بانک‌سامان بانک سینا بانک گردشگری بانک ملی طرح فولاد فولاد سنگان فولاد امیرکبیر شرکت فولاد آتیه خاورمیانه شرکت فولاد خوزستان فولاد هرمزگان
روزنامه نوآوران - 1400/10/29
شماره 1939 - تاریخ 1400/10/29
آخرین اخبار
سایه سنگین گرانی‌ها از معیشت مردم دور شود
جلوگیری از گسترش فقر با نسخه کنترل تورم
رئیس شرکت فایزر: به زودی به زندگی عادی بازمی‌گردیم
ثبت چک صیادی با خودپردازهای بانک سامان
همراه اول برای پنجمین سال پیاپی، موفق به دریافت تندیس زرین «جایزه ملی مدیریت مالی ایران» شد
جای خالی تجربه مشتری را پر کردیم
وزیر اقتصاد: عملکرد بانک‌های قرض‌الحسنه مطلوب و بهتر از سایر بانک‌ها است
رأی مثبت سهامداران به افزایش سرمایه بانک سامان
تقویت پیوند منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس با دانشگاه هرمزگان
از شفافیت و نظارت تا تنوع و کیفیت / چرا خرید از فروشگاه‌ های زنجیره‌ ای به صرفه است؟
جذب شریک تجاری روس به منظور دو برابر نمودن تولید و صادرات ظروف یکبار مصرف خطوط هواپیمایی
با اجرای نهضت درختکاری حیاط خانه های شهروندان سبز می شود
همراهی مانیتورهای گیمینگ کلاس جهانی LG UltraGear با بهترین بازیکنان لیگ اروپا برای پیروزی در زمین
نمایشگرهای دیجیتال ساینیج چگونه به فروشگا‌ه‌ها برای جذب مشتری کمک می‌کند؟
اولین غرفه گلماند شمال تهران افتتاح شد
تلویزیون رول شونده LG’s Rollable OLED یکی از پریمیوم­ترین تلویزیون‌های موجود در بازار
بررسی تفاوت گوشی‌ها و تبلت‌های سامسونگ وارد شده به بازار ایران
مسئولیت پذیری بانک پاسارگاد در توسعه فرهنگ و آموزش
سامانه #720* بانک پاسارگاد یک میان‌بر شگفت‌انگیز؛ نقش USSD‌ها در عصر دیجیتال
بانک قرض‌الحسنه مهر ایران نزد افکار عمومی خوشنام است
۵۰۰۰ میلیارد ریال تسهیلات در بخش تولید و اشتغال پرداخت می‌شود
تامین مالی ۱۰۰ هزار میلیارد ریالی طرح‌های بزرگ صنعت گردشگری
ساخت ۲۵ مدرسه در مناطق محروم کشور
فرایند پرداخت تسهیلات به مردم آسان‌تر شود
برگزاری نمایشگاه‌ نقاشی «سلطه‌ی آبی» در موزه نقشه تهران
بالاترین نرخ سود سپرده‌های بانک مسکن ۱۸ درصد است
ثبات ارزی؛ هموارکننده و تقویت‌کننده توسعه صادرات
ضرورت گسترش صادرات غیرنفتی
پیش‌بینی فلج شدن اقتصاد جهانی به دنبال ظهور گونه‌ جدید کرونا
طرح‌های اقتصادی شوک جدید به معیشت مردم وارد نکنند
حمایت از سفره‌های مردم با اتخاذ تصمیمات سنجیده
ایرانسل روابط‌عمومی سرآمد دیجیتال کشور شد
همراه اول عنوان «روابط‌عمومی هوشمند» ایران را از آن خود کرد
دُزهای اول و دوم واکسن‌ برای مقابله با اومیکرون به تنهایی مؤثر نیستند
اعطای ۹۲۵ میلیارد ریال تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان استان یزد
پیشرفت مناسب خدمات مجازی در بانک مسکن
رونمایی از طرح‌های کارت هدیه جدید بانک دی
با ارتقاء خدمات بانکداری الکترونیک رفاه مشتریان را افزایش می‌دهیم
فروشگاه رفاه ابدام افتتاح گشت
کسب جوایز فراوان در نمایشگاه CES 2022 برای ال­جی به واسطه جدیدترین نوآوری‌های این شرکت
ماموریت ویژه بانک مسکن در هشتاد و سه سالگی
بانک مسکن؛ خانه امید مردم
تصویب ۲۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات برای تولید فرآورده‌های آهکی
رشد منابع بانک قرض‌الحسنه مهر ایران از مرز ۵۴ درصد گذشت
سرمایه‌گذاری ۹ هزار میلیارد تومانی بانک ملت در پروژه خط لوله تابش
بانکداری جامع برای ارایه محصولات متنوع برای مشتریان ایجاد می‌شود
تورم کنترل شود تا مردم از فقر نجات ‌یابند
تحمیل رنج زیرساخت‌های نامناسب بر معیشت مردم
چرا مبتلایان به اومیکرون سریع تر ناقل ویروس می‌شوند؟
افتتاح پالایشگاه نفت فوق‌سنگین «پاسارگاد» قشم با حضور رئیس جمهور
کد خبر: 119739 | تاریخ : ۱۳۹۶/۹/۱۴ - 12:03
این ماهی را بخورید آلزایمر می‌ گیرید!

