جنگ ظالمانه و غیر برابر علیه جمهوری اسلامی، ارتکاب جنایت جنگی در قالب ساقط کردن هواپیمای مسافری ایران با 200 مسافر عادی و اعمال ظالمانه­ترین تحریم­ها و فشارها بیشترین ظلم­ها را در حق مردم ایران روا داشته اید چگونه به خود اجازه می­دهید که با چنین اظهارات سخیف و وقیحانه­ای به جمهوری اسلامی توهین کنید؟

**دو تابعیتی را به حسب قانون به رسمیت نمی شناسیم
رئیس قوه قضاییه در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی به این قبیل اظهارات کاری ندارد و بر مبنای موازین دینی، عقلی و قانونی خود عمل می­کند، تصریح کرد: مواردی در این بیانیه پیرامون محاکمه افراد دوتابعیتی بیان شده است که در این زمینه باید بدانند ما براساس قوانین خود از زمان تدوین قانون مدنی، مقوله «دوتابعیتی» را به رسمیت نمی­شناسیم و معتقدیم افراد دو تابعیتی، شهروندان ایرانی به شمار می­آیند و دقیقاً همانند سایر ایرانیان با آنان رفتار می­شود. براین اساس نه آمریکا و نه هیچ کشور دیگری حق دخالت در این زمینه را ندارند.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به ادعاهای آمریکا درباره ناپدید شدن یکی از اتباع این کشور در ایران نیز گفت: در این بیانیه اعلام شده که ایران باید این تبعه آمریکایی را بازگرداند. این یک تقاضای بی معنی و غیرمنطقی است زیرا ایران بارها از طریق مجاری رسمی از جمله وزارت امورخارجه اعلام کرده است که این فرد از ایران خارج شده و هیچ اطلاعی از وضعیت او نزد ایران نیست. تکرار ادعای آمریکا بسیار نامعقول است. البته قرائنی وجود دارد مبنی براینکه این شخص در برخی کشورها دیده شده اما این موضوع هیچ ارتباطی به جمهوری اسلامی ایران ندارد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به ادعاهای واهی آمریکا در بیانیه اخیر خود تأکید کرد: ما با یادآوری 40 سال تجاوز آمریکاییها به حقوق مردم ایران متقابلاً به آنها اعلام می­کنیم شهروندان ایرانی که برخلاف همه قوانین، عرف­ها و حقوق بین­الملل در زندانهای مخوف آمریکا گرفتار هستند باید هرچه سریعتر آزاد شوند. علاوه بر این اموال ایران که به بهانه­های واهی نظیر وقوع اقدامات تروریستی در کشوری دیگر که هیچ ارتباطی به ایران نداشته، به شکل یک راهزنی و دزدی آشکار توقیف شده است، باید فوراً آزاد شود و کشور ما به این اموال دسترسی یابد.

**زندانیان ایرانی در آمریکا باید آزاد شوند
رئیس قوه قضاییه بر لزوم آزادی هرچه سریعتر زندانیان ایرانی در آمریکا تأکید کرد و گفت: علاوه بر زندانیان ایرانی، اموال ایران نیز که به صورت راهزنی و دزدی آشکار توسط آمریکا توقیف شده است باید هرچه سریعتر آزاد شود.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به بخش پایانی بیانیه کاخ سفید مبنی بر تهدید علیه ایران در صورت عدم اجرای خواسته­های آمریکا، خاطرنشان کرد: ما به ترامپ و دولتش متذکر می­شویم که در هیچ کجای دنیا و با هیچ کشوری حق سخن گفتن با چنین شیوه­ای را ندارند مخصوصاً در مورد مردم ایران که چهل سال است با عزت و سربلندی، امتحان خود را پس داده­اند و در مقابل انواع تجاوزها و تهدیدها ایستادگی کرده­اند. این جملات یک بار دیگر نشان می­دهد که آنها واقعاً فهم درستی از جمهوری اسلامی و منطقه ندارند و این موضع­گیری­ها بهترین دلیل بر ناآگاهی و ضعف اطلاعات آنهاست.
آیت الله آملی لاریجانی همچنین با اشاره به ایام دهه کرامت گفت: امیدواریم مردم با برگزاری مجالس جشن و سرور و ابراز محبت به ساحت اهل بیت (ع)، زمینه رسیدن هرچه بیشتر به قرب الهی را برای خود فراهم کنند.
رئیس قوه قضاییه افزود: نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که علاوه بر برگزاری مجالس شادی در ایام میلاد ائمه اطهار (ع) لازم است از حضور فضلا، علما، سخنرانان و اهل معرفت برای تبیین ابعاد مختلف شخصیت ائمه معصومین (ع) و فهم مدارج عالی آن بزرگواران استفاده شود زیرا هیچ کلیدی برای فهم حقیقت انسانی بهتر از امام شناسی نیست و امام به عنوان انسان کامل آیینه تمام نمای حقیقت انسانی است. بلکه خود حقیقت انسانیت است.
آیت الله آملی لاریجانی با تأکید بر لزوم انسان­شناسی دینی و تفاوت آن با انسان­شناسی سکولار، شناخت انسان به ویژگی نیاز، فقر و بندگی مطلق را ملازم با توحید محض دانست و اظهار کرد: هرقدر انسان را بهتر بشناسیم، توحید را بهتر شناخته­ایم. براین اساس یکی از بهترین کارها در ایام مزین به نام ائمه معصومین (ع) از جمله دهه کرامت، استفاده از علمایی است که از حقیقت عبودیت بهره برده‌اند و می­توانند به فهم هرچه بیشتر دین توسط مردم کمک کنند.
براساس این گزارش، ادامه بحث و بررسی پیرامون آیین­نامه اصلاحی تعیین گروه­های شغلی و ضوابط مربوط به ارتقای گروه و تغییر مقام قضات در دستور کار امروز مسئولان عالی قضایی قرار گرفت.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.