این ماهی را بخورید آلزایمر می‌ گیرید!

ماهی تیلاپیا در سطح جهان به ماهی فقرا معروف است، چرا که همه چیز خوار بوده و در مقایسه با دیگر ماهی ها از قیمت به مراتب پایین تری برخوردار است.

نوآوران آنلاین-در حالی که اعتراضات محافل علمی و محیط زیستی به صدور مجوز تکثیر و پرورش ماهی مهاجم تیلاپیا در کشور شدت گرفته، یک استاد دانشگاه در رشته شیلات نیز ابعاد دیگری از مخاطرات ماهی تیلاپیا را از نظر بهداشتی و اقتصادی تشریح کرد.

 
دکتر حمید عبدالله‌پور، عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد گیلان گفت: در بسیاری از کشورهای جهان ماهی تیلاپیا به ماهی فقرا معروف است چون از جیره غذایی ارزان قیمت استفاده کرده و همه چیزخوار است و تقریباً از قیمت مناسبی هم برخوردار است، از سوی دیگر ارزش غذایی این ماهی در حد خوک است.
 
او افزود: یکی از مهمترین فاکتورهای تعیین کننده ارزش غذایی ماهی‌ها، نسبت اسید چرب امگا ۳ به امگا ۶ در آنهاست که هرچقدر این نسبت زیادتر باشد نشان از ارزش بالای غذایی آن ماهی دارد.
 
اما در تیلاپیا این نسبت بسیار کم است و در عوض میزان امگا ۶ خیلی بالاتر از امگا ۳ بوده و این امر باعث بیماری آلزایمر، التهابات روده‌ای و بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود، در حالیکه در ماهی‌هایی مانند سالمون، قزل آلا، ساردین، تن ماهیان، ماهی کولی و غذاهای دریایی چون خرچنگ، اسید چرب امگا سه بسیار سرشار است.
 
این اسید چرب باعث جلوگیری ازامراض قلبی و کنترل دیابت می‌شود و بالعکس آن امگا شش ممکن است موجب اختلالات مغزی، آلزایمر و تشدید التهابات شود.
 
این مدرس دانشگاه افزود: البته این بدان معنی نیست که فردی با چندبار استفاده از تیلاپیا دچار بیماریهای فوق الذکر شود بلکه اگر این مصرف مداوم و طولانی مدت باشد طبق گفته پزشکان امکان بروز بیماری دارد.
 
اما نکته حائز اهمیت این است که تیلاپیا با این ارزش غذایی کمی که نسبت به گونه‌های دیگر دارد قیمتی تقریباً برابر و حتی بیشتر از قزل آلا در ایران دارد بنابراین عقل سلیم حکم می‌کند که به جای تیلاپیا ازماهی‌های با ارزش دیگرمصرف شود.
 
ماهی تیلاپیا که به گواه اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت در لیست گونه‌های مهاجم و خطرناک قرار دارد می‌تواند محل زندگی و تخم و لارو سایر ماهیان را با سرعت نابود کرده و موجب انقراض نسل آنها شود.
 
با این حال پرورش این ماهی، به دلیل کم هزینه بودن، قدرت تکثیر بالا و زندگی حتی در آبهای آلوده می‌تواند سود کلانی را عاید برخی پرورش دهندگان آن کند.
 
خطر شیوع بیماری ویروسی Til V
 
تیلاپیا یکی از نگرانی‌های جدی و تازه مطرح شده پژوهشگران حوزه آبزیان در جهان است. بر اساس مقاله علمی که اخیراً در یکی از ژورنال‌های علمی چاپ شده در حال حاضر چهار کشور تایلند، مصر، اکوادور و کلمبیا به عنوان کشورهای آلوده به این ویروس معرفی شدند و در عین حال خطر شیوع این بیماری در ۴۳ کشور دیگر جهان از جمله چین نیز وجود دارد.
حمید عبدالله‌پور در این باره گفت: متأسفانه ما در ایران تجربه خوبی از این نظر نداریم به‌طوری که ورود بسیاری از گونه‌های غیر بومی آبزی به کشورمان همواره منجر به ورود بیماری‌ها و آلودگی‌های فراوان و وارد شدن خسارات زیادی به ماهیان بومی و پرورشی‌مان شده است.
او افزود: ماهی قزل آلای رنگین کمان نزدیک به نیم قرن است که وارد کشور ما شده اما متأسفانه هنوز شیلات ایران نتوانسته در تولید و تکثیر تخم این ماهی موفق باشد و هرساله نزدیک به ۴۰۰ میلیون تخم قزل آلا برای پرورش وارد کشور می‌کند که بابت هر تخم ۵۰ تومان هزینه شده و در بازار این تخم‌ها به قیمت ۱۵۰ تا ۲۰۰ تومان فروخته می‌شود که این واردات هرساله حدود ۴۰ میلیارد تومان سود برای واردکنندگان دارد اما آلودگی این تخم‌ها به سه نوع ویروس در سال‌های اخیر خسارات زیادی به پرورش دهندگان قزل‌آلا در کشور وارد کرده است. سؤال ما از شیلات این است که چرا به جای صرف این همه بودجه‌های میلیونی برای پروژه‌های غیر مؤثر و صرف این همه انرژی برای تکثیر یک ماهی مهاجم نباید امروز بتوانیم بعد از نیم قرن خودمان تخم ماهی قزل آلا تولید کنیم؟ در حالیکه شیلات ۵-۶ نفر را بورسیه کرد تا از انگلستان دکترا بگیرند چرا امروز نباید از این افراد در بخش اجرا بهره ببریم؟ متأسفانه تمامی این افراد به پست و مقام رسیده‌اند و در آزمایشگاه کار نمی‌کنند.
 
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام سازمان فائو، چین در سال گذشته ۴۳ هزار تن ماهی تیلاپیا به ایران فروخته که شیلات ایران این رقم را ۱۶ هزار تن عنوان می‌کند! همین واردات باعث شد تا بسیاری از پرورش دهندگان ماهی به دلیل فراوانی تیلاپیا در بازار داخلی، با ضرر و ورشکستگی مواجه شوند یا مجبور باشند ماهی‌های با کیفیت خود را با وجود صرف هزینه‌های هنگفت برای پرورش به قیمتی ارزان‌تر از تیلاپیا به فروش برسانند که این امر صدها نفر از پرورش دهندگان ماهی را در سراسر کشور با بحران و نابودی سرمایه‌هایشان مواجه کرده است.
او افزود: می‌گویند تکثیر تیلاپیا باعث اشتغالزایی می‌شود ولی این اشتغالزایی نیست! چون به موازات ایجاد شغل برای عده‌ای در کویر خشک بافق یزد صدها پرورش‌دهنده کپورماهی و قزل آلا در شمال ایران و دیگر مناطق کشور همین الآن با بحران ورشکستگی ناشی از واردات تیلاپیا و بیماری‌های ویروسی وارد شده در اثر تخم قزل آلا مواجه هستند.
 
کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.